Viitorul papa in umbra fostului papa?

Viitorul papa in umbra fostului papa? | Autor: relyana

Link direct la acest mesaj

Saptamana trecuta, cred ca vineri, a fost un documentar pe prima TV despre PAPA IOAN PAUL AL-II-LEA.

Am urmarit fascinata ce om a fost. Habar nu am avut atat timp cat a trait! O persoana cu multa energie, a fost actor, a lucrat intr-o cariera ca sa nu fie prins si inchis de comunisti, a iubit miscarea si in general activitatile in aer liber (a schiat). A fost primul papa de alta nationalitate decat italiana si primul care iesea singur la plimbare pe munte, primul care a pus problema unirii bisericilor crestine si primul care a facut ceva pt. asta, primul papa care a calatorit in toata lumea unde sunt catolici, transformand mitul papal, netangibil, de vis, de mit, in ceva palpabil. Oamenii il imbratisau ca pe un om, nu i se inchinau ca unui zeu, iar el nu s-a ferit niciodata sa dea mana cu ei, sa-i imbratiseze si sa-i asculte, sa-i certe pe mafioti si sa ierte pe cei ce l-au ranit.

Si mai e ceva: povestea suveranul pontif ca atunci cand a venit sa stea la Vatican era exact dupa moartea papei de atunci care a trait doar o luna dupa numire. S-a ales noul papa si... spune el: "Nu am putut sa cred ca a fost atat de usor". Apropo de asta, se zice despre un lucru obtinut surprinzator de usor, ca <<atunci cand si D-zeu vrea, intreg universul se urneste sa-ti faca pe plac, usor si repede>>.

Oare noul papa care va fi ales se va confrunta cu personalitatea fostului papa, ii va fi greu sa faca fatza amintirii fostului din inimile catolicilor si a lumii in general? Va fi greu de gasit cineva la fel de energic si plin de initiativa.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Inevitabil se vor face comparatii, mai ales ca Papa Ioan Paul al II-lea a si avut un pontificat foarte lung. Va fi foarte greu ca cineva sa poata lasa in urma lui atatea cate a lasat el...

Citeam un articol pe undeva care enumera "provocarile" cu care se va confrunta noul papa sunt multe si foarte diferite, si va fi foarte interesant de vazut la care dintre ele va raspunde. Printre ele se numarau:
- metodele contraceptive
- hirotonisirea femeilor
- unificarea bisericilor (continuarea cum ar fi...)
- casatoriile in cadrul cuplurilor de acelasi sex
- faptul ca biserica catocila pierde teren in Europa, in schimb castiga foarte mult pe continentul african, care are cea mai mare rata de convertire -- de asta de vehicula chiar si ideea unui papa african.
si mai erau, dar chiar si numai astea sunt suficiente...

Tare sunt curioasa cine va fi urmatorul papa. Candidatii sunt atat de diferiti...

Citatul tau este o varianta din Coelho -- sau probabil Coelho l-a preluat din aceeasi sursa.... ceva de genul "cand iti doresti ceva cu adevarat, intregul univers conspira sa iti indeplinesti dorinta".

Apropo, se spune ca primele cuvinte ale lui Ioan Paul al II-lea cand a fost ales papa au fost: "Dumnezeu sa va ierte pentru ce mi-ati facut" .

Beam me up, Scotty, there is no intelligent life down here...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Uite un link interesant referitor la "proorocirile" legate de papi.

http://www.daltramontoallalba.it/misteri/malachia.htm ( e in italiana dar se intelege)

Cel ce va fi ales acum papa va fi penultimul papa pana la sfarsitul lumii Evident ca exista multe discutii pe tema asta .. dar m-am gandit ca este interesant link-ul.

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns relyana spune:

Citatul acela este un citat aproximativ si l-am luat dintr-o carte editata de biserica noastra, dar sa nu ma intrebati cum se numea cartea ca nu mai stiu. In orice caz, e interesant ca ideea e aceeasi ca la Coelho, cu deosebirea ca acesta din urma pune accentul pe individ si pe forta lui psihica ("cand iti doresti ceva cu adevarat..."), iar celalalt autor il pune in prim plan pe D-zeu care oricum e prezent si in Coelho ("intregul univers conspira...."), avand in vedere ca D-zeu e creatorul a tot.

E fascinant. Am avut privilegiul sa traiesc si eu o data asa ceva, cand mi-am luat masina. Stransesem niste bani, care initial fusesera destinati altui scop, pusesem acolo din orice supliment si credeam ca trebuie sa mai astept 1 an (sa mai fac 1000 euro), restul ii luam cu un nou imprumut. Si....... surpriza!!! Am vazut in ziar o oferta promotionala mai semnificativa decat fusese vreodata la masina pe care mi-o puteam permite. Repede m-am interesat la CAR: nimeni nu mai ia bani, se tem oamenii, asa ca nu mai trebuia sa stau la rand luni de zile. (La noi se tot reduce personalul de vreo 2 ani si niciodata nu esti sigur ca ramai pana la sfarsitul anului.) L-am intrebat pe sefu' - sunt in pericol sau sa iau banii? Da, ia-i, a zis el. OK, am facut cerere si peste o sapt. am luat suma plus 5 mil. de la ei "sa rotunjeasca suma". M-am suparat initial, dar ce bine mi-au prins cele 5 mil. in plus. Am luat-o intr-o singura zi. Azi am comandat-o, a 2-a zi am avut-o.

