dusumea vs. parchet
Suntem pe punctul de a ne face o casa si avem de decis intre dusumea si parchet. Recunosc ca mi-ar placea mai mult dusumeaua, cel putin in dormitoare dar nu stiu daca presupune costuri mai mari (de achizitie vorbesc) decat parchetul, daca montajul e mai greoi, daca sunt firme care fac dusumea, samd.
Voi ce parere aveti? Ati folosit? Ce tip de parchet ati folosit, laminat sau stratificat?
Multumesc, si cand e gata dau de baut!
Simona
Raspunsuri
lia popescu spune:
Dusumeaua este mai ieftina (putin) decat parchetul si se monteaza mult mai repede. Noi am cumparat acum 2 ani de la un mester tamplar care are atelierul pe sos.Colentina, aproape de depou, vis a vis de o benzinarie Moll. a fost bine uscata si nu avem probleme cu ea.
katalina spune:
Eu pot spune cam asa:
Dusumeaua e mai scumpa!(e mult mai originala,intr-o casa), se usuca cumplit dupa aceea,si ramin niste spatii urite de tot (noi avem la mansarda, si poate si pentru ca virgula caldura se duce in sus).
parchetul natur(nu stratificat, e f.bun, dar si aici s-au format spatii intre bucati).\cel stratificat este cel mai ieftin, poti sa-l schimbi daca se uzeaza, DAR, e o mare diferenta intre acesta si natur(integral din lemn).
Bafta!
Catalina, ROBERT si CATALIN
daniela_daneza spune:
Votez pt. dusumea.
Si eu am pus dusumea in ap. de vreo 9 ani si nu s-a inatmplat nimik cu ea, nu s-a distantat, important este sa fie f .uscata in momentul in care este montata.
Dana
'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"
nana_sim spune:
Va multumesc frumos!
Ai mei au la casa de la tara dusumea pusa cum .... 35 de ani. Este inca in stare foarte buna dar pe atunci lucrurile se faceau temeinic, cu simt de raspundere. Mi-e teama ca nu mai gasesc scandura buna pentru dusumea astazi, dar daca voi ati reusit trebuie sa pot si eu.
Voi merge acolo pe Colentina sa studiez piata. Am gasit doar un pret pana acum, 1 mc de scandura de 15 mm din stejar la 3.000.000 lei. Cum e? Lia, scandurile erau lacuite, baituite, vopsite? Le-ati mai facut ceva dupa ce le-ati montat?
Optez pentru dusumea pentru ca in afara de faptul ca e mai frumoasa (asa mi se pare) este si mai calda, mai cu viata in ea, in plus am cateva piese de mobilier mai speciale, o lada de zestre pictata cu flori, un balansoar, niste ulcioare mari de lut, samd, care fac casa mai buna cu dusumeaua decat cu parchetul. Zic si io!
Toate cele bune,
Simona
lia popescu spune:
Noi am luat dusumea de brad, care este cea mai ieftina - ceva in jur de 250ooolei /mp, acum 3 ani. Era natur - nelacuita, nebaituita. Si dusumeaua de tei este f. frumoasa, dar este mai greu de gasit in Bucuresti. Asa ceva am folosit la casa de la tara si am cumparat-o neprelucrata (adica sub forma de copac proaspat taiat) si a fost o intreaga tevatura cu uscatul si prelucratul.
nounou spune:
Si eu vreau sa-mi pun parchet clasic in toata casa, imi recomanda cineva un magazin/furnizor in Bucuresti unde pot gasi un parchet cat mai uscat?
rachel owen spune:
Nu inteleg la ce va referiti cand spuneti dusumea? Podele? Parchet de lemn? In fine, ideea este ca intodeauna lemnul tine mai cald decat laminatul. Banuiesc ca iti faci casa pt mai multi ani, asa ca si daca ai alege o varianta mai scumpa, se merita. Vecinii mei au laminat si au fost nevoiti in camera copilului sa puna mocheta, pt ca tinea foarte frig. Noi lucram in domeniul forestier(comert cu material lemnos)si mi s-a parut aberant sa nu pun parchet din lemn. Am ales lemnul de stejar dupa care sunt innebunita, dar si care tine cel mai cald. Parchetul e asa de frumos (Clasa A de export Italia), si atat de bine pus, incat nimeni nu crede ca e natural.
POZICI:
Omuletul_meu_drag
Omuletul_meu_drag_2
Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag