bebe in marsupiu

De la ce varsta?
Tocmai i-am cumparat Ioanei un marsupiu chicco (cel clasic) si pe el scrie ca e recomandat pentru copii intre 3 si 9 kg - intre 2 si 8 luni. Acum sunt putin nedumerita, sa ma iau dupa kg, sau dupa varsta sau dupa ambele?! Ioana are 3 saptamani si o zi si 3,6 kg. Ii place foarte mult sa o plimb in pozitie verticala (lipita de mine fireste) si isi tine deja capul, dar cu pauze.
Ce experienta aveti? Ii poate cauza coloanei copilului daca il folosesc inainte de 2 luni?
Multumesc anticipat
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana Alexandra (n. 23 martie 2005)
Raspunsuri

lavinia345 spune:
Bebelusha mea face 3 luni in curand si ce sa zic...daca ar fi dupa ea ar sta numai in port-bebe.am pus-o cam acum 3 saptamani prima oara caci a trebuit sa calatoresc cu ea in avion si alta alternativa nu am avut.A trebuit s-o pun mai devreme de calatorie ca sa se obisnuiasca(mi-era frica sa o pun prima oara in port-bebe atunci cand am calatorit cu ea si poate se speria sau nu-i placea) si o puneam prin casa...era tare haioasa.Apoi a devenit un hobby....cred ca se simte tare bine lipita de stomacul meu, e si cald si se simte protejata.acum cand plange si nu mai stiu ce sa-i fac o pun in port-bebe si adoarme instantaneu(asta dupa ce incerc s-o adorm in brate,leganata,in pozitii care mai de care,leganata pe picioare etc).se pare ca ii place la nebunie.cand trebuie sa-i dau ceai cu biberonul in mod normal nu-l ia dar daca e in port-bebe il suge pana la ultima picatura...
de afectat coloana sunt pro si contra pareri.din cate stiu eu nu ii afecteaza coloana mai ales daca port-bebe-ul are si sustinere pentru capusor.in mai toate cartile am citit faptul ca nu ar trebui sa afecteze sanatatea bebe-ului in nici un fel si se vine cu argumente cum ca mamele africane isi tin bebelushii legati cu o carpa in spate inca din primele zile de viata si asta nu-i impiedica sa fie buni atleti.nici tinut ca un ousor nu e bine dar nici fortat...fiecare mamica cum crede si are curaj!
sanatete la bebelushi !

ancuzza spune:
mie pediatra mi-a zis ca e ok, cu conditia sa-l pui pe bb cu fata la tine...asta cel putin pana cand isi va tine bine capsorul....
http://community.webshots.com/user/ancuzza

adjadyn spune:
si ie mi-a spus sa o tin cu fata inspre mine(are 3 luni)dar nu face rau la coloana???practic sta in fundulet..
adjadyn

AdynaB spune:
Si noi am folosit marsupiu,dupa ce a avut 2 luni jumate si nu am avut probleme ...si tot cu fata spre mine,cind isi tinea capusorul bine am intors-o.
Adyna si Selina bambina

Kittycat spune:
Si eu stiam ca nu este bine sa pui un bb atat de mic i marsupiu. Din ce stiam, cat mai apropape de varsta de 3 luni. Eu nu mai stiu exact cand am pus-o prima data, nu cred ca avea inca 3 luni, cred ca era pe la 2 luni juma.
Andra,de printesa
(15.11.2004)

loreema24 spune:
Cred ca de la doua luni si jumatate e f bine!
Mai ales ca se simte mult mai in siguranta lipita de mami! Ramona &
Loreema

alimaxi spune:
Eu l-am pus pe Maximilian tot cam de pe la 2 luni juma', 3...nu mai stiu exact.
Nu le afecteaza coloana pentru ca nu o solicita direct. Maxi are acum 7 luni, sta bine in fundulet si se chinuie sa se ridice in picioare.
Nu-ti fie frica, pune-o linistita! Parerea mea.
Trebuie doar sa-si sprijine caputul pana si-l tine bine!sa vezi ce-o sa-i placa cand mai creste si-o s-o pui cu spatele la tine!!!
Eu il port inntodeauna cu mine cand ies cu buggy, caci cateodata nu mai are rabdare si atunci n-am ce face si-l pun in hamulet-lumea lui! si vaiiii spatele meuuu!(are 9 kg.si ceva
)
Dar ce nu facem noi sa fie totu'Ok... si
Alina si
Maximilian
noastre la
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alina_anamaria/my_photos

Bebe Beca spune:
Noi am pus fetita in marsupiu foarte devreme, dar avea intaritura la spate. Pediatrul a spus ca nu este nici o prolema si ca ideile conform carora se "strica" coloana sunt depasite. Citez " pune-o in marsupiu si la mare si la munte cu ea". Avea 3 saptamani.
Ioana si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca