Frica de fericire
Raspunsuri - Pagina 3
Giana spune:
Si eu sunt de parere ca in viata cu o mana ti se da si cu alta ti se ia.Mi-e teama ca nu cumva fericirea de azi sa aduca nori negrii maine...De fel sunt optimista si asta ma mai ajuta,dar recunosc ca sunt si momente in care mi-e foarte frica...Sunt mai mult decat FERICITA...am tot ce-si poate dorii o femeie si totusi...daca se intampla ceva care sa spulbere fericirea noastra?
Giana21s
http://photos.yahoo.com/gianadedu
piticasigogosica spune:
Uneori teama asta de fericire vine tot din noi,undeva exista un sambure de adevar,in subconstient...pentru ca se intampla sa pierzi ce ai ...macar si pentru o zi,doua,un timp...si atunci te gandesti "mai bine nu ar fi venit!"
Daca nu ar fi venit nu ai fi cunoscut-o,daca nu ai fi cunoscut-o nu mai sufereai acum!
IRI SI IRIS...
Miruna Enescu spune:
Eu gandesc ca in viata ti se intampla si bune si rele. Inevitabil si alternativ. Asa ca atunci cand sunt intr-o perioada buna ma straduiesc sa ma bucur de ea cat mai mult, iar cand vine o perioada rea... o astept sa treaca, fiindca sigur vine iar una buna.
Si dincolo de toate, daca te poti opri oricand sa te uiti putin la viata ta si sa vezi ca este asa cum ti-o doresti, ca esti inconjurat de iubire, de ce sa nu fii fericit? Chiar daca nu esti in cel mai fast dintre momente.
Poate ca starea asta de beatitudine cu totul speciala va trece dupa un timp, dar de ce nu ai putea reveni mereu la ea amintindu-ti de toate binecuvantarile vietii?
lily spune:
Fericirea a devenit atit de rara.
Prea multe vesti rele auzim, suferinta,razboaie, crize incit ni se poate parea ca nu dureaza mult starea noastra de multumire.
Exista anumite intimplari care ne fac realisti, ne aduc 'cu picioarele pe pamint' si uneori nu sint din cele mai placute. Atunci intelegem ca sintem trecatori, slabi, supusi greselii, ni se par nedrept sa suferim tocmai noi, care am ajutat alta data. Cautam un liman, o lumina, o stea dupa care sa ne ghidam.
Asemenea momente ne intaresc si devenim mai siguri pe noi, mai puternici.
Daca putem ajuta, cind avem posibilitatea sa o facem concret, sa daruim, cred ca in momente ceva mai intunecate ale existentei nu sintem lasati de Cel de Sus in nevoie.
Cita nevoie e de credinta, de speranta !
<<Singuratatea este o crisalida, in care sufletul se metamorfozeaza pentru a putea sa zboare.>>
Leonardo da Vinci
tora97 spune:
a fi fericit acum nu inseamna neaparat a fi nefericit intr un viitor mai apropiat ori mai indepartat
pe linga teoria balantei (bine/rau) se mai spune ca un gind rau va atrage in mod sigur un rau
in plus, asa cum spunea cineva mai sus, fericirea se cultiva. poate fi usor sa dobindesti o stare de fericire insa va fi mai greu sa o pastrezi.
exista fericirea aceea imensa, in care ai alerga precum un catelus in jurul cozii si n ai mai sti incotro s o iei. Dar mai exista o fericire calma, caldicica, aidoma unei ploi de vara ori a unei bai dupa o zi obositoare. La aceasta din urma fericire ma refer cind spun ca ea trebuie cultivata, clipa de clipa. Desi uneori este ca mersul pe sirma.
si apoi daca o fi sa vina vremea unei plati, sa facem in asa fel incit sa nu ne gaseasca nepregatiti, sa putem lupta cu clipa neagra pentru a redobindi ceea ce avusesem pina in acel moment.
si as mai spuen ceva: totul este ca o plata a ceea ce sintem, simtit, a felului in care trecem prin viata
off, cit ai teoria!!!
eu ma rog Domnului sa nu se minie prea rau pe mine, si sa ma faca sa platesc prea crunt ceea ce mi ofera acum
Sa fii fericit Rufus toata viata ta asa cum esti acum! Si nu uita sa cultivi fericirea asta... poate face pui!
http://community.webshots.com/user/tora97
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
Luana spune:
sunt si intamplari care vin NECHEMATE de gandul nostru; viata le aduce firesc, dar ele lasa urme severe in noi, rup echilibrul
e minunat daca sunteti printre norocosii care n-au cunoscut momente dramatice;
asta e cu adevarat un dar;
asta ne dorim si noi, eu si sotul meu, pt. copiii nostri, pentru viata noastra impreuna, pe care ne-am proiectat-o ca in poveste - cu "tinerete fara batranete si viata fara de moarte";
in ceea ce priveste aerul in care ne scaldam - e unul pozitiv si cald, care ne-a ajutat, asa cum spuneti si voi, sa facem minuni in viata noastra impreuna;
A MENTALIZA POZITIV - asta e leac bun pentru oricine si are eficienta garantata,
dar ceea ce propune Rufus este legat de neprevazutul nemotivat si brutal, de neevitat;
poate ca ma insel.
L.
Maruta spune:
f interesant Rufus ... am crezut ca doar pe mine ma incearca astfel de stari ...
eu sunt o fire f optimista ... fericirea mea e legata de viata mea de cuplu ... am un sot minunat cu care ma inteleg foarte bine ... stim sa ne facem viata dulce si frumoasa ...
intr-o seara m-am sculat plangand ... visasem ca sotul meu a murit ... de atunci am realizat ca fericirea mea nu tine doar de mine ...
imi traiesc viata la maxim ... fara regrete ... si incerc sa nu ma las dusa de ganduri ...
multa sanatate
Maruta si bazdaganiile ... Aristotel Zamisar's , Dolly Mezel si Perusita Zapacita
Mary13 spune:
Fericirea fiecaruia, din nefericire,este legata de o alta persoana. Ce te faci cind sursa fericirii nu mai e? Mereu cind am simtit fericirea am spus sau am gindit in sinea mea "Acum as putea sa mor". Dar cit de dependent ramii de remarca asta...
Rufus spune:
Interesante si tonice idei aveti! Am aflat ca nu sunt singurul care gandesc asa si m-a coplesit entuziasmul vostru. Da, trebuie sa traim din plin, mai ales cand suntem beti de fericire, fara frica de plata. Si asa cum spunea sotia mea (aici pe forum, ca acasa nu-mi spune...), in felul asta vom fi pregatiti pentru orice. Multa fericire tuturor!
http://community.webshots.com/user/tora97