Sedinte cu parintii la gradi
Se tin la gradinitele unde aveti inscrisi copiii?
La noi nu, pe motiv ca parintii ar avea un program foarte incarcat. Dar ar fi nevoie, cred eu, ca uneori sa ni se aduca la cunostinta progresele sau regresele micutilor, sa fim consultati si, ce sa mai lungesc vorba, sa ne cunoaste intre noi...
Am ramas eu pe rit vechi, cu sedintele cu parintii facute la scoala ? Sau in alte gradinite se practica aceste sedinte?
http://adriana.freewebspace.com/photo.html
Raspunsuri
Nari spune:
La gradi Waldorf unde este fata mea se fac sedinte cu parintii. Nu prea des, dar vorba ta, ne mai cunoastem, mai schimbam un gind, cunoastem educatoarele. Nu cred ca e un motiv prea bun programul incarcat al parintilor, ca doar nu faci sedinte in fiecare saptamina...
N
Cary spune:
Noi suntem la o gradi de stat si SE TIN sedinte cu parinti,2 pe an.
Hotaram care va fi fondul clasei,ce sa se cumpere,ni se spune care este programa de activitati a micutilor,iar la sfarsitul de an primim un dosar unde putem vedea activitatea desfasurata de micuti la gradinita.
Vorbim de progrese,de nazbati,de afinitati si bisericute formate de micuti.
iileana spune:
La gradi de Tudor nu se fac sedinte cu parintii. Informarile de care spui se rezuma la ce mai discutam cu doamnele cind ducem/aducem piticul. Cu parintii, tot asa. Ii cunosc pe o parte dintre ei pentru ca: ne potrivim la ora de dus/adus cupilu'; unul dintre tatici e coleg de breasla cu taticul nostru; una dintre mamici e colega de forum ( ) cu je. Cam atit.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
ankalaura spune:
La noi se face una pe luna. Se anunta din timp, si se confirma prezenta. Cine nu poate , nu vine si basta.
Nu sunt niste sedinte clasice, adica nu sta nimeni in banci, ci se pune muzica, se bea ceva, se rontaie o chestie. Vine si pediatrul, sunt si educatoarele, poti sa mergi si cu copilul daca n-ai cu cine sa-l lasi. Ne cunoastem, schimbam pareri, vedem dosarele copiilor, ne mai spune medicul ce si cum, mai un sfat de un vaccin, mai o parere despre somn, tuse, vitaminte, dinti, etc.
Sunt foarte bine venite. Dimineata si seara n-am timp de povesti. Am vineri meniul pentru toata saptamana urmatoare. Si la doua zile scrie in carnet ce face. La sedinta pot sa si vad ce face - picteaza, modeleaza, etc.
Prima sedinta a fost mai rigida, ca nu ne cunosteam inte noi. Dar acum e o placere, si asteptam sedintele de la gradinita ca pe iesirea la iarba verde. Acum e si frumos afara, copiii se dau in leagane, mai o trotineta...
Si daca vrei, poti sa aduci si invitati, alti parinti cu copii, etc...
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
adrianangi spune:
Vreau si eu sedinte la care se asculta muzica si se rontaie!!!
Dar mai ales o gradinita despre care sa pot sa povestesc: "Vine si pediatrul, vedem dosarele copiilor, ne mai spune medicul ce si cum, mai un sfat de un vaccin, mai o parere despre somn, tuse, vitaminte, dinti, etc."
http://adriana.freewebspace.com/photo.html
Miruna Enescu spune:
La noi la gradi de stat facem cam 4 sedinte pe an. Dar acolo afli chestii generale, despre ce fac copiii in general (ce activitati, ce mananca, etc). Nimic atat de fancy ca pediatru si dosarul copilului, dar vine asistenta, uneori directoarea, iar tot ce creeaza copiii nostri gasim oricand in mapele lor insirate pe pereti. Noi parintii ne cunoastem bine intre noi din curtea gradinitei, unde stam si cate o ora pe bancute lasand copiii sa se joace.
Iar despre copii vorbim cu educatoarele tot atunci, daca te intereseaza cu adevarat, sigur vei gasi timp sa discuti cu educatoarele.
Dalina spune:
La ce gradinita se intampla ce ne-ai povestit, Ankalaura?
Este particulara? De stat? Daca este particulara, se plateste mult? Scuze curiozitatea dar cel putin la gradinita unde este Daniel nu prea exista transparenta
Asta pentru ca subiectul deschis de Adrianangi este vis-a-vis de o gradinita particulara...
Adica putem ridica "pretentii"?
Multumiri,
Dalina
ankalaura spune:
Ceea ce povestesc eu se intampla la gradinita noastra, si da, se plateste mult.
Singura problema e ca notiunea asta de "mult" difera tare de la unii la altii. Am vazut persoane mai bogate ca noi care mi-au spus ca n-ar plati atat nici in ruptul capului, si am vazut persoane mai sarace ca noi, care ar fi dispuse sa faca un efort, pentru ca este vorba de educatia copilului.
Altii spun ca gradinita e gradinita, si ca uita engleza de aici pana ajunge la scoala.
Fiecare cu parerea lui. Eu una, cred ca merita.
In afara de pediatru, vine si profesoara de pian, si cea de balet. Iar sedintele au teme - a fost St Patrick cu specific irlandez, acuma este Sf Gheorghe, etc... venim si noi cu propuneri, etc. La fel si pentru activitatile din gradinita. Daca vrei sa faca copilul ascensiune, spui si gata. Daca se rezolva, bine, daca nu, macar se incearca.
Ca idee - din cat am cercetat eu, nu este neaparat ca daca o gradinita este privata, sa fie si grozava. De exemplu nu mi-as duce copilul la o gradinita care n-are curte. Nu ma incalzeste ca-i duce in parc, pe jos, traversand strada cu o liota de 30 de copii in urma.
Nu ma intereseaza daca este sau nu acreditata gradinita, deocamdata. Ma va interesa pentru anul pregatitor, precedent intrarii la scoala. Samd.
Pe mine ma intereseaza sa fie curat, sa fie un program realmente educativ, sa fie copilul bine ingrijit, sa se simta bine. Si asta se vede imediat. Fetei mele i-au trebuit 3 zile ca sa se acomodeze, si avea 1 an si 2 luni.
Stiu si gradinite de stat unde se intampla lucruri minunate, dar din pacate foarte putine. Alt dezavantaj ar fi ca nu primesc copii mici, alt dezavantaj pentru mine, cel putin, ar fi ca nu tin copiii pana mai tarziu.
Nu inteleg bine cand vad copii care si dupa o luna inca urla cand sunt lasati la gradinita. Nu inteleg din ce cauza urla. Fara sa judec pe nimeni.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
ruxi spune:
Draga Anca, parca am mai vazut si intr-un alt subiect ce frumos vorbesti despre aceasta gradinita. Stiu ca de atunci am avut de gand sa-si scriu si sa te-ntreb care este aceasta gradinita, dar...culmea e ca nu-mi mai aduc aminte daca am facut-o. Scuze de zapaceala daca te-am mai intrebat si mi-ai mai si raspuns,....dar, spune-mi cum se numeste gradinita? Macar pe PM, daca aici nu se poate
Ruxi si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
Povestea nasterii
Marina spune:
si la noi se fac sedinte...se discuta cam ce fac copii, ce idei am mai avea noi, adica vrem la circ, vrem la teatru, vrem lectie deschisa, de ce racesc cupii asa des si alte minuni de astea...Da uite ca rontaieli nu ne-au dat (sau a omis Dan sa-mi spuna ca io inca nu am ajuns la sedinte)