moldoveni din toate colturile (4)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviujuristul spune:

"LA MULTI ANI"
pentru toti moldovenii de pe unde va mai aflati.
Ce mai faceti fratilor?nu mai scrieti, nu mai discutati?
Cum ati petrecut de sarbatori?
-De Revelion,in fiecare an plec la cineva apropiat,care face invitatie pentru anul respectiv.Toti din familie,pe rand, pregatim un Revelion in asa fel incat in fiecare an sa fim inpreuna dar in alt loc decat in anii trecuti.Anul acesta a fost randul unei verisoare sa ne invite de Revelion, pe care l-am petrecut intr-o sala extraordinar de frumoasa a unei institutii,impodobita ca de sarbatoare,cu mancaruri si bauturi deosebie,cu un program artistic foarte bun si mai ales cu ospatari deosebit de amabil in asa fel incat pentru moment am uitat de "mizeria" care ne incojoara in aceasta tara.
Fiecare ne-am platit biletul din timp si nimeni nu a regretat locatia in care ne-am aflat.
Spun ca a fost deosebit pentru-ca,in anii trecuti am petrecut pe la anumite cabane sau Resturant-Hotel,care isi fac o publicitate nemaipomenita zi de zi pana iti pun mana pe bani,iar dupa aceea se alege...cum a fost intr-un an la un restaurant cunoscut dintr-o statiune montana de pe Valea Prahovei unde mancarea ,bautura,serviabilitatea erau numai in pliante frumos colorate,in realitate vai de mama lui de Revelion petrecut acolo.Acesti asa zisi patroni de mari restaurante de fapt sunt niste hoti,niste pungasi care nu stiu ce sa mai faca ca sa te pacaleasca si sa puna mana pe bani in schimbul de iluzii...de aceea ne-am hotarat sa nu ma calcam piciorul pe la acesti mojici.Apropo ,ati vazut ce au patit si turistii romani din strainatate pentru faptul ca ,chipurile acea mojica de patroana de agentie a uitat sa trimita banii in strainatate...
Asa ca anul acesta,pentru mine si familia mea, a fost superb de Revelion si inca odata mi-am intarit convingerea ca unde este ordine,exigenta,gospodarire, este respect pentru cei care le-a calcat pragul.
-Adoua zi s-a dat cu vin,sarmalute,racituri,muraturi si fripturi si sa nu uitam prajiturile,la care femeile s-au intrecut pe ele insele.
-Artificii,pocnitori,dar un singur lucru a lipsit si cred ca toata lumea la simtit si anume:nu mai colinda si numai umbla cu plugusorul,cu sorcova copiii.
Am asteptat toate zilele sa vina copiii,dar nimic in afara de ai nostrii din familie.
Oare de ce?
Incepem sa pierdem "teren" cu traditiile in fata modernismului salbatec adus de pe alte meleaguri...?
Doar se stie ca pata de culoare la sarbatori este obiceiul, si marea fericire a oamenilor este sa primeasca cat mai multi colindatori si uratori.
-Cine isi mai aminteste de vremurile bune cu copiii venind sa colinde ,sa ure,de tinerii care faceau bande ca "Banda lui Jianu",sa umble cu ursul cu capra,cu chiraleisa... (chiar daca eram in comunism,oamenii parca se pregateau cu obiceiurile mai bine ca acum cand suntem in libertate cum ne place sa spunem mereu,Oare de Ce?acum chiar ca trebuia sa fie si mai si...si cand colo le,pierdem,le uitam voit sau altii ne fac sa le uitam asa cum incearca domnul Premier de Orange sa interzica artificiile...adica Revelionul sa fie cum e painea fara sare...).
Dar sa lasam astea si sa va doresc un an mai bun,sa nu va uitati obiceiurile din traditie si sa scriem si cate o felicitare celor dragi.
Sper ca si voi ati petrecut minunat.
Inca o data "La Multi ani" pentru toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redi spune:

Paste fericit moldovenilor !

