Tratament Endometrioza - Diphereline/Cetrorelix
Raspunsuri - Pagina 10

Avalon spune:
Alina, ma bucur mult pt reusita ta! Iti doresc din tot sufletul o sarcina usoara si bebe sanatos! Prin mesajul tau ne dai multa speranta!
Fetelor care ati fost diagnosticate cu endometrioza, va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca inainte de diagnostic (care am inteles ca se pune numai dupa operatie laparoscopica) ati avut ceva simptome? Sau cum s-a ajuns la indicatie de laparoscopie? Va multumesc mult de tot, eu banuiesc ca asta e cauza pt care nu mai reusesc sa raman insarcinata... dar inca n-am curaj sa fac operatia... poate din simptomele enumerate de voi sa regasesc si eu ceva... si sa ma hotarasc...

cornelia1172 spune:
buna fetele
Avalon eu incerc sa-ti raspund cum a fost la mine
chiar sunt curioasa cum a fost la celelalte fete
eu aveam dureri la ciclu infioratoare dar le am de la primul ciclu asa ca nu mi-am facut griji, aveam uneori dureri la contact dar asta nu o spusesem la dr.si oricum am pus-o pe seama anexitei.
am facut laparo pt. ca in urma HSG a reiesit ca am o trompa infundata, dar nu era, insa a fost endometrioza.

s claudia spune:
Buna FETELOR,
Monica am citit mesajul tau si ma bucur ca ai reusit sa ai un copil.
Eu am endometrioza (un chist de 5.5 x 5cm) pe ovarul stang(ca in interior nu se stie cat este de raspandit fara operatie).
Ca si tine vreau sa am un copil fara sa ma operez iar in cazul in care reusesc,sa nasc prin cezariana si atunci nu au decat sa scoata ce vor.
Vreau sa te intreb unde ai facut FIV-ul in tara sau afara si la ce doctor ai fost.
Sper ca imi vei raspunde.
Te rog sami dai cat mai multe detalii legate de FIV.
Au incercat sa-ti trateza endometrioza sau ti-au facut direct FIV?
Astept raspunsul tau si felicitari inca o data pt. bebe.Sa va traiasca!
Claudia

alina_alexandra spune:
Alina,
Felicitari si iti doresc un copil bun si sanatos! Iti multumesc ca ai "intrat" si la noi, ne mai dai o unda de speranta... Eu am hotarat sa fac a doua laparo (prima in 2002) pt a desfunda trompa si dupa aceea mai incerc. Intre timp am inceput sa iau si tinctura de branca ursului si un comprimat pentru reglarea sistemului hormonal. Daca va vrea Dumnezeu, o sa vina si la mine un bebe. Ai un ID foarte "aproape" de al meu, asa ca poate "se ia" si raman si eu...
In ce priveste "descoperirea" endometriozei, la mine s-a produs in timpul laparoscopiei. Era pentru desfundarea unei trompe dar s-a constatat ca am chiste endo pe amele ovare si aderente, care s-au curatat cu ocazia respectiva. Inainte aveam dureri in timpul CM si abundenta... In plus eram "sensibila" la rece...credeam ca am anexita mai mereu, atat de des incat nici nu le mai bagam in seama. Nu stiu daca anexitele netratate pot duce la endometrioza sau pur si simplu ne erau anexite ci doar endometrioza care reactioneaza urat la rece, umezeala etc.
Atat pt azi,
Va pup si succes!
A.A
P.S. Nu a inceput nimeni cu cetrorelix??

SilvanaPopovici spune:
Alinaalex- tare mult m-ai uns la inima!!
Si pe fete cred ca la fel!
Sa te ajute Dumnezeu in continuare!
De cand incercai?
Silvana

SilvanaPopovici spune:
Alina Alexandra, si eu am aceleasi simptome: dureri rele la ciclu de cand ma stiu si sensibilitate mare la rece si umezeala.
Am avut anexita dar am tratat pana la loc comanda, mi-am desfundat trompele cu instilatii (nu era endometrioza pe ele, la mine endometrioza e in Douglas) S-a vazut si la laparo ca sunt in regula (trompele).
Asa, si am fost si la Sovata de curand dar tot nu am scapat de durerile la ciclu si sensibilitatea la frig. Ei, dar zicea o fata pe aici ca dupa tratamentul pt endometrioza nu mai are dureri, asa ca nu-mi ramane decat sa sper..Eu am si o viata f. activa si solicitanta nu numai ca ma chinuie durerile dar uneori nu ma lasa sa muncesc asa cum as vrea.
Silvana

