nu e bine....

sa spun ca nu mai este cum era, as fi o "inocenta". nici nu mai are cum sa fie asa... la inceput aveam timp, rabdare si de ce nu si bani pentru noi si relatia noastra, iar acuma toate astea sunt consumate de catre fatuca noastra.
situatia e cam asa....casatoriti de 3 ani, copil de 2.5 ani pe care il crestem fara nici un ajutor din partea bunicilor (din diverse motive). el are firma, deci un program/stres pe masura iar eu doua servicii. cu copilul sta o doamna, 10-11 ore pe zi.
tot stau si ma gandesc cum sa spun ce ma supara... caci nici mie nu-mi vine sa cred. el este extraordinar de pasionat de ceea ce face, ceea ce teoretic este frumos dar practic... nu are nici un fel de interes/ambitie materiala. De ex. desi firma are masina, aceasta nu sta la noi pentru ca "ce ne trebe?" sau umbla imbracat ca vai de lume (eu nu sunt pretentioasa, da nici chiar asa)pentru ca "nu conteaza cu ce te imbraci ci ceea ce ai in cap" sau vine cu doi lei acasa pentru ca "banii nu conteaza". nu stiu daca sunt materialista sau nu (desi el zice ca sunt), da mie imi trebe si masina si bani, mai ales acum cu copilul mic si fara ajutor din partea bunicilor...
si mai ales daca tot si-a facut firma - pentru care am sacrificat si sacrificam mult timp, nervi, rabdare si bani, inteleg sa ne alegem cu ceva de pe urma ei, nu? ca e un SRL nu societate de binefacere pentru angajatii ei ....
m-am cam sictirit asa de toate astea... iar cand incerc sa vorbesc cu el despre toate astea imi zice (chiar ma convinge uneori) ca exagerez si ca materialismul din mine isi spune cuvantul.
voi ce parere aveti? si, mai ales, ce-ati face ca sa imbunatatiti situatie?
Raspunsuri

mariamunteanu spune:
Nici eu n-as fi de acord cu asa ceva. Apreciez oamenii rezonabili, care nu se cramponeaza de partea materiala si chiar asa am fost si eu pana cand am ramas insarcinata. Acum consider ca interesul principal al parintilor este sa asigure copiilor tot ce acestia au nevoie. Daca inainte mai mergea sa spunem "lasa ca ne descurcam cu ce avem, sanatosi sa fim", deja nu mai e la fel caci nu mai traim pt. noi, ci pt. copiii pe care i-am adus pe lume.
Mai apar si la noi asemenea discutii dar de mai mica anvergura si i-am spus clar sotului meu ca nu accept sa lase de la el si sa renunte la anumite drepturi financiare care i se cuvin indiferent din ce sursa vin acestea, totul e sa fie cinstite (ma refer la job, parinti).
Te sfatuiesc sa-i spui foarte transant ca interesul copilului primeaza. Nu exista "nu ne trebuie" sau "banii nu conteaza" cand e vorba de copii. Nu-i poti da copilului orice de mancare si nici nu-i poti spune sa taca atunci cand ii trebuie ceva. Totul costa si copiii au nevoie de multe lucruri, ca doar nu poarta lucrurile ca noi ani la rand.
Sigur ca n-as face ceva ilegal sau imoral, dar fiind vorba de firma in care ati investit, de ce sa nu beneficiati de eforturile depuse ? Daca te acuza de materialism, spune-i ca nu vrei nimic pt. tine si sa deschida un cont pe numele copilului unde sa depuna banii la care altfel renunta. In acest fel se acumuleaza macar ceva pt. cel mic si-i va folosi mai tarziu.
Hai ca am "vorbit" mult, dar asta pt. ca te inteleg si m-am pus in situatia ta.
Maria sapt.35

Inger alb spune:
Incearca, sa ai o discutie foarte serioasa! Nu cred, ca iesti materialista, ba chiar doresti un trai decent pt. copilul tau. Avand 2 servici este o mama de admirat. Comunicarea, este una din cele mai bune in caznici!
Succes!

devylla spune:
E normal sa iti doresti un trai mai bun pt familia ta...cine nu si-ar dori.Ar fi foarte bine sa aveti o discutie serioasa!
Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.
Sabina

Elle_seb spune:
subscriu:
in momentul in care apare un copil incepi sa te gandesti mai mult la el si la nevoile lui decat la ale tale. E normal sa te preocupe situatia, si eu as fi fost lafel. Daca vremurile sunt acum grele, ele vor deveni cumplite in cel mai scurt timp (ma refer la intrarea in UE). Iar daca acum ai norocul sa poti investi, e bine sa o faci acum, ca mai tarziu s-ar putea ca atunci cand vei vrea sa-ti deschizi un SRL sa te coste vreo 30 mil, nu 7. Ideea este ca trebuie sa profite de fiecare ocazie sa faca bani pt a creste bunastarea familiei. Time is ticking away!

danyelana spune:
Si eu sunt de acord cu fetele. Copilul este pe primul plan acum si ar trebui sa se gandeasc mai mult la bunastarea lui.
Curaj
Dumnezeu sa ne ajute la toti

otis41 spune:
Sunt de acord cu ce au scris fetele. Nu esti deloc materialista. O masina este foarte buna pentru ca asa evitati tramvaiele sau taxiurile cand mergeti la control cu fetita, cand faceti piata sau cumparaturile incarcati masina cu tot ce aveti nevoie, deci o masina usureaza viata noastra. Sa te imbraci bine este normal pentru mine, cand sunt imbracata sport nu ma simt increzatoare in mine.
Si eu sunt de acord ca trebuie purtata o discutie calma dar serioasa. Daca se poate o masina de ce nu? Daca se poat niste haine mai aratoase de ce nu?
Sanatate multa si succese!
Otilia