Cazaturi cu capul de podea frecvent

Cazaturi cu capul de podea frecvent | Autor: paula mama lui Sergiu

Link direct la acest mesaj

Salut! Sunt noua in utilizarea acestui forum.Am un baietel de 1an si 3 luni foarte nebunatic.Nu sta locului decat cand doarme.Am si eu o grija. A picat de multe ori ca toti copiii ,dar facea ce facea si cele mai multe lovituri cand cadea erau in zona occipitala(in partea din spate a cutiei craniene).Cred ca a cazut pe zona aceea in decurs de cateva luni de cel putin 20 ori. DE cate ori a cazut nu a facut niciodata cucui si nu a plans prea mult.Are un stil de pica numai cu ceafa de podea,gresie etc.! Acum s-au mai rarit cazaturile, dar stau eu cu frica sa nu pateasca ceva.Spuneti-mi si mie daca si alti copii au cazut asa? Mi-e frica, dar daca au mai cazut si ai vostri pe spate cu capul de podea si nu au patit nimic, poate m-as mai linisti un pic.Va pup!Paula

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns goanga23 spune:

Draga mama lui Sergiu,
fetitza mea a cazut doar o data si n-a patit absolut nimic (distata mica, parchet) doar sperietura ei si mai ales a noastra. In orice caz, pentru linistea ta, intreaba pediatrul copilului tau .
Imi pare rau ca nu iti pot fi prea mult de folos , sper sa primesti mai multe raspunsuri utile de la celelalte fete din Forum.

Pupici ,
Andreea si Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adjadyn spune:

mama spune:""mare atentie!!..copilul nu are voie sa cada in cap!!""nu e bine..totusi mai multa grija..

adjadyn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Normal ca trebuie evitat pe cat posibil sa se loveasca la cap. Copilul meu a patit-o de trei ori pana acum, la 2 ani si 4 luni: la fix 1 an, cand nu capatase inca siguranta in mers, a dat cu fruntea de calorifer si a facut un cucui pe cinste, a doua oara, pe la 1 an si jumatate a cazut pe spate intr-o taraboanta de jucarie (in casa, pe mocheta, de la o inaltime foarte mica si mai mult s-a speriat, iar a treia oara a cazut din patul mare (s-a invartit in somn)- a plans vreo cateva minute si a adormit la loc - a doua zi dimineata era ca nou. Primele doua dati eram chiar in camera cu el .
Pana n-a invatat sa mearga bine si sa nu se mai dezechilibreze, nu l-am lasat nesupravegheat in baie unde am gresie. In casa poarta sosete antiderapante. S-a mai impiedicat, fireste, de atunci, dar n-a mai cazut pe spate. De la acele mici accidente sunt mereu cu ochii pe el si mai ales pentru ca-i si din cale afara de neastamparat.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

buna
eu zic ca daca el nu are nici uhn cucui si daca nu duce manata cum ca lar durea capul atunci este ok
si robert tot asa era,facea ce facea si cadea numai in cap si dadea cu capul detoate colturile din casa
am intrebat pediatar si a zis ca asa se mai intampala la ei si sa ignor ca va trece si intradevar a trecut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

In urma unei cazaturi seriose a Rebecai medicul pediatru ne-a spus sa urmarim daca fata are o stare de somnolenta accentuata. In caz ca ar fi avut-o ar fi trebuit sa mergem la spital pentru o serie de teste. Din fericire nu a fost cazul. Probabil ca acelasi lucru ar trebui urmarit si de tine.
Si mai este o vorba:" Copii si betivii au Dumnezeul lor"

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uki spune:

Buna mamici patite!

Fetita mea, Mariuca are acum 15 luni si doamne...ia la cazaturi si colturi de masa in capatana, de ma mir si eu uneori cum de nu se sparge - capul!

si pe mine ma ingrijoreaza cazaturile pe spate si chiar o voi intreba pe dr daca e cazul sa-mi fac griji...mai mult sper sa nu

pupici

ps. Bebe beca ce m-am amuzat de zicala aia...

http://community.webshots.com/user/uki2003

MARIUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_tx spune:

Cred ca nu e copil sa nu cada macar o data in cap.Al meu a cazut din patut cand era de vreun anisor si m-am speriat asa de tare ca am ajuns cu el la spital si i-a facut film la cap.Doctorul spunea ca nu trebuie neaparat sa aiba imediat repercursiuni ci se poate intampla si peste ani de zile daca lovitura e zdravana.Asa ca trebuie sa avem mare grija cu loviturile astea la cap.

andreeat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Dragi mamici,
Noi n-am ajuns inca la faza cazaturilor, speram sa avem cat mai putine ciocniri.
Vin si eu cu o idee, poate parea nastrusnica: am vazut pe diverse site-uri cu comenzi online niste casti pt. bbi, ceva asemanator castilor motociclistilor, nu retin pretul, dar mai caut daca va intereseaza. Daca aveti copilasi zburdalnici rau, poate apelati la asa ceva, macar in casa, unde pericolul loviturilor grave mi se pare mai mare.
Daca exista mamici care au experimentat casca pt. bbi, le rugam sa ne dea detalii.

Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cuc0204/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula mama lui Sergiu spune:

Multumesc ptr.incurajari.Super zicala lui bebe beca!!! Este foarte adevarata mai ales ca ma gandesc ca pe puiii de tigani care umbla de mici singuri pe strada sau cu frati mai marisori, nu-i mai supravegheaza nimeni si parca nu patesc chiar asa multe ca, "cocolositii" nostri.
Problema la mine este ca stau decat cu sotul(parintii sunt la tara, nu pot veni pe la mine), si pana vine el la orele 16-17,sunt decat eu cu Sergiu.Eu zic ca il supraveghez destul de atent dar e foarte activ, sta un minut intr-un loc, daca plec eu la bucatarie el dupa mine, la baie la fel , nu pot sa beau nici o gura de cafea ca imi pandeste orice miscare si vrea si el.Nu se joaca si el intr-un colt ca alti copii, pur si simplu merge tot timpul prin casa de ma mir de nu oboseste!Nu stiu daca patiti si voi la fel.Cand s-o mai cuminti? Mancare si alte treburi casnice le fac cand vine sotul sau cand doarme dupa amiaza.Este forte energic si foarte iute ptr.varsta de 1 an si 3 luni.Cred ca de aia a cazut si de atatea ori, desi de multe ori ma apuca plansul si ma invinovatesc ca nu sunt o mama buna. Cum sa-l fac sa fie mai cuminte??? Poate stiti vreo metoda! Acum recent n-a mai cazut, dar nu mai stau cu frica in san ptr.ca am observat ca cu cat mi-era mai frica cu atat se intampla mai des, mai ales ca nu exagerez,dar el a mers de la 11 luni cu pasi foarte accelerati de parca vroia sa fuga, n-a mers si el mai domol cum vad ca merg copii prin parcuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_tx spune:

Nu cred ca se cumintesc asa de curand.Iti dai seama ca la varsta celor care incep sa mearga e ceva nou pentru ei si vor sa descpoere totul.Mai tarziu cum e al meu la 4 ani incep cu cataratul te miri pe unde sau cu saritul in pat de si-a belit fruntea ca din pat a venit cu capul de coltul calculatorului sau cu urcatul pe scaune sa priveasca pe geam sau pe masa de la bucatarie ca sa gaseasca ceva in dulapul suspendat etc.Asa ca vezi ca toti copii au multa energie si trebuie sa o consume cumva.

andreeat

Mergi la inceput