despre rasfatz

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Exista atatea lucruri controversate despre "cum sa cresti un bebelus" ca daca ii asculti pe toti o sa inebunesti si chiar nu o sa mai sti ce sa faci. Asculta cateva opinii, hotaraste tu ce crezi ca e mai bine pentru puiu tau si fa asa. Fara sa te tot intrebi. Daca esti obosita, stresata, nervoasa agitatia se transmite copilului si atunci nu te mai intelegi cu ea. Daca plange si crezi ca se plictiseste, incearca sa o distrezi. Nu neaparat in brate, dar si in brate. Fa-o avionu, rotesteo, arata-i jucarii, povestestei etc. Daca esti moarta de oboseala si nervoasa si nu mai poti, ai culcat copilul (deci nu ii e foame, nu e murdara etc) si plange, poti sa o lasi un pic, fara sa te simti vinovata... Fa cum simti tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamarchezi spune:

Cred ca este mai potrivit cuvantul"dependenta" decat "rasfat".Copii devin dependenti de noi de la varste foarte fragede,si cred ca este si normal atata timp cat nu pot sa isi exprime nevoile.Eu nu prea il tin pe Cristi in brate si cu toate astea in momentul in care il pun in patut parca l-am pus pe maracini. In marea majoritate a timpului sta singurel in patutul lui si "vorbeste" cu maimutoaiele lui preferate.Multa lume spune ca nu e bine sa il "inveti"in brate dar uite ca el nu este tinut in brate decat atunci cand plange foarte rau sau dupa ce papa(pt a da aerul afara)si totusi atunci cand este pus jos plange rau.
Lui cristi ii place sa vorbesti cu el sa rada la tine toata ziua si pentru a ajunge sa stea singur in pat am dus munca de lamurire cu toata familia. Toata lumea il vrea in brate sau sa stea langa el. Pana la urma au inteles ca atunci cand ne jucam cu el,ne jucam si atunci cand trebuie sa se joace el singur in patut e altceva.
Au fost momente in care numai cand vedea ca ma departez de le urla, dar incetul cu incetul l-am invatat sa stea si singurel fara mamica in camera.
Un lucru e clar nu trebuie sa il inveti sa stea doar cu tine.Apeleaza si la ceilalti membri ai familiei pentru ca copilul sa se obisnuiasca cu mai multe persoana si atunci nu va mai tipa dupa mama.

OANA si bb CRISTI

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia spune:

Nu este vorba de rasfat... Si eu sunt de parere ca trebuie luat in brate si iubit...
Eu il purtam in brate pe Adi peste tot, ca sotul meu spunea ca am marsupiu... Nu mi-a placut sa-l aud plangand... Nu am putut. Sunt si eu mai robusta din fire (fizic si psihic) si am rezistat.
O solutie buna s-a dovedit a-l lasa pe jos. Bineinteles ca toata lumea s-a impacientat... Vai microbii! Dar nu venea nimeni sa-mi spele rufele sau sa faca alte treburi pe care le stiti atat de bine. Asa ca de pe la 8 luni, cand a inceput sa mearga de-a busilea, l-am lasat pe jos prin casa si venea singur dupa mine peste tot. Aveam grija sa fie mereu aspirat, ca tare le mai plac scamele, si asta a fost tot. Apoi, dupa ce a invatat sa mearga (9-10 luni), nu i-a mai placut lui sa stea in brate. Totusi mami este de baza, in bratele mele isi gaseste alinare cand este suparat.
Sfatul meu este sa faci asa cum crezi ca este mai bine si nu te lasa abatuta de altii... La sfaturi toti se pricep...
Sa nu-l rasfeti inseamna sa nu-i dai tot ce vrea... sa-l mai si refuzi uneori... Atunci cand spui NU sa fie NU... Eu nu i-am cumparat niciodata jucarii de fata cu el. Asa ca acum (2 ani) ne ducem in librarie fara nici o problema ca nu urla, doar se uita la jucarii... chiar daca cere si as vrea sa-i iau nu o fac. Acea jucarie o poate primi cadou a doua zi si se va bucura la fel de mult.
M-am cam abatut, dar rasfatul este o tema pe marginea careia poti spune atat de multe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by oanamarchezi

Cred ca este mai potrivit cuvantul"dependenta" decat "rasfat".Copii devin dependenti de noi de la varste foarte fragede,si cred ca este si normal atata timp cat nu pot sa isi exprime nevoile.Eu nu prea il tin pe Cristi in brate si cu toate astea in momentul in care il pun in patut parca l-am pus pe maracini. In marea majoritate a timpului sta singurel in patutul lui si "vorbeste" cu maimutoaiele lui preferate.Multa lume spune ca nu e bine sa il "inveti"in brate dar uite ca el nu este tinut in brate decat atunci cand plange foarte rau sau dupa ce papa(pt a da aerul afara)si totusi atunci cand este pus jos plange rau.
Lui cristi ii place sa vorbesti cu el sa rada la tine toata ziua si pentru a ajunge sa stea singur in pat am dus munca de lamurire cu toata familia. Toata lumea il vrea in brate sau sa stea langa el. Pana la urma au inteles ca atunci cand ne jucam cu el,ne jucam si atunci cand trebuie sa se joace el singur in patut e altceva.
Au fost momente in care numai cand vedea ca ma departez de le urla, dar incetul cu incetul l-am invatat sa stea si singurel fara mamica in camera.
Un lucru e clar nu trebuie sa il inveti sa stea doar cu tine.Apeleaza si la ceilalti membri ai familiei pentru ca copilul sa se obisnuiasca cu mai multe persoana si atunci nu va mai tipa dupa mama.

OANA si bb CRISTI

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi

Ba eu cred ca tinutul in brate atita timp cit este comfortabil si ptr mama si ptr bebe este f bun ptr dezvoltarea emotionala a bebeului si a relatiei dintre el si mama
Raspunzind la un alt mesaj, eu cred ca si cartile sint necesare in educatia copiilor, doar din ele ne luam cele mai multe informatii...
Andrada

Mergi la inceput