Pareri despre OB-uri
Raspunsuri - Pagina 7
TweetyGeo spune:
Nici eu nu le-am folosit niciodata, dar nu ca nu as vrea, ci din cauza ca eu am CM cu multe cheaguri si ma gandesc ce s-ar intampla cu ele daca as folosi OB. Cred ca s-ar opri acolo, undeva la iesire. Mi-e teama sa nu afecteze cumva. Practic OB-urile sunt ca un dop. Dar daca as merge la mare exact in perioada CM sigur mi-as pune OB cat timp as fi pe plaja. Le cred pe fete ca nu mai au probleme, nu se mai pateaza, dar pana mi se regleaza CM raman la absorbante.
KUKI spune:
Folosesc tampoane interne si imi plac mai mult decat absorbantele. cel mai bine ma impac cu Tampax-urile cu aplicator, dar am folosit si OB-uri si Bella. Daca le introduci suficient de adanc nu mai ai senzatia aia de disconfort si impresia ca le simti tot timpul. Si nu mi s-a intamplat niciodata sa ma patez.
Iulia
Natasa spune:
Mi se par mai bune Tampax-urile astea cu aplicator. Oricum, inventia e geniala (ma refer la tampoanele interne). Am avut citeva veri la mare care ar fi fost ratate altfel. Asa, am putut sa inot si sa fac plaja fara nici o grija.
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by Kehleyr
Cred ca sunt unicul exemplar de pe fata Pamantului care nu a folosit niciodata OB-uri. Pur si simplu ideea ma sperie, plus ca am incercat o data si mi s-au parut ingrozitor de incomode... le simteam tot timpul. Probabil chestie de obisnuinta...
Our planet is a lonely speck in the great enveloping cosmic dark. In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves. -- Carl Sagan
Si eu, si eu
Si nu cred ca voi incerca vreodata
!!!Dar nu pentru asta am vrut sa scriu aici.
Vad ca multa lume “se joaca” cu socul toxic de care se spune prin prospecte, manuale si cabinete ginecologice.
Riscul este dat tocmai de aceste tampoane interne printr-un mecanism simplu:
Sangele menstrual nu este coagulabil fapt care ajuta la eliminarea endometrului “inutil” in timpul mentruatiei. Prin folosirea tampoanelor interne, acest sange si endometrul ce se elimina din uter nu ajunge la exterior, ci ramane in interiorul vaginului (chiar daca tamponul se schimba des) formand un mediu de cultura excelent pentru orice germen patogen.
Socul toxic este dat tocmai de dezvoltarea rapida (din pacate de multe ori evolutia in aceste cazuri este de ordinul orelor !) a unor germeni (si din pacate de multe ori acesti germeni sunt germeni anaerobi foarte greu de tratat !) in acest mediu de cultura cu afectarea organismului feminin direct sau prin toxinele eliberate de acei germeni, iar riscurile in aceste cazuri sunt imense deoarece pot duce la deces chiar si in conditiile unei ingrijiri medicale de cel mai inalt nivel (nu am amintesc alte posibile evolutii mai “simple”: anexite pelviperitonite, etc).
Evident, nu am spus tot si nici nu am vrut sa tin un curs pe aceasta tema – cine vrea mai multe, poate cauta pe net mai multe informatii !!!
Cam atata am vrut sa spun.
Sa aveti grija de voi.
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
april spune:
quote:
Originally posted by DARAELquote:
Originally posted by Kehleyr
Cred ca sunt unicul exemplar de pe fata Pamantului care nu a folosit niciodata OB-uri. Pur si simplu ideea ma sperie, plus ca am incercat o data si mi s-au parut ingrozitor de incomode... le simteam tot timpul. Probabil chestie de obisnuinta...
Our planet is a lonely speck in the great enveloping cosmic dark. In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves. -- Carl Sagan
Si eu, si eu!!!
Si nu cred ca voi incerca vreodata!!!
Dar nu pentru asta am vrut sa scriu aici.
Vad ca multa lume “se joaca” cu socul toxic de care se spune prin prospecte, manuale si cabinete ginecologice.
