placenta ptraevia
Salutare!Am 30 ani, si o fetita de 2 ani si o luna si sunt insarcinata in 16 saptamani.La ecograful facut acum o saptamana la Medlife mi s-a spus ca am placenta preavia centrala. Prima sarcina a fost perfecta,la fel si nasterea.Nu am avut nici o problema ginecologica.Ma intereseaza orice informatii, mai ales de la mamici care au avut acest diagnostic,de cand ar trebui sa ma internez sau macar sa stau la pat si cat de permise sunt relatiile sexuale in situatia asta. Astept cu nerabdare raspunsuri. Va multumesc anticipat! O zi buna!
Raspunsuri
Kittycat spune:
Faptul ca la 16 saptamani placenta e preavia centrala nu e imbucurator. Sunt sanse, mici, dar sunt, ca din preavia centrala sa se transforme intr-o praevia marginala in trimestrul III, atunci cand incepe sa se formeze istmul uterin. Cu o preavia marginala si un fat in prezentatie craniana se poate naste si natural; daca insa va ramane praevia centrala, atunci evident ca va trebui cezariana. In ceea ce priveste raportulrile sexuale, bine ar fi inca de pe acum sa le raresti si oricum sa eviti raporturile prea energice. Din trimestrul III nici nu se va mai pune problema de asa ceva. Repaus la pat nu este obligatoriu decat daca, Doamne fereste, incep sa para sangerari; trebuie insa avuta o activitate usoara. In ceea ce priveste momentul internarii, acesta va fi stabilit de catre medicul ginecolog care iti supravegheaza sarcina. Daca inca nu ai un medic care sa te supravegheze, cauta-ti deindata unul.
Andra,
de printesa
(15.11.2004)
delsim spune:
Subscriu celor spuse de Kittycat!
Oricum , diagnosticul de placenta praevia nu se pune cu CERTITUDINE decat dupa 5 luni de gestatie.Corect ar fi fost sa spuna ca se vede deocamdata la ecograf "placenta jos inserata".Pe masura ce sarcina avanseaza isi poate modifica pozitia , dar oricum mai bine prudenta, fara efort, carat greutati, sex.Si daca nu ai medic care sa-ti urmareasca sarcina, gaseste unul cat mai repede, care iti va si da toate detaliile care te intereseaza.
Sarcina usoara !
Kittycat spune:
Exact asta uitasem sa iti scriu, bine ca a completat Delsim. Practic in primul trimestru nici nu se pune diagnosticul de placenta praevia, ci se spune placenta jos inserata. Diagnosticul de placenta paevia, dupa multi obstetricieni, se pune de-abia in trimestrul III, cand se formeaza istmul uterin, pana atunci o placenta jos inserata are toate sansele sa migreze in sus odata cu formarea istmului si atunci nu mai e nici o problema. E drept ca, cu cat e mai jos inserata cu atat migrarea in sus se face evident mai putin, dar sunt sanse sa nu mai ramana centrala. Si eu la inceput am avut o placenta ce ajungea pana in apropierea orificiului uterin intern (e drept insa ca nu era centrala) si in trimestrul III a migrat bine merci. O placenta jos inserata nu reprezinta un semnal de alarma, ci doar un beculet care trebuie sa stea mereu aprins in mintea medicului care te supravegheaza; oricum, stai linistita psihic, nu are rost sa intri la cine stie ce idei de pe acum.
Andra,
de printesa
(15.11.2004)
Leta spune:
Buna
La eco morfo de 14 saptamini, dr. ecografist mi-a scris pe fisa "placenta jos inserata, praevia totala" (placenta acoperea OI cu un lob de cca 2 cm). Intre sapt. 14 si 22 am stat in pat, fara
si am facut si un tratament homeopat pentru praevia. La eco din saptamina 22, placenta se ridicase la 7 cm de OI (nu mai era nici macar praevia marginala). Pe 7 ianuarie am nascut natural, fara probleme.
Dr. gineco mi-a zis ca diagnosticul de "praevia" de pune abia in saptamina 28, dar ecografistul l-a scris din sapt. 14 ca sa luam masurile din timp.
Leta si un bebe
POZE
Want my life back...
badjoke spune:
Buna fetelor,
Intru si eu in discutii cu voi. Am o fetita de 8 luni. Cat timp am fost insarcinata am facut o gramada de echografii si toate au fost bune pana la nastere. Eu am decis sa nasc prin cezariana si bine am facut, deoarece, dupa taiere,doctorii au constatat ca aveam placenta praevia si nu puteam sa nasc normal. Toata perioada cat am fost gravida nu am stat deloc. Am facut plimbari pe jos, am sofat etc. Multumesc bunului Dumnezeu ca nu s-a intamplat nimic cu bebe!
Viitoare mamici aveti grija de voi si implicit de viitorul bebe!!
O mamica fericita!
romana_74 spune:
Bine ca ai deschis acest subiect! Si eu am placenta jos inserata si sunt in 26 de sapt de sarcina. Am avut si am dureri puternice de burtica si o pata de sange o data. Credeti ca se mai poate corecta placenta sau va ramane asa... ma ingrozeste gandul cezarienei, desi am vrut-o la inceput de sarcina. Pe Matei l-am nascut super usor, fara probleme si cu 4 200 kg.
ROMANA & MATEI(04.07.2003) si bb din burtica( 26 sapt)
badjoke spune:
Apropo de pata de sange... Eu in luna a doua am avut o pata maronie de sange si m-am dus de urgenta la doctor care mi-a spus ca se deslipise un pic placenta si mi-a recomandat repaus total (in pat) doua saptamani, dupa care sarcina a evoluat normal, asa cum am mai spus!
Sfatul meu: du-te la doctorul tau imediat ce vezi (simti) anumite simptome care ies din tiparul sarcinii.
Multa sanatate!!
quote:
Originally posted by romana_74
Bine ca ai deschis acest subiect! Si eu am placenta jos inserata si sunt in 26 de sapt de sarcina. Am avut si am dureri puternice de burtica si o pata de sange o data. Credeti ca se mai poate corecta placenta sau va ramane asa... ma ingrozeste gandul cezarienei, desi am vrut-o la inceput de sarcina. Pe Matei l-am nascut super usor, fara probleme si cu 4 200 kg.
ROMANA & MATEI(04.07.2003) si bb din burtica( 26 sapt)
"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho