GELOZIA - sarea si piperul unei casnicii?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara spune:

Si eu eram geloasa... Candva... Sa-ti zic o chestie de vindecare cum ar fi: uneori imi trece mie prin cap ca pare cam dubios sa mearga nu stiu unde la o anumita ora sa zicem. Si ce am facut? Simplu: l-am verificat. Am gasit eu un pretext... Sau am aparut unde stiam ca era cand el credea ca sunt in cu totul alta parte. Si: surpriza-a fost de fiecare data asa cum mi-a spus de la inceput ca este. Acuma sa nu intelegi ca faceam asta tot timpul... Asa, prin sondaj. Ma framantam si io cum zici, dar am zis ia sa gasesc eu motive plauzibile, sa nu para ca il verific si sa vad ce face... NU l-am prins niciodata cu nimic-suntem de 7 ani impreuna. Nici cu o minciunica mica macar. Am avut blocaje de-a lungul relatiei, momente de raceala, cum le spui tu. Dupa ce am nascut fetita... Inainte, cand am ramas insarcinata. S-a blocat pur si simplu, nu se mai atingea de mine cu lunile. Acum stiu de ce....M-am framantat, m-am chinuit singura (cred ca daca era atunci "Tradati in dragoste" eram in stare sa ma duc). L-am verificat io ca un detectiv cu multa abilitate, am discutat, am asteptat ardeleneste sa se rezolve lucrurie... E bine, acum, imi vine sa rad cand ma gandesc prin ce am trecut degeaba.
Nu te mai stresa degeaba ca poti sa-i induci starea ta si lui. Nu sunteti voi un intreg? Sa nu-i dai idei...
Eu am avut de suferit de pe urma geloziei din partea sotului. A avut momente de-a lungul relatiei cand parca era turbat, nu alta. Cat p-aci sa-mi iau jucariile si sa plec,de multe ori. Acum s-a maturizat, era si cazul .

Dana si Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma27 spune:

dara,nu mi-ai zis cum ti-ai recapatat increderea in el (sau in tine).stiu ca treb sa o fac,dar cum?????

Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

cu primul prieten nu am fost geloasa de loc ... eram asa de sigura pe mine ... incat tipul mi-a zis o data "Nu cred ca ma iubesti ... tu nu vezi ca sunt curtat de alte fete ? nu esti geloasa ?" atunci am raspuns ceva de genul "Si daca sunt geloasa ... daca e sa te duci ... nu te duci ?" ... dehh fata desteapta pe vremuri!

intre timp m-am mai copt, m-am mai prostit, mi-am schimbat prietenul (care cred ca m-a blestemat, vorba vine) ca la al doilea prieten (acum sot) ... m-au cam incercat tainele geloziei ...

asa ca, cateodata sunt geloasa ... dar nu ma manifest DELOC ... ba chiar mai in gluma mai in serios i-am zis "ai grija ce faci ... cu cine te bagi" ... ca s-ar putea sa ti-o iau inainte ... glume

dar am prietene care sunt geloase ... si pot spune ca e boala grea ... certuri peste certuri ... bine ca nu s-a ajuns la batai ... dar nu cred ca mai au mult

emmma - ai incredere in sotul tau si mai ales in tine ... daca chiar banuiesti ceva spune lucrurilor pe nume ... nu ramane cu indoiala in suflet ca sa te macine si sa te termine psihic ... nu pune raul inainte ... dar fi vigilenta ...

eu zic ca nici un barbat pe lumea asta nu merita sa ne tocim nervii cu el .... are balta peste ... asa-mi zicea tata ... si ce dreptate are!

Maruta si bazdaganiile ... Aristotel Zamisar's , Dolly Mezel si Perusita Zapacita

Mergi la inceput

asta e ,maruta,cred ca am sufletul bolnav.dc as banui ca a flirtat macar cu alta,cred ca l-as parasi,fara remuscari.dar am impresia ca totul vine din pierderea increderii in mine.nu-mi place sa vb cu alta femeie,nu-mi place sa nu stiu ce face.bine,nu va ganditi ca el stie astea.asa la vreo doua luni,ii mai spun,dar nu tot timpul...nu sunt chiar atat de bolnava.totul e sa stiu cum sa fac sa ies din starea asta depresiva....si cu astenia asta,totul e mai accentuat.parca pica lumea pe mine.

Ema

Mergi la inceput

sti cum se zice: atunci cand un Om constientizeaza ca are o problema ... deja a facut un prim pas in rezolvarea ei !

nu cred ca esti bolnava ... pur si simplu trebuie sa te autoeduci, sa nu mai dai frau liber gandurilor ... nu ma pricep (nu sunt psiholog) ... dar cred ca si singura ai reusi sa faci ceva ...

incearca, ai doar de castigat

de ce nu mai ai incredere in tine ?

