Tratament Endometrioza - Diphereline/Cetrorelix
Raspunsuri - Pagina 11

TERBITZA spune:
Buna, fetelor!
Va citesc de o buna perioada de timp si iata ca m-am hotarat sa va si scriu.
Pe scurt povestea mea: incercari de a face un bb timp de cca 1 an. In aceasta perioada am facut o gramada de dozari hormonale si analize. Motivul:prolactina marita. Apoi, tot de pe forum am auzit de dr.T. Am ajuns la dansul si s-a hotarat sa imi faca laparoscopie.De ce?
Dureri atroce la menstruatie, care mergeau pana la lesin, cu stari de voma, dureri de mijloc,menstruatie neregulata, prolactina marita(aparent fara vreo cauza ) + senzatia ca o tineam dintr-o anexita in alta. In permanenta aveam dureri de burta. M-am operat in luna iunie, operatia in sine a fost floare la ureche, la cateva ore dupa ...ma plimbam prin curtea Eliass-ului. Probleme au fost insa cand a inceput sa se elimine gazul din abdomen. Insa a trecut si asta...
Rezultatul laparoscopiei m-a cam debusolat:ENDOMETRIOZA.Era invadat tot abdomenul cu aderente si sange. Era extrem de multa, imi deformase si uterul. De aici si durerile pe care le resimteam uneori la contact.
In continuare, dr. T mi-a recomandat tratamentul cu Diphereline.Am facut 3 injectii, in iunie, iulie si august.Am suportat extrem de greu tratamentul din cauza bufeurilor.Cei care ma cunosc ma privesc extrem de mirati. Cand toata lumea poarta jachete, eu sunt in maieu si transpir ( din greu).Mi-am disperat si colegii de serviciu.Stau saracii si tremura din cauza mea.Aerul conditionat e pus in permanenta la 19 grade si mie mi-e caaaaaaaaaaaaaald.:)Dar....facem orice pt un scop nobil,nu?
Vor trece toate! Sunt la 6 saptamani de la ultima injectie si in pofida tratamentului homeopat pe care l-am inceput pt revenirea din menopauza , inca nu s-a intamplat nimic.
In aceasta perioada am descoperit si la sotul meu o problema:VARICOCEL. La o luna de la laparo l-am operat si pe el. Medicul ne-a garantat ca in 3 luni de la operatie, parametrii spermogramei se vor imbunatati spectaculos.
Asteptam si speram!

alina_alexandra spune:
Avalon,
Ma obisnuiesc greu cu ID-ul tau de teama sa nu gresec :) ... Chisturile pe ovare nu s-au vazut la eco. Din cate am inteles nu erau mari insa habar nu aveam de ele. Numai la laparo s-au vazut si le-a scos. In ce priveste sensibilitatea la rece, am avut-o din adolescenta. In perioda tineretii rebele nu dadeam importanta durerilor si umblam cu buricul gol, in fuste scurte si pantofiori in toiul iernii. Din pacate prea mult "umbla vorba" ca asa e la CM si multe fete nu isi dau seama ca e posibil sa aiba probleme. Dupa prima laparo am avut o perioada destul de buna in care nu am mai avut dureri la CM. Nici acum nu pot sa spun ca am dureri mari, dar de data asta la eco s-a vazut ca ovarele nu mai sunt mobile iar o trompa nu mai functioneaza. In luna mai numai unul din ovare era fixat iar in luna august amandoua s-a vazut ca nu mai au mobilitate si placheaza uterul. Sa iti mai spun ceva, apropos de Sovata... La sfarsitul lui august am fost 5 zile la tratament. In timpul tratamentului si inca vreo trei saptamani dupa am avut dureri mari si in timpul CM si inainte si dupa. Eram ingrijorata ca s-ar putea ca tratamentul sa fi facut rau. Acum, sincera sa fiu nu mai sunt dureri desi senzatia de rece tot o am. Cum am mai zis, luna urmatoare ma duc la a doua laparo si dupa...mai vedem ce tratamente vor mai fi... Poate intre timp incep fetele trat cu cetrorelix, sa aflu si eu cum e. Depinde si doctorasul ce va spune dupa cea de a doua laparo. Poate o inseminare repede...
Salut toate fetele si multumesc pt urari AlinaAlex. O sa tin aproape.
A.A.

SilvanaPopovici spune:
Avalon,
Mie mi se pare usor ID-ul tau, cred ca din cauza ca "suna" cam ca in Biblie, sau am eu pareri.
Pai, eu am dureri nashpa rau de tot in prima zi de ciclu. Pe urma e suportabil si nu ma tine mult, vreo 4-5 zile.
Silvana

cornelia1172 spune:
buna dimineata fetelor
eu am dureri crincene in prima zi , nu merg nici la serviciu si stau drogata toata ziua, urmatoarele zile nu mai este asa rau si ma tine 3-4 zile
sambata mi-a venit ciclul, este primul dupa Sovata si m-a durut suportabil nici nu a fost nevoie sa iau calmant, nu am mai facut asta niciodata, tot timpul sunt pregatita cu algocamin fiole, nurofen forte si supozitoare.
o fi de la Sovata ? nu stiu.