Dar sa revenim la papa. Multumesc si de link, cu toate ca eu nu stiu spaniola, dar poate stiu altii. Ma gandisem si eu oarecum ca noul papa s-ar putea sa fie ultimul, ca prea mare e raul in lume (desi prezentat in ambalaj lucios...). Si daca tot va fi penultimul, sper sa traiasca mult viitorul papa.

"D-zeu sa va ierte pt. ce mi-ati facut"...... Am citit in Arsenie Boca despre preoti ceva care ar explica aceste cuvinte ale papei: mireanul, adica omul obisnuit, duce pe umerii sai doar responsabilitatea faptelor sale, in timp ce preotul raspunde in fata lui D-zeu si pt. faptele enoriasilor sai. Cu cat e mai mare in grad, cu atat e judecat pt. mai multi "fii".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

cu o saptamana inainte sa moara papa, am inceput sa urmaresc o sumedenie de reportaje despre viata lui care pur si simplu m-au marcat, nu pot sa spu decat ce om, ce viata!
cred ca noului papa ii va fi foarte greu pt ca biserica catolica este prea conservatoare si omenirea s-a schimbat foarte mult, oameni nu mai sunt multumiti cu aceleasi vechi doctrine

ce m-a impresionat la papa a fost o poza pe care am vazut-o la un canal frantuzesc, papa si-a pus mainile la ochi ca niste ochelari, intradevar a fost primul papa modern, care a realizat foarte multe
mult respect

liniste creste

florina,mama lui thierry si in asteptarea altei minuni.

Mergi la inceput

Da, un papa modern. Mai usor de iubit de lumea de azi. Am vazut tot in documentar ca la o vizita nu stiu unde, a asistat la o serbare cu muzica si si-a folosit bastonul ca sa tina ritmul muzicii. M-a impresionat faptul ca a luat atitudine impotriva mafiei, doar stia ca ei pot reactiona. Si au facut-o ucigand doi preoti. Daca s-a crezut vreodata, mai ales la noi, printre ortodoxi (dar nu ca idee promovata de biserica ortodoxa) ca a fi credincios inseamna a astepta ca D-zeu sa faca totul, papa a aratat ca a lua atitudine face parte din spiritul crestin.

Mergi la inceput

Si ieri a iesit un fum negru pe cos, semn ca nu s-a decis conclavul pe cine sa puna papa......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

O traducere partiala a proorocirilor din linkul indicat de aquariusrpro a aprut intr-un ziar local.

Scria asa:
"Succesorul lui Ioan Paul al II-lea ar putea fi cardinalul de Florența, monseniorul Ennio Antonelli, în vîrstă de 78 de ani, crede un coleg de seminar al acestuia, bazîndu-se pe interpretarea unei profeții publicate în secolul al XVI-lea. „Potrivit profeției lui Malachie, următorul Papă va fi «De Gloria Olivae». Or, monseniorul Ennio Antonelli, cardinalul de Florența, este originar din Umbria, țara măslinilor, iar pe blazonul său episcopal se află soarele, simbolul gloriei și un măslin. De aceea, i-am prezis dintotdeauna că va fi următorul Suveran Pontif“, a declarat Don Fanucci, preot la Gubbio, un oraș din Umbria. Membru al colegiului cardinalilor electori, monseniorul Ennio Antonelli nu este considerat printre cei cu mari șanse de a deveni Papă. Conclavul pentru alegerea succesorului lui Ioan Paul al II-lea va începe pe 18 aprilie. În 1595, călugărul Arnold de Wion a publicat la Veneția „Profețiile despre Papi“, pe care le atribuie Sfîntului Malachie. Un număr de 112 Papi, de la Celestin al II-lea (1143) pînă la ultimul Papă înainte de sfîrșitul lumii, sînt descriși cu cîte o deviză în latină care ar trebui să vorbească despre viața și acțiunile lor. În realitate, dacă descrierile de pînă la publicarea lucrării se potrivesc, cele ale Suveranilor Pontifi ulteriori sînt obscure. Semnificația descrierii care îi corespunde lui Ioan Paul al II-lea – „De labore solis“ - nu a fost descifrată. Ar putea fi o referință la originea estică a acestuia, la călătoriile sale prin lume, la faptul că s-a născut într-o zi cu eclipsă de soare sau la numeroasele probleme de sănătate pe care le-a avut. "

Cu certitudine, va fi greu pentru viitorul Papa sa se ridice la inaltimea Papei Ioan Paul al II-lea.
Aceasta este parerea mea.

Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)

ALBUMUL OANEI MARIA

Mergi la inceput

Iata un link cu toti papii de la inceput pana acum: http://www.ca-catholics.net/hierarchy/popes5.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Interesant linkul, Relyana.

Se pare ca previziunile Sf. Malachie cu privire la noul papa (Benedict XVI) pot fi considerate adevarate.
DE GLORIA OLIVAE: Ordinul Sf. Benedict (cunoscuti ca si OLIVETANS) a pretins ca acest papa va fi din randul lor.

Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)

ALBUMUL OANEI MARIA

Mergi la inceput