Bebelusi de noiembrie-decembrie2004(36)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Am venit de la plimbarem, bebe doarme ff bine afara si cand vine nu mai vrea somn in timp ce eu as trage un pui de somn .
Ela a primit foile cu diversificarea. Saru'mana.
Bits nu am nici un Pm de la tine. mai trimite sau trimite pe mail.

Elena si bb Denisa (26 oct 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adelina_e2001/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Ela, am primit foile cu diversificarea, multumesc mult!

Felis, Paxela, Mikimi, v-am vazut pozele de la plimbarea in gasca. Tare sunteti simpatice, mai ales cu permutarile dintre bebei. Pupici tuturor!

Bits, deocamdata nu i-am dat cereale lui Mihnea, dar as vrea sa-i pun o masura-doua in biberonul de seara , poate doarme mai mult de ora 5 . Bine, se culca el apoi pentru inca vreo 2 ore, dar ideea era sa nu se mai scoale de foame la ora aia. Eu am alta dilema: Sa cumpar cereale care contin deja lapte, sau din cele simple? Ma gandesc ca , daca pun din cele care au lapte in biberonul cu lapte, sa nu fie concentratia prea mare si sa se consipe bb. Apropo, cerealele cu lapte or contine laptele din gama respectiva (adica daca iau de la Humana, sunt facute cu lapte Humana au ba?

Hai ca v-am zapacit !

Jasmine, Mihnea sta cumintel la papa, nu scuipa, nu face balonase, decat cand se satura de tot . Asa ca nu se face mizerie daca sta in scaunul de masina. Poate iesi si tu cu bb, sa ne intalnim prin Moghioros!

Roxana&Co

http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

OLA, OLA!!!
Mai apar si eu asa din umbra...recunosc nici n-am avut timp sa va citesc, decat pe sarite....
ELA, te rog din suflet sa-mi trimiti si mie foaia cu diversificarea..multumesc
FELIS, al meu a cazut din pat cand avea doua luni!!!! da' n-a patit nimik...stai linistita, mihaita e bine acum!!!!!!!!!!1
OTILIA, scumpica foc fetita ta!!!!! draga de ea....
Unde faci Pastele? Ne intalnim la Moreni????? Da' nu vii si si de balci?Adica de Sf. Gheorghe???????...eu ma duc, abia astept!
Paul s-a ales cu o reactie urata de la vaccin, m-a speriat rau de tot...si am fost iar azi cu el la doc. care ne-a spus ca nue de la vaccin!!!!!!!!!!! Ba de la vaccin e sigur, ca s-a inrosit si s-a intarit in jurul vaccinului, cum sa nu fie dela vaccin???????? In fine, ne-a dat rivanol si lioton sa-i dam si asta fac acum, ii pun comprese tot timpul...
L-am cantarit din nou ca sapt. trecuta mi s-a parut mie ca are cantarul stricat...si asa a fost ca acum a aratat 6.300 kg si nu 5.700 kg, ca miercurea trecuta...daica nu putea sa ia 600 de grame in 5 zile. Offfffffff, ce ti-e si cu copii astia...nu stiu cum e la voi, da' la mine cand trece una apare alta....trecuse ochiul, fericire mare pe mine, a aparut asta de la vaccin, acum iar a aparut la ochi, si pe fata s-a iritat de la o caciulita de mohair, pe care nu i-o mai dau!!!!!!!!!!! Da' IL IUBE MULT, CA-I AL MEU, MANCA-L-AR MAMA!!!!
Mai fetelor, voi cu ce dati pe fata bebeului ca s-o aiba curata si catifelata ??????????
Azi a mancat tare bine, tot pireul si sucul pregatit de dimineata, la ora 10 +130 ml lapte....aopi pe la 14.00 a mancat 180 ml, fara sa planga...ce bine!!!!!!!!! Ma uit cum ma confrunt cu astfel de probleme, cand putea sa manance binishor de la sn, si sa nu se umfle de lapte praf..si asta numai din cauza unui nenorocit de examen, care putea fi amanat!!!!!!!!!1 In fine, ii mai dau, acum, lapte de la san, cu lingurita, pana joi, cand ma operez la ochi, si voi urma un tratament de recuperare cu picaturi din pricina carora nu se recomanda alaptarea.
Asta e, bine ca are macar 4 luni si l-am dat si pe mancare.
ANDREAP...iubita, ce mai face Mariuca??? Sunt ok acum plimbarile in parc??? Mai plange in carutz? De mancat , cum mananca????????
BITS, cand vii in tara???????????
Imi tineti si mie pumnii la operatia de joi???? Nici la cezariana n-am avut asa emotii! Pe bune!