pusichet spune:
Alina felicitari,sa ai parte de o sarcina usoara si sa iti dea Dumnezeu un copil sanatos .
Iata ca am revenit si eu, cu vesti bune, asera a aparut si minunea care se cheama CM, care tare mult l-am mai asteptat si sint fericita desi am dureri, dar nu foarte mari.
Va spuneam ca dupa ce imi vine ciclul imi da tratament pentru bebe, dar s-a schimbat, a zis ca imi da 6 luni anticonceptionale sa faca nu stiu ce cu trompele mele, dupa care bebe sau cine stie,,,, ca m-a cam bosumflat.
Dar am trecut eu prin altele o sa trec si peste 6 luni de anticonceptionale.
O sa vina bebe si la mine , de fapt la noi toate cele care il asteptam.
Va pup cu drag.

alinaalex spune:
buna seara fetelor si va multumesc din suflet pt. urari! Am nevoie, mai ales de sprijinul vostru, mai ales ca am fost intr-o situatie asemanatoare si stiu ce inseamna. Stiu sigur ca si la fiecare dintre voi se va intampla minunea, pt. ca nu e ceva de netratat. Trebuie doar un pic de rabdare.
Silvana, eu am incercat cam un an jumate, am vazut ca nu se intampla nimic si am inceput sa colind cabinetele de gine din Oradea.
Ba aveam inflamatie, ba nu stiu ce infectie, am fost pe la vreo trei medici. M-am gandit ca ar putea fi trompele infundate, ce altceva, mai ales ca nu prea am avut simptome specifice de endometrioza (dureri mari la CM, CM abundent, etc.). CM era cam neregulat. In final, am ajuns la un dr. care a hotarat imediat sa-mi faca film (HSG). Parca m-am simtit usurata cand am aflat ca erau amandoua infundate! M-am consolat ca macar stiu cauza faptului ca nu raman insarcinata...Asa am ajuns sa fac laparoscopie.
Avalon, sa nu-ti fie frica de laparo! Eu nu am stat nici un moment pe ganduri, abia am asteptat sa ma operez, numai sa rezolv problema. E doar o operatie, atat, dar daca te gandesti ca e cea mai sigura metoda de diagnostic, mai ales in endometrioza... merita. Iti fac 3 gaurele, suferi 2-3 zile, e cam nasol, dar nu e de nesuportat. Curaj!
Alina Alexandra, iti tin pumnii sus! Asa sa fie!
Va pup si sunt alaturi de voi!
Alina 13+

alinaalex spune:
pusichet, nu inteleg,de ce 6 luni anticonceptionale? Mi se pare cam mult.Mai ales ca ai facut trat. cu diphereline! Eu am luat doar o luna AC, ca sa-mi vina CM, asta cam la o luna dupa ce am terminat cu ultima fiola Diphereline, ca altfel nu imi venea in graba. Tie ti-a venit de la sine?
Alina & bb 13+

Avalon spune:
Fetelor, va multumesc mult pt raspunsuri! Nu ma asteptam sa fiti atat de prompte.
Cornelia, ce insemna dureri infioratoare? Cat tineau ele, toata perioada sangerarii, sau doar prima zi? Durerile nu cedau nici la analgezice? Cu cine ai facut laparoscopia?
Silvana, la tine cate zile tin durerile cand esti la ciclu?
Din ceea ce scrieti voi, inteleg ca endometrioza se manifesta in mai multe feluri, probabil in functie de localizarea ei, uneori apare sub forma de chisturi pe ovare, alteori sub forma de aderente...
Alina alexandra, la tine chisturile descoperite la laparoscopie nu s-au vazut la ecografii? Ca eu am facut o gramada de eco si nu s-au vazut chisturi... Apoi tu spui de sensibilitate la frig, si eu am sensibilitatea asta dar numai la menstruatie, la tine cum se manifesta? Dureri de ovare in afara perioadei menstruale cand este frig afara?
Alinaalex, esti o draguta, multumesc. Nu stiu de ce nici un medic nu mi-a recomandat laparoscopia pana acum (si am fost la destui)... caci am simptome de endometrioza, dureri in prima zi de ciclu, si infertilitate.
Pusichet, si mie mie pare cam fortata decizia dr. tau cu 6 luni de anticonceptionale... la ce dr, mergi?
Va pup pe toate, si sa auzim de vesti cum ne-a adus Alinaalex cat mai curand! Deci se poate!