Maruta si bazdaganiile ... Aristotel Zamisar's , Dolly Mezel si Perusita Zapacita

Mergi la inceput

vine primavara,maruta,asteniilea astea.iti dai seama ca nu mai esti de tanara,asa de subtirica.nu mai esti atat de toleranta..........toate astea te fac sa te gandesti dc nu se mai satura omul de tine.

Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cesrob spune:

Buna Emma! Abia acum am reusit sa citesc mesajul tau. Nu am fost explicita asa ca revin. Nu este nevoie sa-ti manifesti gelozia fata de prtenerul de viata(verificari, urmariri, etc...- sa faci asta e cel mai urat fapt). Gelozia este ca un virus ce te roade in interior, aducand suferinta. Asa e? Nu lasa aceste ganduri sa-ti umbreasca fericirea. Gelozia nu iti schimba intr-o foarte mica masura atitudinea fata de el? Toti omenii sunt gelosi intr-o mica sau mai mare masura, important e sa controlezi tu gelozia nu ea pe tine. Pe langa faptul ca esti geloasa(aici tu esti singura "pacalita") nici nu-i spui. De ce nu comunicati? Vorbind iti poti rezolva problema. Vorbesc din experienta personala. Suntem impreuna de foarte multi ani. In primul an "ajutata" de lipsa de experienta si de "prieteni" eram ca acel tauras din desene animate care scoate fum pe nari. Salvarea mea a fost: sunt omul care spune tot ce-mi trece prin cap, indiferent pe cine supar si ce pierd. Asa ca am "jucat cu cartile pe fata". Am discutat, am inteles ca nu aveam motive iar de atunci m-am lecuit de gelozie. De atunci suntem doar noi doi iar restul lumii undeva....... Si daca e sa intalneasca pe cineva cu care sa se intelega mai bine eu ce pot face? E valabila si reciproca. Asta e viata. Ce-ti este scris se intampla. De ce sa te ghidezi dupa ce fac altii( mentionezi la inceput emisiunea de la tv.)? Fiecare om rectioneaza diferit, in functie de caracterul sau. Ai mai multa incredere in tine, cred ca asta iti lipseste. Sper sa fi fost explicita, daca nu -> spune-mi. Iti doresc numai ganduri bune si fericire.

Mergi la inceput

ema iubita ... ce au kg-mele cu dragostea si gelozia ??? uite ca sa fi fericita io mi's cu 25 de kg mai grasa decat eram atunci cand al meu sot m-a cunoscut ... si mi's tare fericita (vorba vine) ... ce tata n'o mai iubeste pe mama daca e grasa ?

normal ca ar trebui sa fim atente la greutate ... dar in viata lucrurile nu-ti ies chiar asa cum vrei ... daca o ai pe aia ... n'o ai pe aialalta ...

2 prietene pleca in Turcia ... una slaba si alta de'a dreptul obeza ... la cea slaba nu se uita nimeni iar la cealalta se imbulzeau barbatii buluc! madam beton o strigau cu totii si barba'su era disperat ca aia mai aveau un pic si ii furau nevasta!

o prietena slabuta frumusica foc coresponda cu un norvegian ... vine la un moment dat tipul in Ro ... si dintre toate fetele din grup el o alege pe cea mai grasa (80 kg) ... o ia in Norvegia si se'soara cu ea ... la un timp aud ca tipa (care se mai ingrasase mult - ajunsese la 140 kg) il paraseste si isi trage un barbat de mi-a picat fata ... "cu asta ma inteleg mai bine!"

sa mai continui ?? ce fetele grase nu sunt frumoase ?? oare sa conteze numai fizicul ??? daca tu te simti OK ... eu zic ca nu-i o problema !

Mergi la inceput

vb deschis.explica omul ca nu face,nu drege,dar tocmai asta-i gelozia.te intrebi oare nu ma minte.
maruta,ma refeream la increderea in sine si sa stii ca at cand nu esti in forma,esti la pamant.si artileria vine greu din urma.ochii vad,inima cere.minte nebuna....

Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cesrob spune:

Emma: acum fizicul conteaza mai putin. Cand te-a cunoscut i-a placut mai mult interiorul tau decat exteriorul. In nici un caz nu sunteti impreuna pentru spectul tau fizic. Oare ce uneste doi oameni care se iubesc este numai aspectul fizic? Sau nu erau atunci destule fete foarte frumoase? Atunci ce ar trebui sa faca doi batranei care se iubesc de o viata? De ce nu crezi omul? Ce ar trebui sa faca pentru ca tu sa-l crezi? Ce ar fi ca macar pentru o perioada(stabilesti tu cat) sa-i acorzi totala incredere sotului tau. O sa vezi ca v-a fi mai bine.

Mergi la inceput