Onitza-mami lui Paul
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Roserb,daca iei cereale care contin deja lapte,le prepari cu apa simpla.Iar pe cele fara lapte le prepari cu...lapte,evident.Eu am luat cereale fara lapte,tocmai ca nu stiam ce fel de lapte e,asa ca am preferat sa-i fac eu laptele Humana cu care e obisnuit si sa-i adaug 1-2 masuri de cereale la ultima masa.Vestea proasta e ca nu doarme mai mult dimineata de cand papa seara cereale,se trezeste tot la orele alea imposibile.

Mai,eu citesc de zor la bebelushii de septembrie-octombrie si constat ca niste copilasi cu doar o luna mai mari decat al meu au trecut la papica serioasa.De exemplu : spaghete cu carne de pui si suc de rosii.

Si combinatzii interesante : mar cu avocado.Ei,ce parere aveti?

Alt copil,cu 10 zile mai mare decat Radu,papa zilnic carnitza de vita.Si eu care ma mandream ca i-am pus la supa broccoli,si acum spanac.A mancat mai bine asa,incepe si supa aia sa aiba cat de cat un gust.Azi i-am pus mai mult spanac (cam 5-6 frunze) si astept sa-I vad reactia.Pe urma o sa-I pun si salata,loboda,patrunjel verde.In curand trebuie sa ne incumetam sa punem si carnitza,probabil de pui pentru inceput.

Dar chiar ieri am constatat din nou ca puiul din comert are gust de peste (de la faina de peste cu care sunt hraniti puii in crescatorii).

Ar fi misto sa ne plimbam prin Moghioros,am vazut ca mai vin si alte fete dar nu m-am bagat in vorba pt ca plimbarea pe care o face Radu cu bunicul e pt mine singura fereastra din zi cand pot sa ma ocup de treburile casei.

Dar ramane sa ma mobilizez si sa ies eu cu bebe si atunci sigur ne vedem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Fetele... ia uitati ce trebuie sa urmariti la bebei la fiecare luna... (am luat de la o alta postare alt forum)

1 luna:
comportament motor: tinut asezat incearca sa-si ridice capul, care ii cade inainte, strange in mana degetul examinatorului, fara palma si police.
cognitiv: reactineaza motoriu la stimuli luminosi, tactili, sonori si termici, privire inexpresiva, stand pe spate fixeaza un moment jucaria prezentata in fata ochilor pe linie mediana, urmareste cu privirea jucaria in miscare, pe un arc de 45-60
verbal: emite mici sunete din laringe
social-afectiv: reactii diferentiate de placere-neplacere (tipa cand ii este foame, se calmeaza cand e luat in brate), observa un moment fata persoanei care-i vorbeste aplecata asupra lui.

2 luni:
motor:stand pe burta isi ridica umerii si capul cateva momente, tinut asezat isi mentine scurt timp capul drept, apuca cu 4 degete jucaria pusa in mana, o retine scurt timp.
cognitiv: reactioneaza la sunete, intorcand capul in directia lor, are expresia vioaie orientata direct asupra obiectelor din fata ochilor, priveste cateva secunde jucaria prezentata pe linie mediana.
verbal: gangureste
social-afectiv: zambeste persoanelor familiare, ca raspuns cand i se vorbeste sau i se surade.

3 luni:
motor:prezinta miscari active de picioare, stand pe burta sprijinindu-se pe antebrate, isi tine capul si umerii ridicati pentru mai mult timp, tinut asezat isi mentine capul drept timp indelungat, tine jucaria pusa in mana, o scutura prin miscari necoordonate, o duce la gura.
cognitiv: isi recunoaste mama, priveste atent jucaria prezentata pe linie mediana, isi priveste mainile, se joaca cu ele, tinut asezat observa un obiect (cub) pe masa din fata lui
verbal: emite sporadic vocale izolate si sunete compuse (consoane+vocale)
social-afectiv: manifesta bucurie la auzul vocilor cunoscute sau la vederea persoanelor familiare, se invioreaza la vederea mancarii.

4 luni:
motor:adus de pe spate in pozitie sezand, prin tractiune de antebrate, isi ridica umerii si capul, sade sprijinit scurt timp, tine jucaria cu 4 degete si palma, o scutura, schiteaza o miscare de apucare, intinzand mainile spre jucarie dar nu o nimereste.
cognitiv: intoarce imediat capul spre persoana care ii vorbeste, privind-o atent, priveste jucaria pusa in mana, priveste activ in jurul sau.
verbal: prezinta tendinta de modulare a vocii, emite mai multe vocale izolate
social-afectiv: zambeste spontan persoanelor familiare, stimulat rade in hohote, prezinta schimbari ale mimicii si dispozitiei atunci cand este mangaiat sau certat.

