De o vreme incoace calculatorul meu era foarte lent si se tot bloca cand deschideam mai multe programele deodata.
Eram pe punctul de a reinstala sistemul pe curat, adica sa formatez hardiscul si sa reinstalez totul de la inceput, cand mi-am adus aminte de optiunea "defragmentarea discului".
Asa ca ieri asta am facut, a durat ceva timp, dar calculatorul si-a revenit, merge bine ca la inceput.
La ce interval de timp e recomandata aceasta defragmentare?
Atunci cand vezi ca devine lent. Dar mai sunt si programe de intretinere gen curatare de registrii, fisiere orfane si asa mai departe.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Adi, io am inceput s-o fac cam o data la 3 luni, ca am ca hobby vinatu virushilor/ stergerea fishierelor care arata suspect- pentru mine:D- direkt din sistem32 , si mereu o cam dau in bara, ca sterg functii vitale
Am devenit experta deja in stersu- reinstalatu magaoaiei, ca o fac singurica, si ma mindresc tare Mi-am jurat ca nu ma mai ating de documente, fishiere si alte asemenea, sa vedem cit ma tzine...
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia zbintuita
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
Pai asta depinde de ceea ce faci cu pc-ul tau.Daca copii si stergi muzica sau filme,instalezi jocuri si alte programe ar fi bine sa faci o defragmentare cam la 2 sapt ,iar daca il utilizezi normal cam la o luna si jumatate.
adirys21
Defragmentarea am facut-o doar de vreo 3 ori in ultimii 6 ani. La un moment dat am si uitat de aceasta optiune.
Iar de mutat informatia dintr-o locatie in alta am tot mutat, destul de des. Si ma mai mir ca mergea lent calculatorul?
Acum imi iau angajamentul sa fac defragmentarea macar o data pe luna.
Hai ca mi-am amintit si eu acum de asta. Nu am ma aplicat-o de nu mai stiu cand....De aia e bun DC!