candidoza din senin???
buna ziua,
am o intrebare mai "intima" ca sa zic asa: se poate face candidoza din senin (adica fara sa o am inainte sau fara sa o iau de pe vreun WC public, etc)in timpul sarcinii? eu sunt in luna a cincea si am observat o mancarime, acum vreo luna. am facut ce stiam eu - spalaturi, clotrimazol, pana la urma aceasta mancarime a disparut, dar am secretii foarte abundente, am facut si examen de secretie si a iesit bine.
saptamana asta ma duc la doctor, dar pana atunci iarasi apelez la experientele voastre...
va pupic si sanatate tuturor mamicilor si bebeilor dinlauntrul si dinafara burticilor
Raspunsuri
andra spune:
Candida traieste saprofit inclusiv in cavitatea vaginala )adica e acolo tot timpul, dar fara sa provoace vreo boala=, iar in anumite conditii, mai ales in timpul sarcinii, se inmulteste si apare candidoza. E ceva care se intampla frecvent la gravide. Dar esti sigura ca ai aplicat un tratament care nu face rau sarcinii!? Ai intrebat mai intai medicul tau ginecolog despre spalaturi si mai ales despre Clotrimazol? Ai grija cu medicatia, chiar daca esti in luna a 5a. Sanatate!
cu drag
bobi spune:
multumesc pentru raspuns!
nu am intrebat inca medicul dar m-am gandit ca nu e nimic rau din moment ce spalaturile au fost locale nu intra si clotrimazolul e crema nu pastile. dar il voi intreba cu siguranta.
multumesc inca o data si sanatate tuturor!
bobi si bebita dansatoare
Veve spune:
Grija mare cu medicatia,indiferent ca e pastila sau unguent!Orice inghiti sau aplici pe corpul tau,prin circulatia sanguina ajunge si la bebe;chiar si o vopsea de par si un lac de unghii sau un ruj de buze;in cazul acestor din urma cantitatea de chimicale absorbita de corp este neglijabila, dar nu la fel se-ntimpla cu medicamentele!
Sanatate si sarcina usoara in continuare!
Irina & Veve cea cumintzica foc!
Daca n-am avea atitea defecte,nu ne-ar face atita placere sa le observam pe ale celorlalti (La Rochefoucauld)
sorana spune:
Si eu am avut o smecherie de asta. De la sine. Am fost la dr. si mi-a dat ceva (ovule, dar nu mai tin minte ce) - dar tratamentul trebuia inceput DUPA saptamana 20. Am scapat de minune si n-am mai avut nimic dupa aia.
Monica si Sorana
salhiuta spune:
Sa stii ca nu-i neaparat sa fie Candidoza deoarece in timpul sarcinii incepind din al doilea trimestru apar tot felul de scurgeri.Si ai grija cu spalaturile vaginale ca o prietena de-a mea din cauza loe a pierdut o sarcina in luna a 6 ,mai bine mergi la medic si elucidezi tot misterul.
oanamarchezi spune:
Eu am patit ca tine mi s-a declansat candidoza in timpul sarcinii (asa din senin). Mi s-au dat ovule Clotrimazol si nu am avut probleme. Am inteles ca este normal sa se declanseze aceasta candidoza in timpul sarcinii la unele femei. Vezi ce spune medicul tau. Sarcina usoara!
OANA si bb CRISTI
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi
irinuca spune:
De ieri am si eu niste scurgeri galbui.Azi am fost la doctor si desi acum 1 luna facusem analize si iesisera bune se pare ca "din senin" ,asa cum zici si tu, a aparut o candidoza.Se pare ca majoritatea gravidutelor o fac asa ca fi fara grija.Mi-a dat ovule ( 6 zile)Colposeptine.
Irinuca
dana d spune:
Si eu am avut la prima sarcina, mi-a dat niste ovule Macmiror. E normal, multe gravide o fac, e adevarat ca e neplacut dar nu ai de ce sa te ingrijorezi. Nu lua masuri de capul tau, du-te la doctor.
Dana
korinna spune:
Bobi..si eu am avut de cateva ori in timpul sarcinii asa usoare neplaceri,nu mancarimi...dar oricum....Imi pare rau ca trebuie sa o contrazic pe Veve...insa unguentele nu fac rau...m-am informat despre asta si m-am rasinformant...asat pt ca eu fara sa stiu ca sunt insarcinata m-am dat cu cateva....am fost la 3 medici care m-au asigurat ca nu fac rau deloc....doar nu ai pus o tona!!!sa fim seriosi...nu trebuie sa cadem in extrema cealalta...iar asta cu vopsitul parului e o alta scorneala..la care efectiv au ras medicii cand au auzit asa ceva...e un fel de barfa la poarta casei
Asa ca stai linistita...sunt femei care fac tratamente cu antibiotice in timpul sarcinii ...injectabile....si nu au nimik..bunica mea cand era insarcinata cu o matusa a mea..s-a operat de apendicita..si matusa mea are 43 ani si e perfect normala...asa ca sa nu exageram doamnelor!!!!
Fiind in aceeasi situatie....iti spun:stai linistita....placenta nu lasa sa treaca asa ceva..si chiar daca ar trece nu sunt in masura sa te afecteze.Cel mai indicat in tratamentul candidozelor,recomandat in sarcina este lomexinul unguent.Desigur si varianta romaneasca clotrimazol.care din cate stiu eu e mai slaba chiar.
sarcina usoara in continuare
KORINA
Veve spune:
Exact,Korinna!Cum spui tu:ti-a ris doctorul in nas!Si la fel se-ntimpla cind e vorba de cafea,fumat(cica pina la 5 tigari pe zi nu-i nici un pericol!!!),alcool(o berica acolo...ce mai conteaza?!?!!?) si multe altele.Insa sa nu uitam ca unii dintre doctori vor avea aceeasi atitudine si in cazul in care apar probleme si cu acelasi "ris in nas" te vor sfatui sa faci avort!Numai aici pe site am citit "n" povestiri despre asta ...Uite ca mie nu mi-a ris doctoru-n nas cind l-am intrebat de vopsit,ba mai mult,m-a sfatuit sa nu...Suntem liberi sa facem ce vrem cu propriul corp si exista organisme si organisme;dar cind la mijloc e un bebe si preferam sa ne spunem ca "lasa ca nu se-ntimpla nimic;si x-uleasca a fumat/baut cafea/alcool/luat medicamente si n-a patit nimic" in loc sa-ncercam sa ne protejam cit mai mult...judecati si singure!Mai mult nu comentez!
Irina & Veve cea cumintzica foc!
Daca n-am avea atitea defecte,nu ne-ar face atita placere sa le observam pe ale celorlalti (La Rochefoucauld)