Psihologia copilului (vol 4)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Try, eu ma gandeam la un grup care sa se intalneasca live dar este posibil ca si pe forum sa putem face ceva care sa aiba ceva efecte mai ales pentru cei aflati mai la distanta. Asa ca probabil am sa propun eu subiectul si o sa vedem cum sa facem sa fie cat mai eficient.
Denizel, daca ti-e teama inseamna ca s-a atins nucleul si esti pe drumul cel bun. Continua!

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Mesajul anterior era pentru alt topic.
Revenind:
Goguta, poti sa te mai relaxezi un pic, tot ce descrii era de asteptat. Este nevoie ca tatal sa traseze clar limitele acum, iar tu sa ignori acele manifestari de isterie si sa nu o faci sa se simta respinsa sau neacceptata dar si tu trebuie sa ii impui limite.
Cum gasesc un pic de timp o sa deschid eu subiectul complexului oedip care la fete poate fi intalnit sub numele de complex Electra.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Dragelor, dupa ce spuneti voi pe aici si studiind-o in continuare pe Carina-mandarina am senzatia ca si la ea e vorba de acelasi lucru - Complexul Electra.
Voi urmari cu interes in continuare subiectul sa invat ce-i de facut in situatia asta.
Multumesc,
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Ma framanta si pe mine un lucru in legatura cu fetita mea de 1 an si 7 luni.
Este foarte fricoasa la mers. Chiar daca doar se dezechilibreaza, fara sa cada, incepe sa planga. Daca se intampla sa cada cu adevarat ne stie tot cartierul. La fel daca se apleaca langa o masuta si cand se ridica o atinge cu capul, chiar daca nu se loveste cu adevarat. Are cateva praguri din casa pe care nu vrea sa le treaca decat tinuta de mana. Cand cade incepe sa planga si nu schiteaza nici un gest ca ar vrea sa se ridice. Ramane acolo si boceste din ce in ce mai tare pana se duce cineva sa o ridice.
Este adevarat ca a cazut de cateva ori, a facut si cucui de doua ori, dar care copil nu cade? Ma uit la copilasul de 1 an al unei vecine, alearga si cade, se ridica si pleaca mai departe ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Si a avut si el cucuie (deci cazaturi mai serioase) destule!

Ah! Si mai citesc aici pe forum si despre copilasi care sar dintr-un pat in altul si fac tumbe!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171" target="_blank">Alex, un baietel diabetic de 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar pentru Alex

Mergi la inceput

Aurelia, poti sa dai mai multe detalii despre fetita, comportamente de ale ei in diferite situatii? Poti sa urmaresti si la subiectul despre atasament, poate gasesti ceva util

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adria_ spune:

Fetita mea, Ana-Maria, de de 3 ani si doua luni are un catelus de plus de care s-a atasat atat de mult, incat a devenit un personaj foarte important in viata ei: vorbeste cu el, doarme cu el,ii face de mancare, ii da sa bea lapte din cana ei, sufera pentru el daca il apuc de unde nu trebuie, il barfeste (imi spune ca cutu nu stie de vorbeasca, el e mic) sau atunci cand plange pentru ca am certat-o imi spune ca s-a suparat pe cutu. Intr-o seara o durea o ureche pe Ana-Maria, iar cutu, proaspat spalat , era la uscat pe calorifer. Plangand, fata a venit si s-a asezat langa el si mi-s spus ca i-a fost dor de cutu si vrea sa stea langa el pana se usuca. Eu i-am spus ca si lui cutu i-a fost dor de ea, dar ca trebuie sa se culce fara el,ca il gaseste maine dimineata tot aici, dar uscat. M-a impresionat cum plangea si spunea ca i-a fost dor de cutu.
Problema mea este ca nu stiu ce reprezinta acest "cutu" in viata fetitei mele. Si cum ar trebui sa ma port eu. Puteti sa ma ajutati cu un raspuns? E o problema sau este ceva normal la un copil?
Adriana

Mergi la inceput

Adria, cutu este obiectul ei tranzitional, in demersul ei de maturizare emotionala, in drumul ei spre autonomie. Este normal si este util pentru ea, cutu reprezinta o mama pe care ea o are tot timpul prezenta. Este important sa nu fortezi separarea ei de cutu care va veni la momentul cand va simti ea ca poate trece la stadiul urmator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adria_ spune:

Multumesc, Principesa, petru raspunsul tau atat de promt. Nu am incercat pana acum sa o fac sa se separe de cutu, mai ales ca vazand-o cum se joaca si cum vorbeste cu el inteleg ca ma ia in serios si ca ma aude cand ii vorbesc (ii spune si ea cutului cam aceleasi lucruri). Acum inteleg o parte din "independenta" ei. Imi era frica doar ca atasamentul acesta fata de un obiect sa nu-i dauneze.
Adriana

Mergi la inceput

Adria, cu placere. Atasamentul ei fata de obiect reflecta o buna dezvoltare emotionala in virtutea unei figuri de atasament pozitive, adica probabil tu si o relatie probabil securizanta. Deci nu ai de ce sa iti faci griji

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Vin si eu cu o problema, inca mai sper sa fie ceva normal desi eu sunt ingrijorata... Ionut (5 ani) a avut gagici de pe la 3 anisori, cea mai mica avea vreo optishpe ani iar de anul asta vad ca s-a orientat spre cele din grupa lui. Pe linga asta, am observat de ceva vreme ca are momente cind se uita altfel la sinii mei (nu m-am sfiit niciodata sa stau in chiloti in fata lui), ca imbratisarile lui citeodata sunt altfel, plus ca s-a mai intimplat de citeva ori cind vroia sa ma pupe "ca-n filme". initial m-am facut ca nu observ spre a-i nu atrage atentia, crezind ca-i o toana, ca poate a vazut pe undeva si-o sa treaca dar mai apoi cind am vazut ca nu uita de ele, am stat de vorba cu el, fara sa-l cert, explicindu-i ca nu-i frumos pentru un copil ca el, ca asa o sa faca mai tirziu cu iubita lui nu cu mine... l-am surprins insa in citeva rinduri uitindu-se atent la sinii (mai mari) ai vreunei femei. astazi cind l-am luat de la gradinita ni s-a spus ca nu se mai intelege cu el, ca pe linga faptul ca nu vrea sa doarma, nu lasa nici ceilalti copii si ca a pupat si a strins in brate doua fete, lucru care pina acum nu s-a mai intimplat. stiam c-o place pe fetita aceea, mi-a spus lucrul asta, se-ntreba daca si ea il place la rindul ei.. si sa nu uit, la noi tv sta doar pe muzica si desene si atunci cind ne uitam la vreun film si este si el, evitam acele filme care-i sunt interzise dar el in general la ora 22 este in pat, ori noi abia dupa ora asta mai apucam se ne uitam la vreun film. si mai vreau sa spun un lucru, eu si sotul meu nu ne pipaim sau nu ne pupam "altfel" in prezenta lui. ce ma fac? are un comportament anormal si cum trebuie sa procedez cu el in situatia asta?
p.s. aseara pe linga morala de rigoare, l-am pedepsit drastic, i-am urcat toate jucariile (este innebunit dupa masini) in pod, i-am scos toate canalele cu desene animate si, binenteles, nu l-am mai dus la tenis (lucru care pe suflet mi se pune)

Carmen,Ilinca&Ionut

tzucurei de tzucurei

Mergi la inceput