biseptol la raceala?

biseptol la raceala? | Autor: Ana_Alx

Link direct la acest mesaj

doctorul mi-a recomandat pentru copil de 1 an,bispetol pentru ca ii curge nasul si are un pic de rosu in gat...mi-a mai recomandat si nurofen pe langa biseptol...Nurofen oricum ii dadeam...ce stiti insa despre biseptol ?
Ana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Ma gandesc ca ti-a dat Sumetrolim(Biseptol).E foarte bun, de ce sa dai copilului ceva antibiotic tare doar pt rosu in gat.Si eu si fetita mea luam Biseptol cand ne doare gatul,e bun.Sa ne spui cum merge pe Biseptol.
Sanatate

Magda si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Si pe mine m-a scos din multe necazuri Biseptolul.
Este o sulfamida. La raceli usoare cu pericol de a se agrava functioneaza foarte bine.
Ai grija insa ca poate da urticarie. Ar fi bine sa intrebi doctorul daca dupa administrare ii apare urticarie: poate iti da un antialergic sau opreste Biseptolul.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcuali spune:

O mia veche problema sesisez eu aici, si anume - administrarea antibioticelor la faringita, viroza etc. eu nu inteleg de ce medicii recomanda cu atata usurinta antibioticul la un copil care n-are febra ff puternica sau infectie. eu lui theo nu i-am dat niciodata antibiotic, a avut o viroza puternica in decembrie dar i-am facut exudat faringian si a iesit negativ, tratamentul a constat in nurofen, vibrocyl pyvalone spray pt nas si eurespal pt tuse. doctorita pediatra mi-a explicat foarte clar ca antibioticul se da DOAR LA INFECTII, in rest antipiretice, analgezice etc.
Fiecare opteaza pentru varianta corecta proprie, eu una ma declar impotriva antibioticelor (adica folosite la mare, mare nevoie), fie ele sulfamide sau mai stiu eu cum, atat la adulti cat si la copii.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

quote:
Originally posted by marcuali

O mia veche problema sesisez eu aici, si anume - administrarea antibioticelor la faringita, viroza etc. eu nu inteleg de ce medicii recomanda cu atata usurinta antibioticul la un copil care n-are febra ff puternica sau infectie. eu lui theo nu i-am dat niciodata antibiotic, a avut o viroza puternica in decembrie dar i-am facut exudat faringian si a iesit negativ, tratamentul a constat in nurofen, vibrocyl pyvalone spray pt nas si eurespal pt tuse. doctorita pediatra mi-a explicat foarte clar ca antibioticul se da DOAR LA INFECTII, in rest antipiretice, analgezice etc.
Fiecare opteaza pentru varianta corecta proprie, eu una ma declar impotriva antibioticelor (adica folosite la mare, mare nevoie), fie ele sulfamide sau mai stiu eu cum, atat la adulti cat si la copii.
Sanatate multa!

mami cu Theo

draga mea, in primul rand biseptolul nu e antibiotic...
in al doilea rand mie mi se pare o conduita terapeutica f.buna atata timp cat suntem in sezonul virozelor si orice rosu in gat (care poate fi dat si de bacterie nu numai de virus) netratat duce la viroza pulmonara si...au fost copii in primavara asta care au murit de insuficienta respiratorie din cauza de pneumonie...

tu zici ca antibioticul se da doar la infectii...corect...dar un rosu in gat poate fi semn de infectie...si apoi sumetrolimul nu e antibiotic, e o sulfamida care actioneaza atat asupra virusilor cat si asupra bacteriilor prin nu stiu ce proces enzimatic si nu le mai lasa sa se inmulteasca...

so, dc medicul v-a recomandat ceva, dati copilului tratamentul prescris, ca stie medicul mai bine... (cu exceptia cazului cand medicul e prost si atunci tb.schimbat!)

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

revin (ca m-a intrerupt telefonul!)

eu in principiu sunt impotriva antibioticelor administrate aiurea, norocul meu e ca si dr.pediatra e la fel, dar...va voi povesti ceva care va va face sa reconsiderati administrarea antibioticului:

la 4 luni bebelina a facut bronsita, i-a trecut in 7 zile cu sumetrolim, dr.a considerat ca e puternica dpdv al rezistentei si imunitatii (a fost alaptata 1,2 ani)

nu am mai avut probleme cu ea, doar raceli f.usoare (mucisori) care au cedat dupa 2-3 zile de isoprinosine (antiviral) oricum au existat 3-4 raceli pana acum, considerate de dr.chestii normale, ca doar tb.sa isi formeze anticorpii...

acum 2 sapt.a debutat o raceala (luata de la tac-su, care a zacut 3 zile...), vorbit cu dr.la tel.si dat isoprinosine, dupa 2 zile a inceput sa vomite si sa tuseasca, mers la dr. si dat sumetrolim. de adaugat ca facea febra mare bebelina...dupa alte 2 zile de sumetrolim a inceput tusea rupta, m-am speriat si am sunat dr.care ne-a dat klacid...dupa 7 zile de klacid inca mai tuseste, dr.a ascultat-o si avea pneumonie, eu am luat de la ea si am zacut 4 zile in pat, dr.ne-a zis ca sunt viroze respiratorii groaznice in oras care nu trec decat cu antibiotic si se complica rapid...au murit bebei din cauza asta...

asa ca sfatul meu e ca dc medicul va recomanda sumetrolim sau antibiotic, sigur stie el de ce si mai bine ascultati-l (si acum ma gandesc ce s-ar fi putut intampla daca nu ii dadeam antibiotic...ca am mustacit eu cand mi l-a recomandat dar i-am dat, ca oricat as citi eu, dr.are o facultate in domeniu si clar stie mai bine...)

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

Biseptolul pentru copi este intr-adevar Sumetrolim, i-am dat si eu puiului meu o singura data, cand avea ceva rosu in gat, tusea tare de tot, iar doctora ne-a dat o combinatie de Amoxicilina, cu Sumetrolim (la 12 ore), si Nurofen. Pot sa spun ca atunci a dat rezultate, dar stiu eu? Daca ai putea s-o "treci" peste raceala fara, cred ca ar fi si mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcuali spune:

Oameni buni eu n-am dat cu parul!Am precizat ca daca e un rosu in gat fara febre puternice sau alte complicatii...In plus, un exudat faringian ar rezolva enigma iar diagnosticul ar fi exact, asta daca nu se impune administrarea de urgenta, repet!!
Iar acum, anca sa iti dau si eu un exemplu - de data asta de diagnosticare si tratament mai putin reusite> theo avea febra, 38 - 38.5, am mers la medic renumit in piatra, diagnosticul fiind Faringita, administrare antibiotic puternic. am venit acasa, m-am documentat pe net, am sunat-o pe pediatra din iasi care mi-a zis ca probabil e de la dentitie si sa nu ii administrez antibiotic, doar nurofen.Dupa 32 ore i-a aparut primul dinte.Asa ca povestea cu diploma...cred ca mai degraba experienta variata si deschiderea medicului.
Eu n-am vrut sa ofensez pe nimeni, mi-am spus si sustinut parerea, oricum fiecare fac ce crede ca e mai bine pt copilul lui. si inca odata, repet, in cazurile grave sunt de acord cu administrarea tratamentului bazat pe antibiotice.Si inca ceva, a nu se intelege ca e mai bine sa faci de capul tau, nu, e bine sa ai un medic competentsi sa fii deschis spre cat mai multe opinii.
Sanatate

Mergi la inceput