Salariul minim 3,1sau 3,3 mil?

Salariul minim 3,1sau 3,3 mil? | Autor: GabrielaG

Link direct la acest mesaj

Dragilor poate sunteti mai informati, caci in Iasi e o adevarata isterie cu aceasta problema. De la 1 ian. 2005, salariul minim pe economie este de 3, 1 milioane, dupa cum stie toata lumea si s-a anuntat peste tot. Acum vreo 2 saptamani un jurist de la o firma a constatat ca in contractul colectiv de munca la nivel national salariul minim pe economie este de 3,3 milioane si se spune ca asta ar fi cifra corecta.S-a ajuns pana la ITM cu problema si dupa tot felul de citiri si analize, s-a constatat ca de fapt corect este 3,3 milioane. Deci se refac acte aditionale, state de plata, etc...
Stiti ceva legat de asta? In celelalate judete si in capitala cum este?
Mulumesc foarte mult,
Gabriela si baietii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Salariul minim pe economie este de 3.1 milioane lei. Exista insa contracte colective de munca PE RAMURA semnate la nivel national care pot prevedea salariul minim mai mare decat salariul minim pe economie. Daca te incadrezi in ramura respectiva, TREBUIE sa primesti un salariu cel putin egal cu salariul minim pe ramura.

Numai bine,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Uite ce am gasit in art 39 din contractul colectiv de munca:
"Salariul de baza minim brut negociat pentru un program complet de lucru de 170 de ore, in medie, este de 3.300.000 lei, adica 19.412 lei/ora, incepand cu 1 ianuarie 2005."
Astazi la ITM Iasi erau peste tot afise ca salariul minim brut este de 3,3 mil. Eu deja am refacut statele de plata, viramentele etc...
Cine are dreptate?

Pupici,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Ce raspuns am primit eu de la MMSS:
"Referitor la solicitarea dvs.,va comunicam urmatoarele: salariul minim brut pe tara garantat în plata se stabileste
anual prin Hotarâre a Guvernului. Prin HG nr.2346/14.12.2004 publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.1/03.01.2005 pentru anul 2005, a fost stabilita
valoarea de 3.100.000 lei lunar, pentru un program complet de lucru de
171,333 ore în medie pe luna, reprezentând 18.093,40 lei/ora.
Valoarea de 3.300.000 lei/luna din Contractul colectiv de munca la nivel
national constituie o valoare de referinta minimala pentru salariile care se
negociaza prin contracte colective si individuale.

O zi buna,
Biroul de presa MMSSF

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Un raspuns tipic de apa de ploaie de la MMSS.

Prin puterea juridica a actului oficial pana la publicarea CCMN 2005-2006 salariul minim garantat prin lege a fost de 3.100.000 lei pt o norma intreaga. Incepand cu publicarea CCMN care este inveterata legal si prin CCMN 200-2004 salariul minimal care poate fi acordat oricarui contract de munca negociat sau nu, se stabileste la valoarea prevazauta de CCMN 2005-2006 adica 3.300.000 lei pt. o norma intreaga.
In concluzie in acest moment salariul minim legal este 3.300.000 lei/luna pt norma intreaga.
Aspecte juridico-economice:
1. devine obligatorie reconsiderarea valorii salariului de incadrare pt. cazurile care sunt sub limta minimala prevazuta de CCMN respectiv pt salariile de incadrare oficializate sub valoare de 3.300.000 lei/luna.
2. toate obligatiile de natura asigurarilor sau fiscale de deriva din aceasta recolrelare se modifica ca atare.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Am auzit si eu zvonuri cum ca sal minim pe economie ar fi 3,3mil lei.
Dar incepand cu ce data?
Sa nu-mi spuneti ca trebuie sa refac totul (salarii, viramente, acte aditionale)
Se stie ceva sigur?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Multumesc foarte mult pt raspuns. Am crezut la un moment dat ca am refacut statele de plata si nu trebuia.
La ITM, spuneau ca de la 1 febr 2005 e 3,3 milioane salariul minim.
Pupici si o zi buna,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput