Tratament Endometrioza - Diphereline/Cetrorelix
Raspunsuri - Pagina 13

SilvanaPopovici spune:
Loreena,
Eu fac diphereline astfel: 1 noiembrie, 29 noiembrie, 27 decembrie 2005. Asa ca anul viitor nu imi mai ramane decat sa astept sa imi vina ciclul... ...glumesc.
Intr-adevar, pe prospect scrie ca da manifestari ca la menopauza (bufeuri de caldura, dureri de cap, sangerari aiurea etc) iar dr de la care l-am luat mi-a zis sa nu ma sperii daca o sa transpir noaptea abundent (probabil astea sunt bufeurile). Pana acum am avut o durere nashpa de cap imediat dupa ce am facut prima injectie (din cauza debandadei hormonale pe care o produce) dar ce mai conteaza cand scopul este nobil?
Sovata nu rezolva endometrioza, cred ca nu are nici-o influenta asupra ei. Eu am fost in vara asta dar pentru a trata o raceala.
Tanti, mersi, o sa caut asa cum zici! Dar mai am o dilema: oare sa iau vitex in timpul tratmentului cu diphereline sau mai bine astept sa il termin si iau dupa ce imi vine ciclul?
Pup, Silvana

alinaalex spune:
silvana, stai linistita, efectele dipherelinului se fac simtite abia dupa o luna, nu asa repede, mai degraba dupa a doua fiola. Si bufeurile alea nu-s asa nasoale. Acuma, depinde si de organism. Si eu am facut 3 fiole de diphereline - in februarie, martie si aprilie. La 2O zile dupa prima mi-a venit ciclul, am inteles ca asa trebuie sa se intimple si cam asta e prima reactie, dupa care ciclul nu mai vine deloc vreo 2-3 luni. Eu am luat Logest ca sa-mi vina, asta la 2 luni de la ultima injectie cu dipherelin, a mai trecut o luna si mi-a venit CM, dupa aia am ramas gravi, am mai scris asta.
La mine nu prea a avut efecte secundare, l-am suportat f. usor. Sper sa ti se intample asta si tie.
Alina 18+

tanti spune:
Silvana
nu stiu ce sa iti zic eu nu am tinut nici un tratament dupa operatie, iar efectele adverese daca ar avea aceasta planta nu mai stiu eu cand m-am interesat era cam acum 1 an, iar toate materialele care le aveam sau distrus o data cu arderea calc care il aveam,

pusichet spune:
Salut
Cele care fac tratament cu diphereline, le doresc sa treaca usor peste efectele secundare care le da medicamentul.
Si eu am facut 6 luni de diphereline, au fost stari cam urite, greata, ameteli, migrene, bufeuri (astea m-au dat gata), dar sa stiti ca se trece si dupa ce termini tratamentul ai si uitat de ele.
Mi-a venit ciclul la 2 luni dupa ce am terminat trat.
Am fost la control, si a zis ca este bine, am un folicul de 6 mm in ziua a 6 a , dar luna urmatoare trebuie sa fac instilatii.
Ma cam sperie gindul, acum stau linistita ca mai e pina atunci, dar tot ma gindesc ca o sa ma astepte zile grele.
Eu, ma chinui poate ramin luna asta insarcinata, ca doar de aia am suferit atita, operatii, tratament, etc.
Va pup

SilvanaPopovici spune:
Sa dea Dumnezeu, Pusichet, sa ramai insarcinata! si la toate fetele doresc asta!
La mine a trecut numai o saptamana de cand am inceput tratamentul si ma doare un cap...(pe mine nu ma doare niciodata capul fara motiv si asa des, deci nu are de unde sa fie decat de la tratament).
Cel mai rau e ca sunt si singura: sotul lucreaza deja in Bucuresti, in lunile urmatoare urmeaza sa ma mut si eu.
Eu am facut instilatii acum un an, cate 5 zile/3 luni, la Pantelimon, cu prof. Ancar. Pot sa spun ca mi-a fost cel mai rau dintre toate fetele de acolo (erau unele dintre ele care nu simteau nimic si dupa o jumatate de ora de stat cu picioarele in sus, isi trageau chiloteii si plecau acasa). Nu doare rau cand esti pe masa si introduce instilatia, doare acceptabil cat stai cu picioarele in sus (ca la un ciclu) dar seara cand ajungeam la nasa mea (unde m-am cazat) eram complet ametita. Cred ca in prima luna a fost mai rau, dupa aia cand a inceput sa se desfunde trompele si sa se mai dezinflameze zona, am suportat mai bine. Eu am stat cu picioarele in sus cate doua ore, nu m-am lasat si dupa aceea, cand am facut HSG de control trompele aratau desfundate. Dovada a fost si rezultatul la laparoscopie de anul asta: trompe perfect permeabile.
Pusichet, daca mai ai intrebari legate de instilatii, iti stau si eu la dispozitie. Dar nu inteleg cum ai facut inainte tratamentul cu diphereline si acum faci instilatii?! Mi se pare ciudat: nu ai facut laparoscopie, ca acolo stiu ca iti desfunda si trompele, fara sa te mai chinui atat...
Tanti, Alina Alex multumesc pentru raspunsuri si incurajari.
Silvana

Loreena spune:
quote:
Originally posted by tanti
Aici gasesti de unde m-am inspirat si am luat combinatia de miere at cand am putut sa o iau am baut si suc de ovaz verde (nu este prea bun la gust)ceaiuri nu am baut http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=460&&idart=2273&&numecap=Sănătate&&cc=suc%20de%20orz%20verde
iar de vitex agnus castus in tara nu se gaseste decat mastodynon, at cand am cercetat eu aceasta planta creste in grecia si nu numai si gasisem si niste medicamente in germania care contine aceasta planta,
Multa bafta
Mai gasesti si altceva in formula as intra si da o cautare in site
buna spune0mi te rog cat timp ai urmat cura cu miere?
www.babiesonline.com/babies/c/carlamaria/" target="_blank">Carla-Maria
Poze cu toata Familia

tanti spune:
Buna Loreena
Am tinut cu miere cam 2 luni zi de zi, dar luam decat dimineata si seara din cauza serviciului iar in a 3 luna am inceput sa ma plicitsesc si am luat mai rar, iar sucul de ovaz nu am reusit sa beau decat o cutie, nu este prea grozav la gust
Multa bafta si cum se zice at cand te mariti sper sa va trag pe toate de aici dupa mine la odiseea sarcini in 40 saptamani27+

pusichet spune:
Salut
Silvana, la mine au fost citeva probleme, prima data cind m-am operat am fost la o dr. care nu stia prea multe, am fost operata de ea laparoscopic, cica sub operatie mi-a facut instilatie si am trompa stg infundata.
Dupa operatie am facut tratamente, etc., la un an a aparut endometrioza, am schimbat medicul, am fost operata a 2 a oara, cu rezultate bune.
Dupa a 2 a operatie am luat prima luna duphaston, apoi 6 luni de diphereline.
Am terminat tratamentul cu diphereline in iulie anul asta, am fost la control a fost bine o perioada, august bine, septembrie bine, octombrei bine, in sensul ca nu a mai aparut endometrioza.
Am fost la control saptamina trecuta , aveam un folicul de 6 mm, am mai scris despre asta.
Bun, dupa ce am fost la control au inceput dureri groaznice de ovare, am fost aseara la control, si dezamagire totala, un chist ovarian de 42 mm, m-a lasat cu gura cascat, nici nu mai puteam sa vorbesc.
Sint dezamagita profund, mi-a dat sa iau duphaston, apoi iar la control.
Ma gindesc pina cind fac tratamente peste tratamente, fara nici un rezultat, oare cind scap de chistii astia care ma omoara incetul cu incetul.
Cit despre instilatii nu se pune vorba luna urmatoare.
Astept, sa vad ce se mai intimpla cu mine
Sper , ca nu v-am plictisit cu povestea mea
Sint suparataaaaaaaaaa

SilvanaPopovici spune:
Pusichet ia cateva si nu mai fi trista!!!
Incet-incet o sa o iei de la capat, ai sa vezi! Vorbesc din experienta.
Si mai cred ca in cazul tau un echilibru sufletesc dublat de ceva tratamente naturiste bine alese ar trebui sa faca minuni...
Doamne ajuta!
Silvana

pusichet spune:
Silvana multumesc de sfaturi
Am terminat duphastonul astazi si to azi a venit si CM, am vorbit cu dr. si m-a chemat miercuri la control, sau joi, in functie de cum pot eu sa merg la ea.
De fapt e in functie de cit de abundent e CM.
A venit, durerile sint groaznice, abia stau pe scaun, abia merg, ce sa spun dureros tare.
Am vb cu dr.si a zis ca vrea sa vada poate s-a resorbit chistul, dupa care instilatii.
Si mi-e fricaaaa de ele de mor, nu stiu ce imi este asa de frica. Nu mi-a fost la operatii cum imi e la ele.
Doamne ajuta sa trec si peste asta.
va pupic dulce
pa