Sper sa-l scot din arhiva uitarii , dar am nevoie de ajutor , cine mai vine pe aici ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

No, c-am venit si eu...mai greu, ca deh...distanta-i mare, dar am ajuns in sfarsit!Sunt din Roman, se pare ca singura romascanca...
in schimb, mi-m petrecut 5 ani in Iasi, oras pe care de altfel il ador.Daca ma intalnesc cu vreun roman pe aici, si ma intreba, de unde sunt..mereu ma trezesc raspunzand ca sunt ieseanca....
acusi vine Sf Paste, si sunt tare mahnita, ca aici, fara familie, fara prietenei, fara Biserica, nu ai acelasi sentiment pe care il incercam in fiecare an la vreo sfanta sarbatoare, si ma asezam la masa cu toata familia,ciocneam un ou...si parca altfel suna...HRISTOS A INVIAT...aici voi spune ptr. mine doar,cel mult ii zic iubitului meu in engleza...dar nu e acelasi lucru.Hai ca mi-au dat lacrimile, si mai bine plec...
dar revin, cu pentru toti moldovenii!!!

http://photos.yahoo.com/frezia_2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Mai liviu, acum ti-am citit toate postarile,foarte frumos spus, chiar mi s-a pus un nod in gat, si am un gol in stomac...minunate traditii avem, o tara extraordinar de frumoasa, si in genere, oameni cu suflet mare...
pacat ca inca ne scaldam in mari mizerii, si mai mare pacat,(ptr. mine),ca, desi imi iubesc tara, nu ma vad traind acolo o viatza!!!
Dar oriunde as merge, oricate exp. frumoase de viatza as avea, si oricate sentimente de fericire as incerca, nimik nu se compara cu bucuria pe care o simteam cand, copil fiind, ascultam cu frica si emotie,uraturile vecinilor(mi-era frica rau de mascati),sau cand veaneam cu bunici de la biserica,sau cand stateam langa ai mei, minunandu-ma de bunatatile ce le pregateau,sau cand faceam pomul de Craciun,sau...cand adormeam in noaptea Sf. de Craciun, cu o ruga fierbinte in sufletul meu de copil, aceea de a razbate in viatza,sau...
Nimik din luxul care mi-a incantat privirea aici, si nu numai, nu mi-a adus insa, si bucuria pe care o simteam cand eram copil,acasa...
Sent. care nu se uita, sunt puternic tiparite, adanc in suflet si in mintea mea, si acum,citindu-ti randurile,mi-au revenit amintirile, si cu mana pe inima va spun, ca e dureros...

http://photos.yahoo.com/frezia_2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Vad ca slaba miscarea pe aici pe la club?
Ce faceti dragi moldoveni? Ati amortit ? Gata "trezirea " la viata ...a venit primavara..e SARBATOARE...

Paste fericit !Sarbatori cu dragoste si intelegere!

Dany

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Ziua buna.........ce mai faceti? Eu sincer am si uitat de acest subiect............din pacate nu cunosc pe nimeni aici..........

Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta

POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Danagie, ai dreptate , poate au uitat de acest subiect.
Eu sunt ok.Tu de unde esti din Moldova? Am vazut ca esti o draguta si ai o fetita frumoasa foc.

Hai , moldo , apareti !

Dany

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Prezent si io... m-am regasit pe lista de Suceava, daca vreti animatie hai sa facem ca e musai! Usor-usor n-il reamintim!
Elena

Mami ”www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC" target="_blank">de George” (6.09.2002)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561" target="_blank">Povestea_nasterii minunii mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LUª spune:

Buna moldovencilor cum asi putea sa intru si eu in familiea voastra Eu sint din BACAU si am vazut ca mai sint citi va de pea colo .mar place sa eau legatura cu voi cine stie poate ne cunoastem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

V-ati trezit din amortire?
Salutare la toata lumea!

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput