Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari (25
Raspunsuri - Pagina 2
maria_alexia spune:
Servus fetelor !

Cate vesti bune pe-aici!! Tineti-o tot asa ! 
Eu iar am o luna cu prelungiri, azi e ziua 33... Si in plus, chiar nu mai gandesc limpede
Habar n-am, o fi de la Dostinex-ul asta, sau de la temperatura (37.1, 37.2 de o sapt, dar ma suspectez mai degraba de raceala, desi cica si Dostinexul da nas infundat...) ??
Pls. nu ma certati, dar nu fac test, ca n-are ce sa iasa!
Iar la cate pastile am ingurgitat luna asta, ar fi o inconstienta sa sper la ceva...
Intre timp piticii mei au lucrat de zor, am inceput sa dezvolt teorii despre hormoni, axate pe hiperprolactinemie, evident ![]()
Lumit, vad ca si tu esti tot cu problema asta (ma rog, cauza e alta, spui de adenomul hipofizar), dar efectele ar trebui sa fie aceleasi... Tu la ce valori ale prolactinei esti?
Si chiar au iesit normal analizele hormonale ??
Teoria mea
(ma rog, am citit si eu
) spune ca prolactina in exces inseamna FSH si LH mic.
Deci, o data, foliculii sunt mici (btw, folicul de 10mm in z11 e micut, zic eu, dar cate zile are ciclul tau ? Poate e devreme...).
La foliculi mici, si estrogenul secretat de ei e putin, de unde endometru subtire. (Btw, al meu era de 6mm in z13, al tau e beton!).
Apoi, cu LH mic foliculii nu se sparg, de unde aspectul [micro-]polichistic (prezent si la mine).
Lumit, ce spui, dr. T. ce parere a avut? Tu cum o sa continui, ce ti-a propus?
O sa incerc sa-mi verific supozitiile data viitoare cand ajung la endo', dupa Pasti. Fetelor care ati mai avut si voi probleme cu prolactina asta, ce ziceti, se potriveste scenariul ?
Pupici pentru toate fetele dragi ! 
coralia76 spune:
Hello fetele mele dragi!
Va multumesc din tot sufletul meu pentru cuvintele frumoase si urari si sa stiti ca m-as bucura ca fiecare dintre voi sa treaca cat mai repde la gravidutze.Va tin pumnii la fiecare,va citesc fiecare mesaj dimineazta cand ajung la servici si ma bucur cand aud cate o veste incurajatoare.
Ariadna..subsrciu si eu la ce a zis Cata..e bebeshor,sa-ti traiasca si sa fiti sanatosi!cred ca esti foarte emotionata si nu-ti vine sa crezi,dar uite ca minunea ti s-a intamplat.
Cristinna ..bravo fata ca ai scapat de musafirul nedorit si ai luna asta verde la bebe..veste superbuna si peste putin timp sa auzim si de tine ca vii cu 2 liniutze bine?
Danangie,Mishulina,Florininipupici multi multi si numai de bine sa auzim!
Cata draga si scumpica..am o presimtire ca nu vei mai ramane mult la aspirante,sa ne spui cum a fost la dr.T,ce impresie ti-a facut,ce ti-a zis...
Tonnia asa-i ca facem noi cumva sa le tragem pe fetele astea super de la aspirante la gravidutze?
Pupici
Mishulina spune:
Buna fetelor,bucurosi de oaspeti si de vesti bune! Chiar aveam nevoie de starea asta pozitiva care confirma presimtirile mele de luna asta!
Cata, categoric iti voi impartasi impresiile mele despre dr.T,abia astept sa vad cum e si ce zice ca desi nu mai e decat o zi timpul trece prea incet!
Hai,frunte sus,primavara asta e plina de surprize!
Florinini spune:
Catalina,
Temp. incepi sa le iei doar din ziua a4-a, a 5-a(eu am inceput in ziua 5). Despre celelalte cred ca te lamuresc fetele, eu inca nu am luat Ova-Mit si nici nu am facut nici o monitorizare, sunt in per de incercari doar sa vad daca se prinde sau nu, dac nu dupa 6 luni merg la doctor .
Te pup
Florinini
adelamaria spune:
'Neata!
Ariadna33, felicitari! Si eu zic ca e cu ochisori!
Asteptam sa ne dai vesti si azi, da?
Fetele, eu intru foarte rar, mea culpa, si o sa inteleg daca n-o sa vrea nimeni sa vorbeasca cu mine
, mai ales ca intrebarea mea s-ar putea sa va faca sa zambiti...Am "depus eforturi" creatoare (sper eu!) luna asta, dar numai in ultima zi posibil fertila...pentru ca in rest...sot...ioc acasa!!!
...Si sincera sa fiu nu aveam nici o speranta, dar am gasit scris pe fertility undeva ca cea mai fertila zi e cea in care apare ultima data mucusul asemanator eggwhite
...Eu nu prea inteleg chestia asta, nu prea mi se pare logic...voi stiti ceva de asta? Ca daca e asa, pot inca sa mai sper...
Si o intrebare: au trecut 11 zile de la momentul cu pricina; nu am nici un simptom
, dar daca risc un test...voi ce ziceti? Sunt absurda, nu?
Florinini spune:
Fetelor,
Ia cititi si voi aici, Kim de la fibrom a postat asta si cica vascul e bun si te ajuta sa ramai... grea rapid...
http://www.freemail.atlastelecom.ro/~samuboy/viscul.htm
Florinini
maria_alexia spune:
Adelamaria, fertility zice bine de ultima zi cu mucus, ati prins momentul optim, sa fie cu ochisori!
Asta se intampla pentru ca mucusul e dat de estrogen, iar estrogenul scade brusc chiar dupa ovulatie. Graficul si explicatia sunt aici:
http://www.fertilityfriend.com/HelpCenter/FFBook/ff_hormones_and_signs.html#10
Iar la 11 zile de la moment e la fix sa faci testul! Dar fa-l dimineata la prima ora !
Catalina, de Ovamit nu stiu, cred ca Ale te va putea lamuri exact. Cu monitorizarea: prima ar trebui facuta candva inainte de ovulatie. In functie de aspectul endometrului si al foliculilor, medicul va putea aprecia cam cand e ovulatia, sau - daca e prea devreme - te va mai chema o data. Apoi se mai recomanda inca o monitorizare care sa confirme ca ovulatia a avut loc, ca foliculul s-a spart. Totul e dinamic...
Acum daca se nimereste chiar in preajma zilelor de Pasti, eu zic ca mai poti sari din etape, mergi si tu cand se poate si vezi care e starea... Si... prestat intre timp, incat sa nu ratezi momentul, in caz ca se intampla...
Nu stiu insa cum faci cu Ovamit-ul asta, daca e legat de ovulatie sau il iei pur si simplu... E pentru stimularea foliculara, nu?
Problema era daca iti dadea Pregnil sa sparga foliculii, atunci trebuia gasit la fix momentul...
Florinini spune:
Adeluta,
Si zici ca e cu doua linioare mey, nu-i asa? Abia astept sa vad maine ce scri tu aici la fetele astea cu suflete mari si cu multa dragoste. Numai sa nu ne tii prea mult in asteptare cu linioarele, se pare ca esti pe drumul bun. Doamne ajuta
.
Florinini
Mishulina spune:
Da,Adeluta si eu vreau un test pozitiv de la tine ca maine ma duc la dr cu inima cat un purice si am nevoie de moral ridicat!