Cum naste o femeie medic?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Sigur ca exista si aici optiunea sa nasti prin cezariana la cerere. Diferenta e ca nu te impinge nimeni sa faci alegerea asta speriindu-te cu povesti horror. Din contra chiar, nasterea naturala e ridicata in slavi iar cezariana..nu. Ti se ex´plica frumos toate pericolele, absolut tot si alegerea e a ta. Eu am ales nasterea naturala,chiar si cand am fost avertizata ca nu se poate (bazin mic,copil mare, col inkis,sapt. 40,etc) Am insistat pe naturala,mi-au indus 2 zile dar nimic, asa ca am ajuns la cezariana. A fost totul minunat,anestezie epidurala dar data viitoare as vrea sa fie natural...

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Alina nu am deschis acest subiect pentru a crea discutii aprinse. Am citit si aici pe forum si pe alte forumuri si am ajuns si eu la concluzia ca ceea ce unele persoane considera un avantaj pentru altele reprezinta dezavantaj. Sunt pareri si pareri si cum am mai spus, fiecare cum isi asterne asa doarme. Insa de data asta subiectul se referea la medicii ginecologi. Pentru mine chiar era o enigma felul in care personalul specializat in acest domeniu alege modalitatea de a naste. De multe ori mi-am pus aceasta intrebare. Si chiar asa l-am intrebat si pe medicul meu. Cum a nascut sotia lui. E evident ca a ales modalitatea pe care el ca medic specialist a considerat-o cea mai buna. Si voiam sa vad si alte pareri despre aceste categorii de femei, anume medici sau sotii de medici ginecologi. Faptul ca fetele care nu sunt in cauza, au dorit sa isi spuna parerea si sa vina cu argumete pro sau contra, care nu sunt legate strict de subiect, asta e partea a doua. Fiecare e liber sa spuna si sa faca ce gandeste.mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

sotia medicului meu( Badiu de la Universitar)a nascut natural, desi avea ochelari...dr zicea ca i-au crescut nitel dioptriile la travaliu, dar ca n-ar fi bagat-o la cezariana fara motive ginecologice specifice...



Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaRosu spune:

Cica hai sa vedem cum naste o femeie medic sau, si mai fain, sotie de medic ginecolog (aviz celor care se tem de nasterea normala din motive de largire a dumneai, kestiunea)...
Concluzia mea la topicul asta a fost ca femeile medic nasc aproape toate normal, in skimb contabilele si profisoarele de matematici nu rateaza intrebarea ca sa mai faca putin apologia cezarienei

Ma scuzatz dar iar nu m-am putut abtine...

Pupam pe toata lumea

Dana
And, yes, I am a blonde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Imi cer scuze pt interventia totally off-topic. A fost reactie la alte mesaje off-topic. Stiam ca in Franta, SUA, Canada, Finlanda nu poti face cezariana la cerere si am generalizat in mod gresit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaRosu spune:

Hihihi... Lavi, rileks ca si io tot off topic fusei, dar ca si pe tine, m-au stirnit alte off-topicuri

Dana
And, yes, I am a blonde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by lavi02

Imi cer scuze pt interventia totally off-topic. A fost reactie la alte mesaje off-topic. Stiam ca in Franta, SUA, Canada, Finlanda nu poti face cezariana la cerere si am generalizat in mod gresit.





taie Franta de pe lista.


Adela , mamica de Julia


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

prietenele mele, gineco, opteaza personal pentru cezariana. insa niciuna nu recomanda pacientelor cezariana, excluzand situatiile in care exista indicatii medicale clare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Nici aici nu se face cezariana la cerere. Viitoarele mame sunt speriate numai la gandul cezarienei. Am 2 prietene medici care au nascut natural.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Lauraa

Sigur ca exista si aici optiunea sa nasti prin cezariana la cerere. Diferenta e ca nu te impinge nimeni sa faci alegerea asta speriindu-te cu povesti horror. Din contra chiar, nasterea naturala e ridicata in slavi iar cezariana..nu.
Mama de Lara Celine


Da,asa e Laura.Nasterea naturala e ridicata in slavi desi...uneori cam forteaza nota.Ma refer la faptul ca,in destule cazuri cam folosesc vacuumul sau forcepsul,chiar le prefera cezarienei de urgenta in unele spitale...Apoi nasterea naturala cu forceps sau vacuum nu mai este chiar naturala si ei o precizeaza in carnetul de nastere ca pe o a treia optiune.
In fine,consecintele pe termen lung ale nasterii "ajutate"nu-s prea clare...

Alina

Mergi la inceput