5 luni:
motor:Stand pe burta isi ridica toracele cu sprijin pe antebrate, gambele stant in extensie, poate intinde bratul catre un obiect, sade sprijinit mai mult timp, intinde ambele maini spre jucaria oferita, o apuca numai cand este apropiata la 2-3 cm de mana; tine ambele maini pe biberon atunci cand este alimentat.
cognitiv:urmareste cu privirea jucaria care i-a scapat, tinut asezat fixeaza cu privirea o bila din fata lui, o urmareste in miscare, retine obiectul din mana, aruncand o privire spre un altul
verbal: emite, in special dimineata, grupe de sunete in ritm rapid.
social-afectiv:isi manifesta bucuria in mod zgomotos, deosebeste persoanele straine de cele familiare, plange cand aceste adin urma se indeparteaza de el.

Mai am si o cartulie in care scrie si de diversificare. Daca am timp am sa va scriu de acolo.

Va multumesc fetele care ati vazut pozele pt aprecieri... TAre bine e cand suntem mai multe...

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Albumul lui Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimi spune:

Am intrat si noi in clubul accidentatilor….ma ajuta azi un nene sa cobor carutul pe scarile dispensarului, a ridicat prea tare de spate, copilul s-a impins in coate pana s-a ridicat in fundulet , apoi si-a pierdut echilibrul a venit in fata si a dat cu fruntea in manerul carutului.Totul s-a petrecut in citeva clipe.Are un inceput de cucuiut.Nu m-am gandit ca trebuie legat, pentru ca era in pozitie orizontala...mama tuta !!!

Onitza ce bine ca te-ai mai linistit cu greutatea lui Paulica.Sa se faca bine la piciorus.Si tu sa treci usor peste emotiile operatiei, gandeste-te la rezultat !!!

Bits sa te faci si tu bine repede si sa nu aiba nimic marele ochios.

Roserb mi-a fost tare drag sa plimb un copil asa cuminte ca Mihaita.Si apoi al meu a adormit la Felis in marsupiu, la mine parca are ace...asa ca mai fac scimb la plimbare..voi pe unde umblati?

Felis multumim de postare.Oricum e orientativ, fiecare copil cu chefurile lui de dezvoltare.

http://photos.yahoo.com/mikiparisa

poze de la cluj
Miki si Alexander (12.12.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimi spune:

Bits noi suntem cu o luna si juma aproape in urma fata de tine, da uneori intr-adevar simt ca am mai putin lapte seara, dar deocamdata e de ajuns, el nu mananca tot ce am eu.

http://photos.yahoo.com/mikiparisa

poze de la cluj
Miki si Alexander (12.12.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Ela2001, multumim de sfaturi, este axact ceea ce imi doream sa aflu. Scurt si la obiect.
Bits, eu nu patesc sa raman fara lapte noaptea. Ana Maria suge la 7-8 seara si la 7 dimineata. Uneori ma mai trezeste pe la 3 iar eu nu mai pot de cat am strans. Dimineata papa la 7 iar la 10 deja sunt terminate rezervele dar ne descurcam. Cel mai nasol este seara la 5 si la 7-8 parca se cam termina. Am observat ca daca mananc de trei ori pe zi si regulat creste productia, uneori chiar peste nevoi.
Onitza, mersi de laude!
Chiar ma gandeam sa le facem cunostinta!
Noi mergem de Paste la Moreni sigur. Eu as pleca mai devreme dar sa vad ce zice sotul. Poti sa-mi trimiti un nr. de telefon pe PM, poate ne intalnim pe acolo?
Sanatate lui Paulica!

Otilia si Ana Maria
http://photos.yahoo.com/otiliavermeulen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Felis tare de folos informatiile. Eu mi le-am salvat ca sa stiu ce am de urmarit. La 1 luna o stresam sa-l spuna pe "o" ca deh asa citisem. Si acum chiar n-am ce teme sa-i dau. Astazi a spus ca-ca. M-am prapadit de ras. Pai asta sa fie primul cuvant?

Otilia si Ana Maria
http://photos.yahoo.com/otiliavermeulen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna seara fetelor, va pup am reusit sa citesc tot dar nu mai am putere sa scriu...moooor de somn
noapte buna

monica

http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos

Mergi la inceput