Noul Cod al Muncii

Noul Cod al Muncii | Autor: carmita_baby

Link direct la acest mesaj

Zilele trecute vorbind cu o prietena la telefon, mi-a spus ca s-a adoptat noul Cod al Muncii. Mi-a mai spus trista ca in acest nou cod al muncii, patronii au toate drepturile, iar angajatii nici unul. Asa sa fie? Voi ce credeti? Eu una sunt foarte trista din cauza astapentru ca nu mi se pare corect asa ceva!

Probabil ca s-a mai discutat subiectul asta, dar eu nu am fost pe faza.

Mello motanelul iubit

Salvati-l pe Liviu Mihail Ungureanu!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

si pe mine ma intereseaza chestia. eu am vazut la TV acu cateva saptamani ca faceau nus ce sindicate greva, tocmai ca nu le convenea nou cod al muncii. oare nu-l putem gasit pe net?

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

quote:
Originally posted by Ramonika

si pe mine ma intereseaza chestia. eu am vazut la TV acu cateva saptamani ca faceau nus ce sindicate greva, tocmai ca nu le convenea nou cod al muncii. oare nu-l putem gasit pe net?

Da, mi-a spus prietena mea si de asta, dar din pacate grevele alea au fost inabusite repede (cu bani crede ea)

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

pai in cazul asta, daca nu ne lasa nici sa protestam, ce sanse mai sunt? probabil o sa adopte noul cod asa cum este.
stiu ca la ala vechi la inceput era mai bine pentru angajat, dar apoi au venit patronii cu gura mare si s-au facut anumite amendamente si s-a schimbat. vad ca nici asa nu le convine acuma
eu am formatul electronic al Codului Muncii varianta 2003 (ultima). cine il vrea, pot sa i-l trimit pe mail, daca-mi dati adresa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

COMUNICAT
12/04/2005 - BIROU PRESA

Avand in vedere confuzia pe care a generat-o Reuniunea consultativa referitoare la problematica Dialogului Social, organizata de Primul Ministru,la Palatul Snagov, in data de 09.04.2005, C.N.S.L.R.- FRATIA precizeaza urmatoarele:
Presedintele Confederatiei, domnul Marius PETCU nu a fost invitat si nu a participat la aceasta reuniune la care au fost prezenti membrii Consiliului Economic si Social.
C.N.S.L.R.- FRATIA a fost reprezentata de domnul Radu Minea, in calitate de membru al acestui organism tripartit, fara a avea un mandat referitor la modificarea Codului Muncii.
C.N.S.L.R.- FRATIA, impreuna cu celelalte confederatii sindicale, a solicitat o intalnire directa cu Primul Ministru si Presedintele Romaniei, ca urmare a conflictului social major, determinat de intentia de modificare a Codului Muncii.
Primul Ministru a preferat o abordare a acestui subiect important intr-un cadru care sa-i permita un avantaj evident in raport cu miscarea sindicala.
Revenirea la un termen explicit pentru modificarea Codului Muncii si implicarea Guvernului in negocierile dintre sindicate si patronate, ne readuce la situatia initiala, sfidand toate actiunile de protest organizate de catre confederatiile sindicale.
C.N.S.L.R.- FRATIA nu recunoaste autoritatea reuniunii de la Snagov, in ceea ce priveste Codul Muncii si nu-si va modifica strategia si calendarul actiunilor de protest, ca urmare a discutiilor din cadrul acestui for consultativ.
C.N.S.L.R.- FRATIA nu este dispusa la compromisuri privind modificarea Codului Muncii si este pregatita sa continue singura actiunile de protest, in cazul in care celelalte confederatii sindicale si-au propus sa abandoneze lupta desfasurata pana in prezent sub deviza comuna: SALVATI CODUL MUNCII!

deci nu s-a aprobat nimic inca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Initial creeata de carmita_baby

Zilele trecute vorbind cu o prietena la telefon, mi-a spus ca s-a adoptat noul Cod al Muncii. Mi-a mai spus trista ca in acest nou cod al muncii, patronii au toate drepturile, iar angajatii nici unul. Asa sa fie? Voi ce credeti? Eu una sunt foarte trista din cauza astapentru ca nu mi se pare corect asa ceva!

Probabil ca s-a mai discutat subiectul asta, dar eu nu am fost pe faza.

Mello motanelul iubit

un prieten de la tipografie spune ca din greseala (sau exces de zel) au copiat Codul muncii japonez.

Mergi la inceput