help - se macina dintisori la 2.5 ani !!!

Dintisori lui Stefan se macina parca pe zi ce trece din ce in mai mult.
Am intrebat mai multi medici pediatri despre acesta problema si toti mi-au spus ca sa nu-mi fac griji ca se vor schimba oricum.
Problema mea este ca in ritmul asta in curand nu va mai avea dinti deloc pe maxilar - iar pana la varsta schimbarii nu va mai fi nimic de schimbat.
Aspectul incisivilor nu este deloc placut, si-au schimbat culoarea si se macina progresiv.
Astept sfaturi de la voi .............
va multumesc .........
.... Ioana si al ei STEFAN DIMITRI ....... (de 2.4 anisori)
http://share.shutterfly.com/osi.jsp?i=EegNWjFi0btWMa
Raspunsuri

lorena_andreianu spune:
Ioana, nu stiu cat de mult te va ajuta raspunsul meu...
Si nepotica mea a ajut aceeasi problema cam pe la varsta asta. Sora mea a dus-o la dentist si a urmat un tratament (nu stiu ce anume, dar erau niste pastilute) care erau cu titlu preventiv ca dintii care apareau in locul celor de lapte sa nu aiba probleme.
Din cate tin minte era un fel de "ciuperca" a dintilor (daca stie cineva mai bine sa ma corecteze) care ataca dintisorii de lapte. Pastilutele alea au stopat cat de cat macinatul si dintii "noi" n-au avut nici o problema. Acum nu stiu daca e datorita tratamentului sau e chiar cum ti-au zis pediatrii, ca oricum cad si apar altii...
Am s-o intreb pe sora mea. Da-mi un PM sa nu uit de tot... si
Miron Radu (06 oct. 2004)

stoichitescu cristina spune:
Draga Bebetica, nu am avut asemenea probleme dar ma tem de situatia asta pentru ca am citit intr-o revista "Mami", ca macinarea si carierea dintilor din vreme se datoreaza suptului de biberon in timpul somnului, pina la o virsta inaintata(acolo, in revista scria ca ar trebui sa se renunte la biberon in preajma virstei de un an).
"Boala" cu pricina s-ar numi "carie de biberon"- si nu stiu daca se trateaza cumva. Atit mai stiu ,ca bauturile dulci supte cu biberonul determina infiltrarea printre dintisori a aminoacizilor care ar determina aparitia cariilor la radacina dintilor.Explicatiile astea ti le spun din ce am citit si eu in revista respectiva.Ar fi bine sa mergi la stomatolog.O alta mamica spune de un medicament. Eu stiu ca precum se da vigantolul, se administreaza tot asa, dar pina la 18 ani, zymaflour, o pastiluta pe zi pentru intarirea dintilor si dezvoltarea celor care vor fi definitivi.Eu nu ii dau copilului meu dar, l-am invatat si la cei trei anisori ai lui se spala pe dinti in fiecare zi, dupa masa.Sper asa sa-l feresc de carii timpurii.Iti spuneam ca ma tem si eu de aceste carii, pentru ca la trei ani nu-l pot determina sa renunte la bieberonul de seara si cel de dimineata, desi bea foarte bine si cu cana.
Va pup si numai bine.

mmi spune:
La copilul meu problemele au inceput pe la doi ani. Pina atunci a baut lapte cu biberonul doar prin somn, alta metoda nu am avut. Cind au inceput dintisorii sa se strice, cei 4 incisivi de sus, am fost si la medicul lui de familie si la stomatolog si ni s-a recomandat renuntarea imediata la biberon, ceea ce am si facut, si administarea de zymafluor, pe linga spalarea dintisorilor.
Tocirea celor patru dintisori a continuat, acum nu mai este mare lucru din ei, dar ceilalti dintisori (si maselute) sunt albi si fara pata, ceea ce ma face sa cred ca, la noi, cauza a fost biberonul.
Asta a fost patania noastra.
Sanatate si sa va rezolvati problema.
Cu drag, Mihaita(4,5 ani) si mami Mihaela.

mamica dulce spune:
lui marc ia aparut la 1 an jumate o carie mica pe un dinte in fata (numai o gaura in smalt,fara culoare suspecta) si am tratat-o imediat la dentist ,am inceput sa-l spal pe dinti in fiecare seara dar intr-o jumatate de an i-a aparut alta,putin mai sus de plomba,pe acelasi dinte.
Nu am fost imediat la dentist de data asta si in vreo 4 luni s-a marit de a sarit si plomba veche si medicul a zis ca mai era putin si ii trecea prin dinte.
Acum are plomba,nu se cunoaste nimic,restul dintilor sunt sanatosi si frumosi si eu il spal si inainte de somnul de pranz,plus seara.
de cand cu prima carie in timpul noptii bea numai apa,dintr-o sticla cu cioc si de cand cu a doua la fel si in somnul de pranz.
Lapte si suc ii dau cu putin inainte de trezire (adica pe la 5-6 dimineata si cam cu o ora inainte sa se trezeasca la pranz.
sa fii atenta la petele albe de pe dinti,sunt puncte sensibile cae pot deveni carii.(la noi asa a fost si mi-a spus si medicul)
cat am fost cu marc la spital am vazut multi copii cu dintii distrusi,dar mai ales o fetita de aproape 3 ani nu mai avea nimic sus(de la masele la masele)numai niste cioturi negre pe gingie si dintii de jos erau mai lungi)mama ei mi-a spus ca atunci cand impineste 3 ani o sa-i puna coroana,sub narcoza.
Si toata nenorocirea era de la biberon,fetita bea ceai indulcit cu zahar.

sinzi_ana spune:
Si eu am avut o vecina care a patit la fel..stiu ca pe la 3 ani era deja stirba pentru ca ii se macinasera dintii...Nu a urmat vre-un tratament (inafara de spalat pe dinti)iar acum, dupa ce i-a schimbat, la 10 ani are dintii perfect normali..deci cred ca e o etapa trecatoare.
Si un alt prieten de familie, manca mereu dulciuri, la 4-5 ani avea gupa plina de carii, dr nu i-a pus plomba pentru ca din cate am intles dintii lor isi modifica marimea si plombele nu...asa ca vor cadea mai devreme sau mai tarziu, dar i-a curatat dintele si l=a lasat asa...
Nici el nu are pb la 12 ani, dupa ce i-au cazut dintii cariati...
Cred ca a avea o dantura buna, tine nu atat de neconsumul de dulciuri sau biberon cat de rand de igiena si mai ales de mostenirea genetica...
Mamica dulce cum a stat Marc la dentist? Ca presupun ca i-a "frezat" dintele???
David nu sta la frizer...daramite la dentist de asta sper sa nu avem pb, oricum eu nu ii mai dau nici apa noaptea de la 3 luni!!!!
"O coardă prea întinsă se rupe, o coardă prea slabă nu vibrează așa cum trebuie. ."
Sinzi si David
David pe tractoras

bebetica spune:
Multumesc pentru atentia acordata acestui subiect. Mi-am facut acum o imagine mult mai clara despre gravitatea situatiei.
O sa merg la un medic stomatolog specializat in probleme de acest gen la copii.
Este foarte adevarat ca Stefan inca bea cu biberonul laptic si ceai deci este foarte probabil ca o incerc sa bea lapticul cu canuta.
Stiu insa copii care au baut laptic pana la varste maricele dar care nu au avut absolut deloc probleme cu dintii.
Dupa investigatii am sa revin cu detalii pentru mamicutele aflate in aceasta situatie.
Sa auzim numai de bine !
.... Ioana si al ei STEFAN DIMITRI ....... (de 2.4 anisori)
http://share.shutterfly.com/osi.jsp?i=EegNWjFi0btWMa

filofteia spune:
Sfatul meu este sa incerci mai multi stomatologi.
Dintii mei definitivi au iesit cariati tocmai pentru ca cei de lapte se cariasera si i-au afectat si pe ceilalti. La 16 ani aveam deja 3 dinti cu coronite... Stomatologul a devenit pentru mine ca un medic curant... toata ziua sunt la stomatolog... poate tocmai de aceea mai am inca dinti in gura. Cand ma vedeau medicii ma intrebau daca am avut cadere de calciu.
Asa ca baietelul tau s-ar putea sa aiba si o lipsa de calciu. Oricum nu-l lasa asa in baza ca vor iesi ceilalti... s-ar putea sa fie buni, dar tot asa de bine pot iesi cariati... eu am trait asta.
Desi este asa de controversat eu i-am dat fluor baietelului meu avand in vedere fondul genetic... pana acum nu am avut probleme... am fost si cu el la stomatolog desi toti s-au uitat ciudat la mine... ma putin stomatologul care este un dragut si mi-a spus ca bine am facut... chiar daca nu are nimic si nu mi-a luat nici bani pe consultatie.