Psihologia copilului (vol 4)
Raspunsuri - Pagina 8
brendamitran spune:
Va multumesc mult pt sfaturi.....
Sint deschisa,de ce sa nu fiu? Toti ar trebui sa fim,sa ne recunoastem greselile,sa intelegm ce nu am facut bine si de ce trebuia sa facem mai mult.
Eu stiu unde am gresit,partea proasta e ca gresesc in continuare,pt ca nervii mei sint facuti praf si nu prea ma mai pot controla cind ma enervez......
De fapt.....ce presupune terapia prin joc?
BRENDA
"Sint frunze care nu cad si clipe care nu se uita"
http://community.webshots.com/user/brendamitran
filofteia spune:
Buna Carmen...
As dori si eu parerea ta despre urmatoarea situatie...
Adi (Adrian Nicolae) are 4 ani si 8 luni si merge la gradinita... Educatoarea in loc sa-i spuna Adi ii spune Nico. Adi nu pare deranjat de acest fapt. Sotul meu este deranjat.
Eu imi pun intrebarea daca nu cumva vor exista probleme de identificare pentru Adi. Noi ii spunem acasa intr-un fel iar la gradinita altfel... in plus si un nume ales de educatoare...
Sper ca intelegi intrebarea mea...
Multumesc mult!
Principesa spune:
Brenda, terapia prin joc este o maniera non-directiva si non-intruziva de a avea acces in lumea copilului, o maniera de comunicare metaforica prin care copilul isi poate comunica, chiar fara a-si da seama problemele, nevoile, dorintele. Poate ajuta copilul sa devina constient de propriile sentimente si sa descopere modalitati de autocontrol.
Prin joc, activitate atat de familiara copilului, acesta poate pune in act conflictele lui interioare simtindu-se securizat, fara ca asupra lui sa planeze presiunea de a vorbi despre lucruri care nu ii fac placere si care sunt dureroase si ascunse in intimitatea lui.
Aceasta modalitate terapeutica construieste un mediu si o relatie confortabile pentru copil pentru ca acesta sa se poate exprima si explora prin modul natural de comunicare al copilului, jocul. Iar functia lui simbolica ne poate ajuta sa decriptam mesajele si ca sa le putem raspunde adecvat.
Numai bine
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
brendamitran spune:
Principesa,esti din Bucuresti? Ca n-ar fi rau sa ne intilnim,poate ma ajuti tu in problema Dianei.....
BRENDA
"Sint frunze care nu cad si clipe care nu se uita"
http://community.webshots.com/user/brendamitran
Principesa spune:
Da Brenda si eu cred ca te pot ajuta. Ma poti contacta pe mail daca vrei, pentru detalii de contact.
Numai bine
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
filofteia spune:
Carmen... esti pe aici?
Buna Carmen...
As dori si eu parerea ta despre urmatoarea situatie...
Adi (Adrian Nicolae) are 4 ani si 8 luni si merge la gradinita... Educatoarea in loc sa-i spuna Adi ii spune Nico. Adi nu pare deranjat de acest fapt. Sotul meu este deranjat.
Eu imi pun intrebarea daca nu cumva vor exista probleme de identificare pentru Adi. Noi ii spunem acasa intr-un fel iar la gradinita altfel... in plus si un nume ales de educatoare...
Sper ca intelegi intrebarea mea...
Multumesc mult!
CORNELIAP33 spune:
Nici un psiholog pe aici de mai mult de o saptamana!
Ce ne facem?!...
si Nu ne uitati de tot! Avem nevoie de voi.
Cornelia si Rares(nascut in 22.04.2002)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/corneliap33/my_photos
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
Principesa spune:
Ok, hai sa nu ne impacientam, sa respiram adanc si sa numaram descrescator de la 500, 499...asa, foarte bine..
Daca asta e singura problema Cornelia, poti sa te relaxezi ca somebody is always watching. Deci daca asta e singura problema, poti sa stai linistita. Daca nu, ce te framanta?
Pentru Filofteia, cred ca am mai vazut undeva postata intrebarea ta. Acest fapt ma face sa cred ca utilizarea altui nume, dintr-un anumit punct de vedere e inconfortabila pentru tine mai mult decat pentru copil. Pentru copil poate sa nu fie nici un impediment atata vreme cat nu se face o dihotomie bun-rau intre cele doua nume
filofteia spune:
Da este postata pe pagina anterioara... Am reluat-o pentru ca am crezut ca nu a fost vazuta...
Oricum am vorbit cu educatoarea si a ajuns singura la concluzia ca este bine sa-i spuna Adi Nicolae... pentru ca il vedea prea dezorientat... Copilul stie ca il cheama Adrian Nicolae... asa ca nu a fost parerea mea ca este bulversat....
Principesa spune:
Filofteia, atunci felicitari pentru asertivitatea in fata educatoarei si pentru atentia la semnalele transmise de baietelul tau.