Riscul este dat tocmai de aceste tampoane interne printr-un mecanism simplu:
Sangele menstrual nu este coagulabil fapt care ajuta la eliminarea endometrului “inutil” in timpul mentruatiei. Prin folosirea tampoanelor interne, acest sange si endometrul ce se elimina din uter nu ajunge la exterior, ci ramane in interiorul vaginului (chiar daca tamponul se schimba des) formand un mediu de cultura excelent pentru orice germen patogen.
Socul toxic este dat tocmai de dezvoltarea rapida (din pacate de multe ori evolutia in aceste cazuri este de ordinul orelor !) a unor germeni (si din pacate de multe ori acesti germeni sunt germeni anaerobi foarte greu de tratat !) in acest mediu de cultura cu afectarea organismului feminin direct sau prin toxinele eliberate de acei germeni, iar riscurile in aceste cazuri sunt imense deoarece pot duce la deces chiar si in conditiile unei ingrijiri medicale de cel mai inalt nivel (nu am amintesc alte posibile evolutii mai “simple”: anexite pelviperitonite, etc).
Evident, nu am spus tot si nici nu am vrut sa tin un curs pe aceasta tema – cine vrea mai multe, poate cauta pe net mai multe informatii !!!
Cam atata am vrut sa spun.
Sa aveti grija de voi.
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
vezi, stiam eu de ce nu le folosesc
pozici
Amely spune:
Multumim Darael, din pacate tot ce ai scris tu e adevarat...
A, si mai am ceva important de adaugat: ranirea colului uterin prin introducerea OB-ului e o chestie foarte frecventa, ginecologii zic ca avantajele confortului nostru lunar nu merita riscul...
De aia am renuntat si eu la ele... dupa 8 ani...
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
corina costea spune:
Buna fetelor,
Am citit tot ce scrieti despre OB-uri si sunt de acord ca nu fac bine. Nu vreau sa sperii pe nimeni dar adevarul este ca dupa indelungi folosiri se poate face rana pe col. Chiar subsemnata sa ales cu asa ceva si acum trebuie sa fac cauterizare asta ca vreau eu dar ginecolaga mi-a propus o amputare de col in zona unde este rana. Am facut si biopsia ca sa fie totul in ordine si i-am spus doctoritei ca am sa vin lunar la control dar sa incercam in prima faza cauterizarea.Mi-a iesit ceva de genul CIII/CIN 1.
Eu am fost si in alti ani la control deci rana nu era dupa nastere apoi am folosit vreo 3 ani OB-uri iar cand am inceput sa am dureri mari in zona burtii m-am lasat de ele.Medicul meu spune ca cel mai usor rana o am de la ele asa ca acum dupa ce am trecut prin atatea nu le-as mai folosii nici daca m-ar plati.Asa ca decizia va apartine voua dar ganditi-va ca mai bine previi decat sa suferi.
Pupici, Corina
alinaxeni spune:
Corina,nu stiu despre ce amputare ti-a spus dr. ta dar si eu am facut o conizatie acum 3 luni si nu mi-a amputat nimic.Am avut tot CIN III asa ca ar fi bine sa mai consulti un dr. Oricum ar trebui sa te grabesti pt. ca e destul de avansata.Se numeste cervicita si daca ai sa dai o cautare ai sa gasesti subiectul din perioada cand mai multe fete au discutat.Oricum intreba-ti dr. mai clar sa-ti spuna ce vrea sa-ti faca.Exista destui macelari.
alina
rory76 spune:
Eu, in schimb, am citit recent intr-o revista pentru femei, ca tampoanele externe fac mai mult rau decat bine, pentru ca transmit toti germenii dinspre anus spre vagin, si de aici, toate infectiile adiacente...mai ales pentru faptul ca sangele este un bun purtator pentru asa ceva...Voi ce ziceti?
pestoaica visatoare
ancuta06 spune:
Eu vreau sa va intreb pe cele care ziceti ca ranile pe col apar de la tampoane interne.....inainte de 89, cand nu se gasea decat vata...de la ce mai faceau femeile ranile pe col? Sau ele nu faceau?
O fi asa, in unele cazuri, dar nu trebuie generalizat, hai sa fim seriosi.