Ingrijorare!Incepe gradinita pe 7 aprilie!
Buna,fetelor!Baiatul meu are 4 ani si v-a merge incepand cu data de 7 aprilie la gradinita,ce mai ,doar 2 zile pana atunci si sunt tare ingrijorata.Cum o sa se descurce singur?Imi fac mii de probleme si de ganduri cum ca n-o sa manance singur ,ca o sa fie neajutorat,murdar si alte alea.Gradinita la care va merge e foarte buna din cele auzite dar nu asta ar fi problema dupa cum am s cris si sus ,oare va fi ok de unul singur dintr-odata?
Mamici care d eja aveti copii la gradinita ,am vreun motiv sa ma ingrijorez si daca da ,care sunt lucrurile pentru care ar trebui s a ma ingrijorez?
Raspunsuri
Miruna Enescu spune:
Rabdare, mamico, rabdare!
Daca ai noroc si e asa felul lui, se va obisnui repede. Nu e loc mai bun pentru un copil sa invete lucruri (sa manance, sa se imbrace singur etc.) decat printre copii care fac toti acele lucruri.
Dar sa nu te sperii daca va dura mai mult. Eu am doi baieti: cel mare a plans vreo luna in fiecare dimineata, si apoi cu intermitente inca una ( in primul an se imbolnavesc des - tie ti se pare ca numai al tau se imbolnaveste, dar de fapt toti parintii se plang de acelasi lucru: o saptamana la gradi, una acasa...) Am zis ca baiatul cel mic se va obisnui mai repede, ca l-a vazut deja pe frate-sau de-un an cum se duce si vine de la gradi. Da de unde! Mi-a plans si el o luna in cap, si a avut si probleme de somn (cosmaruri, nu vroia sa se duca la culcare...).
Dar toate au trecut pana la urma, iar acum se duc cu drag la gradi, iar cel mic chiar e foarte trist cand nu-l duc.
Asa ca... rabdare multa, si nu te ingrijora prea mult, ca te simte si incepe sa creada ca ai tu un motiv sa te ingrijorezi.
Umflatzel spune:
Baiatul meu are 1 an si 4 luni si de cateva zile merge la cresa. SI eu am aceleasi griji dar trebuie sa ne obisnuim cu ideea dar mai ales dimineata cand il ducem e important sa nu ne simta asa agitate, ingrijorate ca ii transmitem starea si mai rau ii facem...
Asa ca succes si fii linistita ca e pe maini bune!
Dupa 2 saptamani se obisnuieste si nu vei mai putea sa il iei de-acolo...
bubu spune:
Si Aki merge din 1 aprilie la gradinita. Am crezut ca se va acomoda repede mai ales ca il duc acolo unde mergea Melany pina in 31 martie. Le cunostea deja pe educatoare si cu toate astea prima zi mai mult de o ora nu a reszistat, ieri a fost sotul si a stat o ora cu el, iar azi a stat singurel de la 9 la 12 jumate. Educatoarele mi-au spus ca a plins dar a mincat foarte bine. Vom vedea cum va fi in continuare.
Pantera28jp spune:
Miruna ENescu ....multumesc tare mult de incurajare !Ma simt mai bine acum .
Umflatel, Bubu va multumesc din suflet pentru raspuns si sanatate multa la copii!
clauditzadennis spune:
Eu l-am dus pe Dennis la gradinita luni, 4 aprilie. Prima zi a fost dezastru: a plans, n-a vrut sa manance, sa doarma...la ora 15 am cedat si m-am dus si l-am luat.Ieri a fost mai bine, a mancat, a pictat...dar tot n-a vrut sa doarma.Astazi n-a plans deloc si numai cu somnul mai sunt probleme, ca nu vrea deloc sa se culce...dar se pare ca se acomodeaza...si nu are decat 2,8 ani.Succese si fii tare!Eu am fost mai mult nebuna doua zile, dar parca incep sa-mi revin!
Claudia,soacra frumoasei Oti