Strainii despre Romania

Strainii despre Romania | Autor: niccostea

Link direct la acest mesaj

Sunt genul de om care nu suporta sa auda ceva de rau despre Romania!Si totusi in 7 luni de cand sunt aici, am dat aproape numai peste oameni care stiu doar lucruri nasoale despre Romania!!!
Multi au auzit despre Dracula si chiar o chinezoaica m-a intrebat foarte sincer daca la noi chiar exista vampiri .
Apoi am intalnit oameni care stiu despre Ceausescu; de fapt... cred ca atunci cand spui Romania, pentru multi numele se asociaza in mod destul de logici (pentru ei!) cu cel al lui Ceausescu. Se mai stie ca nevasta-sa avea 500 de perechi de pantofi (mi-a spus-o un sofer de taxi in Viena, la modul "dvs. erati prea mica pe vremea aia, eu stiu mai bine" ).
Am mai intalnit oameni care au fost in Ro si au luat tzeapa cu schimbul valutar pe strada, si au ramas cu "gust amar" sau oameni care au stat cateva zile in Ro si n-au auzit decat vaicareli despre cat de trista este saracia la romani si ce viata nenorocita au romanii.
Am dat pe internet peste un forum in care un neamt intreba cum e cu cainii vagabonzi in Ro, pentru ca el ar vrea sa mearga la Bucuresti, dar ii e teama, deoarece a auzit ca sunt foarte multi si foarte violenti...
Si faza cea mai tare, o tipa care n-a fost niciodata in Ro ma intreaba cu nonsalanta "Ce se mai poate face bun in tara aia, dupa marea catastrofa (ceausescu)?"
In conditiile astea, aproape ca imi vine sa fac statuie unui strain care stie ceva mai mult despre Romania decat ce va ziceam mai sus. Unul care a citit Eliade, sau unul care a stat 1 an in Ro si-mi spune (din proprie initiativa) ca ar vrea sa se mai duca acolo, sau cineva care imi spune ca la noi sunt bani mai putini dar e spiritualitate mai multa, sau cand aud cantandu-se Enescu intr-o scoala de muzica... Poate sunt eu mai tzaca-tzaca, dar chiar creste inima in mine cand vad ca mai stie lumea si lucruri bune despre Ro.
Ce as vrea eu cu subiectul asta e sa adunam impresii multe si divrese de la straini despre tarisoara noastra. Fara un scop anume. Doar sa le punem la un loc... Ma ajutati?

Optimistul e mai aproape de Adevar.