pusichet spune:
Salut
Anticonceptionalele zicea dr. mea ca mi le da ca sa imi regleze trompele.
Ca sa imi vina ciclul mai repede a zis sa iau duphaston 5 zile, dar eu nu am luat, pentru ca ultima data la ecograf a zis ca ciclul e pe cale sa vina, si m-am gindit eu de ce sa mai iau daca tot vine, si am facut bine, ca la 4 zile de la control a aparut.
Ieri am sunat-o si i-am zis ca nu mai am ciclu ca s-a oprit, si a zis ca foarte bine, sa o sun luna urmatoare si sa ma duc la control.
Cine stie poate nu trebuie anticonceptionale, trag si eu tare poate poate iese cu bebe . Ma gindesc si eu. Am sperante.
Va pup

SilvanaPopovici spune:
Fetelor, sunt la al doilea ciclu anovulator consecutiv, si asta dupa ce am fost la Sovata in august!
Ce ziceti de asta?!
Nu stiu ce se intampla, nu am mai patit asa ceva...Sunt f. suparata. Ce ma consoleaza e ca oricum trebuie sa intru la menopauza cu cetrorelix...
Va pup.
Silvana

alina_alexandra spune:
Silvana,
Imi pare tare rau ca esti necajita. Sunt sigura ca se rezolva. Cand incepi trat cu cetrorelix?
Eu fac a doua laparoscopie marti 11 oct. si am emotii cand ma gandesc la rezultat... Orice ar fi, mergem mai departe. Eu sunt sigura ca daca Dumnezeu va vrea, o sa avem si noi bebitii doriti. Ma rog in fiecare zi pentru toate fetele care isi doresc...
Fruntea sus, mai avem multe de facut.
Pupici,
A.A

SilvanaPopovici spune:
Alina Alexandra, multumesc pentru incurajare!
Cred ca ar fi bine sa nu-ti faci griji exagerate, chiar daca s-a extins endometrioza, pt ca e normal sa se fi intamplat asa. Ideea e ca doctorul o sa curete tot ce se poate curata (chisturi, aderente..) si pe urma vei lua cetrorelix imediat dupa operatie (sper sa inceapa programul ala cat de curand)ceea ce va extermina endometrioza pentru un timp. Deci anul urmator este decisiv atat pentru tine cat si pentru mine! Eu deja mi-am facut un plan, just in case.
Iti tin pumnii si o sa ma gandesc la tine martea viitoare.
Pusichet, pana acum n-am auzit de "reglarea trompelor" prin metoda pe care ti-a recomandat-o dr tau. Sigur esti pe maini bune? A auzit cineva de asa ceva?! Sa ma lamureasca si pe mine, va rog.
Luna trecuta imi ramasera doua colege insarcinate, dupa ce de-abia se casatorisera!!! Ce bine e sa stii ca faci dragoste cu sotul cand vrei si nici nu iti trece prin cap ca s-ar putea sa nu poti sa faci bebe...
O veni si timpul nostru...desi se cam lasa asteptat..of!!
Silvana

alina_alexandra spune:
Silvana,
Multumesc. Sper sa fie totul ok saptamana viitoare. Eu ma gandeam ca daca nu va fi chiar "neagra" situatia si vor reusi sa curete tot, poate sa incerc o inseminare imediat dupa laparo. Tot mi-e teama de tratamentele astea... Am recitit acum cateva seri informarea pe care mi-au dat-o la spital in 2003 pt tratament si tot nu m-am simtit mai incurajata... Cu siguranta exagerez eu dar mi se strange sufletul cand citesc declaratia pe care tre sa o dau (sunt avocat si declaratia aia ma pune pe ganduri...). Oricum, vedem dupa operatie cum va fi si mai ales ce parere va avea doctorasul meu. Apropos de semnificatia anului urmator...acum cateva seri, inchisesem ochii si asteptam sa adorm si am vizualizat cum un bebe mic a venit in bratele mele... Incep sa simt ca se apropie... Sper ca nu m-am ticnit, dar chiar simt ca se apropie. Daca va vrea Dumnezeu, cate un bebe mic ne va alege si pe noi sa ii fim mamici. Doamne Ajuta!
A.A

SilvanaPopovici spune:
Alina, scrie cand te ridici din pat sa ne spui ca esti bine!
Eu sper sa ai intuitie la faza cu "apropiatul"
Dar, totusi, te intreb: ce alta sansa avem decat sa facem tot ce e posibil? Sunt constienta ca vor exista efecte secundare, slava Domnului ca tratamentul dureaza o luna si nu trei! Dar fara el, eu nu cred ca o sa pot face pe care mi-l doresc atat. Am incetat sa ma gandesc prea mult la mine de cand mi-am dat seama ca nu sunt la fel cu cele care raman insarcinate dar incerc sa fiu totusi optimista, in ciuda celor 34 de ani pe care tocmai i-am implinit luna trecuta.
De-asta si stau ca pe ghimpi: se da verde oare la tratamentul de facut bebei, odata?!!
Silvana
PS: despre ce tratament din 2003 vorbesti si unde? la Giulesti? acum i-or fi dat drumul?