Parintii se despart dupa 26 de ani...
Raspunsuri - Pagina 3
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
anghelada spune:
Este intr-adevar o situatie cam disperata sa ii vezi dupa atatia ani ca se despart, insa trebuie sa ii privesti obiectiv, ca pe un barbat si o femeie. Cum tu iti doresti sa fii fericita si nu ai accepta sa traiesti langa un barbat care nu iti place cum se poarta cu tine sau pe care nu il iubesti, asa si mama ta poate nu e fericita si isi doreste sa aiba o viata linistita si frumoasa, care din pacate poate nu a avut-o langa tatal tau. Sau invers, poate tatal tau e cel ranit, nefericit, etc.
Noi copiii suntem foarte egoisti, rareori ii intelegem pe parinti. Credem ca scopul lor in viata e doar sa ne faca noua mereu pe plac, dar uitam ca formeaza si ei cupluri, ca au trairi intense, ca se pot iubi sau nu, cum vom ajunge si noi de altfel la varsta lor. Iar nepotii pot merge cum ai spus pe rand, ba la unul ba la altul, ca nu ai ce face si nu le poti dicta sa se iubeasca sau sa doarma in acelasi pat doar ca vin nepotii la ei. E adevarat ca e mai bine sa se rezolve problemele si sa fie totul cum a fost, dar te-ai gandit ca preocupata de viata si de relatia ta poate nu ai vazut suferinta prin care trec?
Nu intelegem ca pentru a judeca bine o situatie trebuie sa ne imaginam ca suntem in locul celuilalt.
Parintii mei sunt impreuna si acum, au avut 4 copii, au trecut cu bine pana la urma prin multe probleme destul de grave. Insa crede-ma ca, desi il iubesc pe tatal meu foarte mult, mi-as fi dorit ca mama sa fi divortat si sa fi avut parte de iubire, de un barbat care sa o protejeze, sa o faca fericita ca si femeie. Ca totusi nu ai decat o viata de trait si ea din puct de vedere sentimental nu este implinita. Nu gandeam asa cand eram mai mica, dar avand si eu un sot, o relatie de lunga durata mi-am dat seama ca totusi ei ne-au crescut bine, dar nu au fost niciodata intr-adevar fericiti. Ca pana la urma noi tot asa ii iubeam, divortati sau nu.
Si apoi ce zice lumea sau principiul invechit ca stai cu un barbat sau cu o femeie doar pentru copii nu sunt valabile. Copii oricum isi dau sema de nefericirea celorlalti.
Sper sa se rezolve situatia cum e mai bine pentru toti. Dar incearca sa ii intelegi. Omul poate iubi si la 20 si la 50 de ani la fel de intens. Poate au prelungit prea mult ceea ce ar fi trebuit sa se termine demult.
Numai bine, pupici.
![](images/user_woman.png)
Aprilie spune:
Bobulet, e firesc sa fii incomodata ,stinjenita si nemultumita de despartirea alor tai.
Ar fi fost mult mai comod pt. tine ca ei sa nu se desparta, sa ramina impreuna pt. restul zilelor.
Separarea lor te raneste nu doar emotional,sufleteste ci si material,trebuind s-o sustii financiar pe mama ta in aceasta situatie.
Eu zic ca nu le-a fost usor sa ia aceasta hotarire dupa 26 de ani de casnicie.Personal cred ca au aminat-o la infinit,pina la limita suportabilului.Ajunsi aici, au decis ca decit sa mai duca impreuna o viata de calvar,mai bine sa se desparta, sa aiba macar liniste la batrinete, ca de fericire nu prea mai poate fi vorba...
Alta era situatia daca unul din ei "avea" pe cineva dar nu acesta a fost motivul despartirii ci neintelegerile.
In aceste conditii, eu zic sa te consolezi si sa incerci sa-i sustii pe amindoi, atita cit poti.
Daca aceasta e hotarirea lor, cred ca ar trebui s-o respecti !
Nu ma indoiesc ca e una bine chibzuita.
Referitor la ajutorul banesc dat mamei tale, poate se gaseste o rezolvare si pt. asta.
Daca tata a ramas in casa, la divort se va face un partaj si va trebui fie s-o recompenseze pe mama ta, fie sa vinda locuinta si sa imparta jumate.
Mama ta va putea sa-ti plateasca banii dati acum,ca ajutor la plata chiriei.Chiar daca iti va plati datoriile mai tirziu, e bine ca acesti bani dati de tine pot fi recuperati (vor prinde bine intotdeauna).
E doar o idee.
Inca ceva, incurajeaza-i !
Incearca sa te feresti a fi un "paratraznet" pt. toate plingerile amindurora dar arata-le ca tu tii la ei si incearca sa acreditezi ideea ca "totul va fi mai bine" pina la urma.
Daca TU, ca fiica a lor, nu intelegi complexa situatie si nu-i sustii, cine s-o faca ?
Dumnezeu iti va rasplati bunatatea ta !
Cu bine, Aprilie