orgametril

revin cu o intrebare referitor la orgametil,dr.mi-a prescris acest medicament pt. chisturi de ovar 2 tablte din ziua a 16 a de ciclu timp de 10 zile.acum nu stiu din a doua luna cum se ia tot cate doua tablete?nu mai stiu aveti ceva idei referitor la orgametril?
camy
Raspunsuri

megbeng spune:
camy, cel mai bine intreaba ginecologul care ti-a dat tratamentul asta..noi te sustinem moral, orice ar fi, dar nu e bine sa faci decat ce zice dr tau in privinta tratamentului!

MadaS spune:
ORGAMETRIL....
Este acelasi compus cu Linestrenolul, intr-o forma usor modificata
Am luat pt numai cateva luni (2-3 cred) la varsta de 19 ani, deci cu multi ani in urma, pt ca ciclul nu mi se regulariza (era intre 35-45 zile)
Efectul asupra ciclului a fost bun, tot la 28 zile vine de atunci, si-s vreo 14 ani.
Efectele adverse au fost pe masura promptitudinii celor benefice: m-am ales cu o forma usoara -atunci- de hirsutism (par in exces) care a aparut brusc dupa cele 2-3 luni de tratament. De atunci a tot avansat, sub efectul a diferitelor pilule pe care le-am luat, dar din fericire a ramas strict pe coapse si gambe(nu m-a afectat pe fata, maini)
Nu as fi crezut atunci ca un banal medicament iti poate da prin efectele adverse mai mult decat binele pe care ti l-a oferit prin efectele benefice. Si efectele adverse le tot observ si-mi marcheaza viata de atunci, luna de luna...an dupa an
Am mai luat o data tot 1-2 luni, la varsta de 25 ani, cand aveam chisturi pe ovare...si atunci au dat inapoi, strict cat am luat Linestrenolul(orgametril) urmat de mai multe luni de Diane35, apoi Logest.Problema este ca daca intrerupi tratamentul, chisturile vor aparea. Ai atacat doar efectele unei cauze inca neelucidate a dereglajelor tale hormonale.
Incearca mai bine sa ataci direct cauza prin tratament homeopat sau naturist.E de efect lung si fara efecte adverse.
PS: ce usor trecem cu vederea rubrica de "efecte adverse" a unui medicament, cand ele ne pot marca ata de mult
Din cate stiu, Orgametrilul este retras incet de pe piata in SUA, tocmai datorita efectelor adverse. Dar suntem asa departe de lumea civilizata...
Si nici chisturile nu se mai trateaza cu hormoni de sinteza (gen orgametril sau pilule contraceptive)
Iata rasp. unui medic care are ocazia sa mai calatoreasca si sa se mai documenteze prin lumea civilizata
Intrebare: Am 27 de ani si sufar de sindromul ovarelor polichistice. am urmat tratament cu anticonceptionale 7 ani. de anul trecut le-am intrerupt pentru a vedea daca pot ramine insarcinata. si pina acum nu s-a intimplat. 3 luni am facut tratament si cu Clostylbegyt si tot nu a avut efect. Ce sanse am tinind cont ca nu vreau sa apelez la interventia numita "drill"?Raspuns: POCS, adica sindromul ovarelor polichistice, nu se mai trateaza cu anticonceptionale (lucru constatat si de catre dvs, care dupa 7 ani de "tratament" nu ati scapat de boala). In plus fata de asta ma indoiesc ca aveti asa ceva, doar daca nu cumva prezentati semne de hirsuitism (par pe corp si pe fata in cantitate apreciabila) si aveti valori mari ale hormonilor androgeni la determinarile facute, in plus fata de o oarecare crestere substantiala in greutate.
PCOS este o afectiune determinata de o rezistenta crescuta la insulina a celulelor dvs (denumit si sindrom X). Adica organismul fabrica insulina in cantitati normale dar, dintr-un motiv neclar, celulele nu reusesc sa urmeze "instructiunile" insulinei de a capta glucoza. In consecinta glicemia ramane crescuta si organismul secreta cantitati si mai mari de insulina (care are si alte efecte metabolice pe langa facilitarea captarii glucozei de catre celule). Printre acestea se numara si cresterea sintezei de androgeni de catre ovare si corticosuprarenale, de unde si hirsutismul (par in exces), precum si scaderea utilizarii lipidelor din depozite (de unde si cresterea ponderala).
La ora actuala se incearca tratamentul disfunctiei de baza, deci a controlului hiperinsulinemiei, cu Metformin. Tratamentul este insa individualizat.
Daca vrei mai multe detalii, mai studiaza subiectele deschise despre "chisturi ovariene si sindromul PCOS".Eu tin sa-ti precizez ca la 33 ani am reusit sa nu mai fac chisturi...fara tratament.Pur si simplu,vine un moment cand organismul se echilibreaza.Dina pacate am facut fibrom uterin, o afectiune mult mai complicata, urmare a excesului de estrogeni, pe care l-am avut din plin in pilulele luate pt tratarea chisturilor...
Snatate si cauta un homeopat sau un plafar, in orice caz , gandeste-te la un medic mai informat
MAda

camy062004 spune:
Mada ce imi spui tu mi-e ma cam sperie dar ce pot sa fac?dr. mea mi-a dat sa iau orgametril 3 luni si am lua doar 2 paca imi e frica sa mai iau si luna viitoare,reactiile adverse le stiam si eu dar chiar asa?macar ai scapat de chisturi?
camy

musete spune:
Camy, Mada, mie mi-a recomandat doktora sa iau Orgametril , dupa ce mi-au fost extirpati polipii cervicali, insa numai pentru o perioada de 2 saptamani, pana imi veneau rusii. Eu n-am avut nici un simptom ciudat, iar rusii au fost foarte punctuali.
Pupici, Musete

camy062004 spune:
nu stiu fetelor ce sa mai zic dar chisturile astea imi dau bataie de cap nu reusesc sa scap de ele chiar si cu tratament chiar si cu operatia pe care am facut-o,ele tot reapar si reapar si nu stiu ce sa mai fac.acum urmez tratamentul asta cu orgametril 3 luni si la scur timp imi vor aparea din nou.tot tinand tratament pt. chisturi stau si ma intreb bebici cand voi mai face?voi ajunge la 60 de ani si o voi urma pe Adriana Iliescuce-i de facut?stau si ma intreb...Musete esti o draguta ca intodeauna saritoare in ajutorul tuturor mii de multumiri.
camy

musete spune:
Camy,, de ce nu incerci un tratamet homeopatic? N-ai incredere? Sau, unul naturist? Nu stiu ce sa zic, chiar nu m-am confruntat cu asa ceva. Dar ce operatie , ai facut?
Pupici, Musete