De ce ati pierdut sarcina?
Intrucat ieri am pierdut a patra sarcina in decurs de 6 luni si pentru ca la toate subiectele despre sarcini oprite in evolutie, avorturi spontane, avorturi menstruale si alte moduri prin care s-au pierdut sarcinile, nu am reusit sa gasesc motivele care au determinat acest lucru, propun ca fetele care au aflat de ce li s-a intamplat asta, sa ne dea si noua un raspuns.
Medeea
Raspunsuri
dana p. spune:
Medeea imi pare tare rau pentru ce ti s-a intamplat.
Eu am pierdut 3 sarcini oprite din evolutie.Ultima am pierdut-o acum un an si jumatate si de atunci am facut toate analizele posibile ,inclusiv cele genetice si imunologice si nu am aflat nici un raspuns.Dintre toate analizele cele care mi-au iesit mai putin bine nici una nu era in masura sa afecteze sarcina si sa o opreasca din evolutie.Am facut tratament pentru sustinerea sarcini dar tot degeaba ca le-am pierdut.
Acum incerc din nou sa raman insarcinata sa vad ce-o iesi daca mai pierd inca una ori ajung la balamuc ori ma potolesc si ma indrept spre adoptie ca altfel tot la balamuc ajung.Acum sper ca daca o sa urmez un alt tratament de sustinere a sarcini sa o pot duce pana la capat.
Te pupic.
Dana
http://community.webshots.com/user/danavas
ardit spune:
medeea pui, un motiv exista intotdeauna
greu e pana il descoperi... sau de multe ori stiinta nu-i asa priceputa
eu am la activ o sarcina pierduta prin extrauterina. Motivul? proasta functionare a cililor din interiorul trompei. Culmea este ca o astfel de sarcina care este.. cum sa zic.. vie nu este viabila. Daca embrionul nu se prinde de peretele uterului, nu are cum sa se hraneasca de la un anumit punct al dezvoltarii incolo. Visez sf cand ma gandesc ca poate vreodata se poate lua grupul de celule-embrionul blocat intr-o trompa si se poate implanta in uter, dar deocamdata asta-i sf
mai am la activ un fiv in care embrionii s-au prins de peretele uterului dar nu au avut sac gestational. Motivul? nu mi-a dat nimeni un raspuns. Bineinteles ca sarcina asta (daca se poate numi sarcina, nu stiu) s-a eliminat singura
Jonica spune:
Ardit, mai exact ce e aia proasta functionare a cililor? Ca si mie imi scria ceva de cili pe buletinul anatomopatologic de la a doua pierdere de sarcina (la 4 luni). In rest celelalte analize imi iesisera si mie bine, inclusiv cele genetice....
Medeea, 4 sarcini in 6 luni? Eu nu am reusit sa raman insarcinata decat la 2 ani dupa ce am pierdut prima sarcina. Mi-e frica sa ma gandesc cat timp imi va trebui acum. Oricum, mie mi-a dat sa iau anticonceptionale 2 luni.
Imi pare sincer rau pentru tot ce citesc aici, ca stiu cat de multa durere se ascunde in spatele fiecarui cuvant de aici.
Ioana
Amely spune:
Medeea, imi pare tare rau sa aflu ca ai pierdut 4 sarcini... Eu am pierdut una la 7 saptamani, in februarie si mi s-a parut un dezastru..
Din pacate nu s-a depistat nici la mine cauza, mai ales ca toate analizele mele si ale sotului sunt ok. La tine insa ma gandesc, ca si Ioana, ca 4 sarcini in 6 luni este destul de mult... poate ar trebui sa faci o pauza ceva mai mare intre 2 sarcini?? Nu stiu daca asta e cauza, ceea ce stiu e insa ca sunt necesare cel putin 2 cicluri pt. refacerea endometrului dupa un avort.
N-ar fi rau sa faci si analiza pentru asa numitul "sindrom antifosfolipidic", daca nu ai si facut-o deja...
Iti doresc ca D-zeu sa-ti dea forta si curaj pentru a merge inainte, si va veni si reusita, ai sa vezi!
Sanatate multa si pupici
"Este mult mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Cricor spune:
Buna Medeea,
Eu la mine n-am aflat raspunsul la sarcina mea oprita din evolutie , iar aici unde se fac extrem de putine analiza prin comparatie cu Romania nici nu sper sa mai aflu.
Vroiam doar sa-ti spun ca mie mi s-a spus ca dupa o sarciina pierduta sa astept minim 3 luni ca sa dau timp mucoasei interioare (probabil ca nu se cheama asa, dar nu stiu cum sa-i zic) a uterului sa se refaca.
Sanatate multa!
Corina
ardit spune:
jonica explicatia a fost ca cilii din trompa ori sunt distrusi ori nu mai au puterea sa impinga spre uter grupul de celule (micul embrion) drept urmare el s-a blocat prin crestere in trompa pana cand tot marindu-se a spart peretii trompei. La tine este probabil vorba de alti cili, desi am auzit de sarcini extrauterine mult mai avansate, de cateva luni, probabil ca atunci cand se blocheaza chiar la legatura trompa-uter
Leditia spune:
Draga mea imi pare extrem de rau pt tine.Da' eu am o nelamurire.Tu ai pierdut 4 sarcini in 6 luni?Ca mie mi-a interzis dr.sa mai raman timp de 3 luni,dupa prima sarcina.
