Aici, in Olanda (11)
Raspunsuri - Pagina 12
danyce spune:
Ancuta, pare interesant cursul tau. Pe mine m-ar interesa mai mult ceva gen Corespondenta comerciala in olandeza si limbaj economic mai avansat. Cam in ce consta cursul tau? Ai de scris si scrisori oficiale, de exemplu, sau e vorba de olandeza generala?Hai, ca iar te bat la cap. Eu am acum in maini o brosura de la NTI, dar din ce scrie aici ca se face la "foutloos schrijven en spreken", mi se pare mult prea simplu si nu prea sunt tentata, chiar daca e super ieftin.De aceea ti-am pus intrebarea de mai sus.
Pt scoala de soferi, eu cred ca voi opta pt una mai putin cunoscuta,Wienholts parca ii spune,pt ca pe situl CBR scrie ca au un procentaj de reusita de 60-70% prima tura si peste 80% in a doua tura. Am tot analizat si tind sa ma iau dupa statisticile oficiale.Stiu ca e foarte greu in NL sa-ti iei permisul din prima, dar ma gandesc ca din vreo 2-3 incercari tot ar trebui sa-l iau
Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit
Alma, sufletel mic si iubit -noi
Alma, sufletel mic si iubit-si mai noi
cele mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
ancuta06 spune:
Danyce, cursul e sectionat in 6 pachete.
1. Teksten
2. Spelling
3. Grammatica
4. Stijl
5. Correspondentie
6. Communicatie
In fiecare pachet sunt 4 lectii, programate pentru a fi termiante intr-o luna. deci, in total 24 lectii pe luna, timp de 6 luni.
Poti comanda, te uiti pe ele, si daca nu-ti plac, le poti trimite inapoi in 8 zile. Mie una mi se pare tare interesant, ca sunt lucruri pe care nu le-am facut mai deloc sau foarte putin la cursul de olandeza. La sfarsit dai examen, si-ti dau o diploma.
Eu vreau sa studiez mai departe, de la anul, la universitate, si nu sunt deloc multumita de nivelul pe care-l am la olandeza, desi am luat Staatsexamen. Nu ma simt inca in largul meu sa port conversatii mai lungi, nu-s sigura pe mine si stiu ca fac greseli. Asa ca eu merg mai departe cu acest curs. Rabdarea mi-e singura problema, si, sa fiu sincera, si lipsa de timp. Pana acum am parcurs o lectie si nu-s multumita de lipsa mea de vointa.
Ancuta 14+ & Martijn, (24.10.2003)
Poze cu Martijn
danyce spune:
Merci inca o data de informatii, Ancuta. Mie punctele 4 si 5 mi se par mai interesante (stijl&correspondentie)si chiar daca nu ar fi vorba chiar de ceea ce as vrea eu, cred ca o sa comand cursul, chiar si pt o mica recapitulare sau testare a cunostintelor.Eu vreau sa lucrez in curand in comertul exterior/export si de aceea as vrea sa stiu foarte bine olandeza comerciala/de afaceri/corespondenta de afaceri, dar inca nu am vazut nicaieri chiar cursuri tipizate. Si eu as mai vrea ceva cursuri universitare sau HBO (ca WO e deja invatamant stiintific aici) pe viitor, dar deocamdata incerc sa fac ceva cu cunostintele actuale si cu diploma universitara romaneasca care imi e echivalata aici la nivel HBO.
Ce mai fac Martijn si Burtica?
Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit
noi
si mai noi
cele mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Dantje spune:
Buna fetele!
Azi Martijn are 4 luni,si suntem fericiti.Sunteti invitate la un pahar de sampanie virtuala...,mititei,cookiesoare,tortulet bineinteles tot virtuale....
va pup,sa va bucurati de bebici vostri
Sanatate maxima si fericire absoluta
Dantje & Martijn
Ancade spune:
Dana, sa-ti traiasca puiul!A mea a facut ieri 6 luni si Vlad face poimaine 4 ani asa ca suntem in focuri cu pregatirile;azi am fost la GGD sa-i fac Mirunei vaccin contra TBC(in nov plec cu ea in Rom) apoi la viitoarea scoala a lui Vlad(am optat pt scoala internationala din Eindhoven unde desi nu e gratis cel putin atmosfera e superba si e curat la WC);a fost "open dag".
weekend placut tuturor,
Anca si cei 2 pitici
Dantje spune:
Despina multumesc si tie Mirunica,si duminica Vlad....wow...e rost de gebak...hmmmm.Si eu am fost la GGD cu vaccinul,mie mi se oprise aerul in diafragma(ca de fiecare data cand i se fac vaccinurile lui Liefie),iar el a dat dovada de curaj "barbatesc",la noi acum ar trebui sa apara reactia ,ca am inteles ca e destul de urata.
Doamne ce mai trece timpul....4 luni, ca si ieri eram inca cu burta....
pupici,
Dantje & Martijn (4 luni)
Ancuta ce-ti face burtica?
Spor tuturor la scoli de soferi,cursuri de limba...si altele,afaceri
Ancade spune:
Dana,cand i-a facut si lui Vlad la 4 luni vaccinul asta nu a avut nici o reactie(dupa cele 6-8 sapt cand zic ei ca ar putea avea vreuna);azi Miruna nu a plans deloc cand a intepat-o decat f putin cand deja ii scosese acul.Sper sa nu aibe nici ea probleme peste cateva sapt.Succes oricum!
Anca +cei 2 pitici
PS Si eu ii spun lui Vladimir :"liffy" de la liefje
Dantje spune:
wow...doamne da sa nu fie nici o reactie....Sa ne traiasca liefie-utele.
Dantje & Martijn
curajosi copiiiiiiii astia.....rasa vasnica din Carpati.
Dantje spune:
O fetita are nevoie de noi ca sa traiasca.Va spun pe scurt povestea ei.A fost gasita la spital de o membra DC, unde mama ei,a decis ca-i cam incurca viata...si asa au ajuns doi oameni minunati (Rodica si Adi),sa se ocupe de acest copil si sa doreasca s-o infieze.Aceasta fetita are o malformatie severa la inima,si are nevoie urgenta de operatie de banding,care nu se poate face in Ro.Aceasta operatie poate fii facuta in Belgia si costa 10 000 euro.Pentru acelea dintre voi care vor sa participe la salvarea vietii acestei fetite,am inceput actiunea 'plicul' de a strange banuti pentru operatia Bellei,un PM este suficient pentru a avea adresa mea.
Aici gasiti povestea fetitei si poze:
http://bella.netfirms.com/index.htm
Este si un subiect cu aceasta tema la discutii generale,teledon pentru Bella este intitulat.
Si ea merita sa cunosca ceea ce inseamna viata(bucurii,frumuseti)
Dantje & Martijn
bombonik spune:
Salutare fetelor!!!
Am si eu cateva nelamuriri si v-as fi foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta...
De curand mi-am facut un prieten olandez si in iarna urmeaza sa vina aici, insa nu prea stiu ce fel de oameni sunt olandezii si ce asteapta ei de la tine iar eu, la randul meu, nu stiu la ce sa ma astept de la el.
Eu, asa, sunt foarte incantata de el, insa mi-e sa nu dezamagesc cumva (Doamne fereste!!!).
Va multumesc anticipat muuuuuult de tot:)
Pupicei