Sa-l dau la scoala germana sau nu?

Sa-l dau la scoala germana sau nu? | Autor: Miruna Enescu

Link direct la acest mesaj

Voi ce ziceti, ca eu ma invart in cerc si nu mai ajung la o solutie?

Toamna cealalta Tudor merge la scoala. Ma hotarasem pentru sc. 10, in Floreasca, aud ca e buna si ajungem pe jos acolo. Intre timp, au inceput gemana (o ora pe saptamana) el si fratele lui mai mic (4 ani 1/2), Stefan. Profa e invatatoare la Vlahuta, clasa de germana matern. I-a placut mult de ei (mai ales de cel mic, care a impresionat-o ca stie sa citeasca si are memorie buna) si le-a bagat in cap ca sa vina amandoi la ea in clasa, ca ia clasa I peste un an.
Toata lumea imi spune ca mama-mama ce ocazie, neaparat sa fac asta.
Eu ma tot gandesc ca e departe de casa (va trebui sa-i ia bunicul cu autobuzul) ca profa vrea sa faca lectii cu ei zilnic pana la 17 iar eu visam sa mearga in parc si la sporturi, ca oare nu pot invata germana la meditatii, ca nu pot spune ca ma omor de mult ce-mi place tipa...
Voi ce parere aveti? Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Uneori pare un sacrificiu pentru parinti sa fi departe de scoala. Asa a fost si la ai mei parinti, care chiar daca nu erau de etnie germana au tinut neaparat sa fac gradi si scoala in germana, mai tarziu de buna voie am facut si facultatea in germana si sa stiii ca foarte bine mi-a prins. O limba staina invatata de mic o ai in sange, pe cand una invatata in doua ore pe saptamana si mai mult fortat decat de buna voie,o uiti dupa o vreme daca nu exersezi. Eu sunt foarte fericita ca mama a vrut neaparat ca eu sa invat germana. romana si asa o inveti pe parcurs. De asemena mi-a fost mult mai usor sa invat alte limbi straine mai tarziu, aveam deja exercitil.
Eu te sfatuiesc sa iti dai baietii la o scoala intr-o limba straina, egal care este ea.
Pentru tine va fi greu o perioada, dar trece si ea repede. Plimari in parc si sport se pot face si la sfarsit de saptamana (parerea mea).

Pupici si mult succes in luare deciziei (oricare e ea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Multumesc, Roxana, incep sa inclin si eu in directia asta, mai ales ca daca atatia oameni iti spun ca esti beat...te duci sa te culci (adica iti dai copiii la scoala germana). Deja bunicul si-a declarat disponibilitatea sa-i aduca de la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by roxanak

Uneori pare un sacrificiu pentru parinti sa fi departe de scoala. Asa a fost si la ai mei parinti, care chiar daca nu erau de etnie germana au tinut neaparat sa fac gradi si scoala in germana, mai tarziu de buna voie am facut si facultatea in germana si sa stiii ca foarte bine mi-a prins. O limba staina invatata de mic o ai in sange, pe cand una invatata in doua ore pe saptamana si mai mult fortat decat de buna voie,o uiti dupa o vreme daca nu exersezi. Eu sunt foarte fericita ca mama a vrut neaparat ca eu sa invat germana. romana si asa o inveti pe parcurs. De asemena mi-a fost mult mai usor sa invat alte limbi straine mai tarziu, aveam deja exercitil.
Eu te sfatuiesc sa iti dai baietii la o scoala intr-o limba straina, egal care este ea.
Pentru tine va fi greu o perioada, dar trece si ea repede.

In plus la cea a scris Roxana :

Si mama mea a tinut mortis sa fac gradinita+scoala germana chiar daca nu ea era cu radacini germane, ci familia tatalui.

A fost greu e adevarat, am avut o doamna care ne ducea/aducea de la scoala, a fost dificil sa invat sa scriu/citesc in 2 limbi in acelasi timp.
Dar mama m-a sustinut si s-a ocupat exemplar de mine.
O zi pe saptamana mergeam la rudele tatalui sa vorbesc in germana.

Dar acum eu sunt fericita ca a fost asa.
Vorbesc limba germana (aproape) ca si limba romana. In plus cu germana imi castig painea si am un statut deosebit, ca nu gasesti pe toate drumurile vorbitori buni de germana.

Am facut ani de zile meditatii de engleza dar nici nu exista comparatie !

P.S. De exemplu, in Germania nimeni nu se prindea ca nu-s nemtoaica.

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Draga mea, da-l la scoala germana, dar nu la vlahuta.La colegiul Goethe, acolo e adevarata scoala germana.Nu spun ca nu e buna Vlahuta, dar cei care vin de-acolo sunt cam luati in deradere de liceul german( adica cei care fac liceul german venind de la vlahuta)
La Goethe sunt cei mai buni prof de germana, dezavantajul e insa ca sunt cam multi copii de bani gata.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Unde este acest colegiu Göthe? Ca si pe mine ma intereseaza pb. Noi inca suntem in GE, dar nu stiu daca si anul viitor, cind Bianca va intra la scoala vom mai fi aici sau nu. Cum ea vorbeste f. bine germana ar fi si pacat sa nu continue in aceasta directie. Iar pe mine ma intrereseaza ca predarea sa fie in germana, nu sa faca o ora pe sapt. germana.........Ce-mi recomandati??

Pt. Miruna.......eu te-as sfatui sa nu dai copii in aceeasi clasa. Ca asa inteleg eu din mesaj.......Invatatoarea a cistigat dragostea copiilor, dar cea care decide pt ei, esti tu si nu ea. Daca mai si spui ca nu prea te omori dupa tipa........Poate o "atrage" pe ea ceva in plus a voi......nu stiu, dar eu, daca as avea 2 copii si nu ar fi gemeni, in nici un caz nu i-as da in aceeasi clasa. Avem aici o fam. de prieteni.....copii sunt in aceeasi grupa la gradi. Cel mic e mult mai dezghetat........fapt, ce-l "ajuta" pe cel mare, care "tace" si isi baga "purtatorul de cuvint" la inaintare. Cu timpul insa, cred ca nu-i va mai place ca cel mic e "capul"........

BIANCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Colegiul Goethe e fostul liceu german, aproape de Piata Romana.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Merci mult, Sabina. Ma gindeam ca asta ar trebui sa fie, dar nu eram sigura.

WE placut in continuare!

BIANCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

adica hermann oberth e acum colegiul goethe???

si eu imi propusesem sa imi dau fata la scoala germana dar sotul meu e cam impotriva...noi stam foarte departe, e drept, tocmai in berceni! dar zic ca merita sacrificiul.

Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Va multumesc mult tuturor. Mi-ati fost de un real folos, ca de obicei.
Sabina, baietii de-abia au inceput germana, nu cred ca sunt in stare sa intre la Goethe. Poate ma insel, dar cred ca, dupa numai un an de germana (ei fac o data pe saptamana si doar in vacantele scolare mai des), nu ar putea intra nici la Vlahuta daca nu ar avea "sustinerea" invatatoarei.
Andreia - multa lume spune ca tine, ca nu e bine sa-i dau in aceeasi clasa pe amandoi (inclusiv o psiholoaga). Recunosc ca e tentant pentru mine, si mai usor, sa mearga odata, dar voi face ce e mai bine pentru ei, nu pentru mine.

Mergi la inceput

Miruna, sunt convinsa ca vei alege ce-a mai buna solutie pt copii, dar si pt tine. Eu nu sunt psiholoaga, dsi cred ca mi-am ratat cariera, dar ti-am spus numai ce nu as face eu!

Multa bafta!

BIANCA

Mergi la inceput