Eu ultima sarcina am piedut-o anul trecut pe 28febr.Am avut si-o depresie mica.Spuneam intr-una ca nu pot avea copii,ca o sa adopt.Apoi am aflat ca neavand casa proprietate personala nici nu pot sa adopt..Ce sa-ti spun..Am trecut prin multe ,si mai ales psihic.Ma bufnea plansu pe strada cand vedeam copii mici,am un parc langa mine si cand ma plimbam multi copilasi veneau spre mine,ca le zambeam..si ma topeam toata.
Nu am mai incercat de atunci de frica.Am avut multe probleme si financiare.In plus medicii imi spuneau ca sigur e ceva genetic.Mie mi-a intrat asta in cap..si deabia de cateva luni mi-am scos chestia asta din cap.Urmeaza sa-mi fac niste analize,in special cele hormonale.Mie nu mi-a iesit nimic la analizele facute la vremea respectiva.Chiar resturile au fost analizate si n-a fost gasit nimic anormal.Insa nu au fost analizate genetic,daca ma intelegi..
Eu am zis ca o sa incerc atunci cand sunt sigura ca n-am nimic,ca mi-am facut absolut toate analizele si ca medicul imi spune ok.Altfel cu rosiile de rigoare pe care le primesc ori nu,eu nu mai pot incerca.Mi-e frica si nu cred ca as mai putea trece prin asa ceva.
Te pup cu drag si pt orice nelamuriri ma poti intreba pe PM.
Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!
Ajutati un OM sa traiasca!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117
Maruta spune:
buna Medeea,
nu ma gandeam sa-mi dai o asa veste ... off deja m-a apucat tremuratul ...
io n-am aflat nicidecum ce m-a facut sa pierd cele 3 sarcini ... soarta ? hmmm cam crunta soarta asta
am facut analize peste analize ... si toate imi ies perfecte! doctorii ridica din umeri si spun "sa vedem ... data viitoare o sa incercam altceva!" iar io raman cu gura cascata ... parca as fi cobai
luna asta am unda verde ... asta ar fi a 5-a luna de la ultima sarcina pierduta ... fac tratament de ovulatie din ziua a 5-a de la menstruatie cu (clostibegyt - cam asa ceva, dar nu sunt sigura ca-i incalcit rau de tot) si in ziua 17 o sa fac un gravibinon .... daca temperatura bazala e in crestere ...
hai sa vedem ... ce am facut ...
- zoonoze
- setul pt gravide (HIV, hepatita, etc ...) ... s-ar putea ca aici sa intre si zoonozele
- genetice
- anticorpi fosfolipidici
- prolactina
- histerosalpingografie
- resturile din fat au fost la anatomie patologica - n-a iesit nimik!
- am fost la endocrinolog - nu mi-a facut nici o analiza ... el fiind convins ca de fapt nu am nimik d ac pdv
deci sunt perfect sanatoasa
...
PS cum ai avut 4 sarcini in 6 luni ?
Leditia - cum adica nu pot sa adopt daca nu am o casa proprietate personala ? vai mi se face rau
off ce pot sa-ti spun cand stiu cat de daramata sunt eu ? spunea cineva ca poate toate isi au un rost ... mai sti ?

Maruta si bazdaganiile ... Aristotel Zamisar's , Dolly Mezel si Perusita Zapacita
Medeea76 spune:
Multumesc, fetele, pentru raspunsuri.
Da, 4 sarcini in 6 luni... Primul a fost avort menstrual, in septembrie, a doua sarcina a fost oprita in evolutie la 6 saptamani, urmata de curetaj, in noiembrie, al treilea a fost avort menstrual la 5 saptamani in februarie, al patrulea tot avort menstrual la 5 saptamani, alaltaieri. Da, sunt 6 luni si jumatate de la primul test pozitiv!
Nu cred ca a fost vreo problema faptul ca nu am facut pauze mari intre ele (toate au fost la distanta de 2 cicluri una fata de cealalta), avand in vedere starea fizica foarte buna din punct de vedere ginecologic (ovare, trompe, uter, totul ok, fara nici cea mai mica problema).
Hormonal e ok, analizele uzuale la fel, toxoplasmoza, rubella, citomegalovirus, chlamidia, TSH, T3, T4, hepatita - toate cu rezultate foarte bune (unele din ele repetate de cate 3 ori cu acelasi rezultat), RH pozitiv...
Ieri am facut analizele pentru sindromul antifosfolipidic, rezultatele abia pe 5 mai. Pana atunci, astept in continuare raspunsuri de la voi si va multumesc inca o data.
Medeea
aissa spune:
Eu am pierdut sarcina din cauza Chlamidiei.
Iar de adoptat poti adopta si daca nu ai casa proprietate. Iti trebuie, daca stai cu chirie sau cu parintii, o declaratie a proprietarului ca nu te da afara nu stiu cat timp. Pentru lamuriri, veniti la subiectele cu adoptii.
Cristina si
Alexandra (30.09.2004)