de cate ori ISA?
Raspunsuri - Pagina 2
Lilicica spune:
Eu am facut 5 ISA la Cluj, dar nici la mine niciuna nu a fost incununata de succes. La Cluj se spunea ca in jur de 7 ISA e bine sa faci, iar apoi daca nu iese sa se treaca la FIV. Eu citesc zilnic forumul dar am observat si la alte centre medicale din tara ca nu sunt rezultate pozitive, decat foarte putine.
Pupici
Lili
zelmat spune:
Buna anduta,
de incurajat te incurajam pe tine si o data cu tine ma incurajam si pe mine...ai vazut ca la tine a reusit.
...pina la urma conteaza foarte mult sa ne incurajam unele pe altele ...Numai cine este in aceeasi situatie poate intelege ce e in sufletul nostru.
Abia astept sa ti vad burtica.
Cristina
licurici2000 spune:
Buna, fetelor!
Ma strecor si io printre voi, cele care ati facut deja inseminari caci se pare ca va ajung din urma.
Din cate am "studiat" eu problema sansele de reusita se cuprin intre 7 si 15% la inseminari. Si asta ma cam da peste cap caci bugetul meu de bugetar aveti idee cum e. Nu ar fi mai practic sa trec direct la FIV? Voi ce parere aveti?
Cat ati cotizat pentru o inseminare, ca eu am gasit preturi variind de la 150 la 300 euro... Asa o fi?
Anca Wish spune:
2.500.000 milioane LEI. La Medsana am inteles ca e 300$
anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish
zelmat spune:
Buna dragelor,
am facut-o din nou..dar nu stiu ce sanse am...am avut numai un folicul viabil (fata de trei data trecuta)plus ca
au fost mai stresati de data asta :(....
Eu totusi am incredere in
mea pentru ca ea mi-a monitorizat foarte bine spargerea folicului si mi-a facut de fiecare data cate doua inseminari una dupa alta..una inainte de spargere si una dupa (miercuri si joi). Chestia este ca m-a cam durut desi.... am auzit ca nu ar trebui sa doara?!
Daca nu raman
luna asta mi-a recomanda sa mai luam o pauza de cel putin 2 luni ca nu prea e bine sa stimulam organsimul ...prea mult.
Acum mi-a dat utrogestan 2 pe seara ...
Despre plata...
*la giulesti este 1700000
* eu fac la polizu .Se pregateste "PRODUSUL'' la doctorita matei de la cfr2 (care este si ea o scumpa...m-a lasat sa-i vad
la microscop ![]()
toata chestia m-a ajuns la 5500.000 (dar cu doua inseminari in doua zile consecutive)
*la medsana este 500 euro din cate stiu eu ...cam mult!!!
Va tin la curent cu ce se intampla cu mine.
Pupici![]()
![]()
Anca Wish spune:
Zelmat, tinem pumnii. Am inteles ca asta cu inseminare dubla..are mai multe sanse.
Sa nu faci efort...si te asteptam cu vesti bune in mai putin de 2 saptamani. 
anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish
MRL spune:
Zelmat, multa bafta la bb. Poate de data asta, chiar daca ai avut un singur folicul, o sa fie cu ochisori. Iti tin pumnii si sa ne ti la curent.
Cum iei Utrogestan, oral sau vaginal? Tie cum ti-a spus dr. ca este mai bine? Pana cand ar trebui sa iei?
Pupicei
LilianaM
daciovi spune:
Buna fetelor.Eu am facut inseminare dubla anul acesta si am ramas insarcinata dar din pacate am avortat spontan la 5 saptamini.Inseminarea am facut-o in urma stimularii cu clostylbeghit, puregon si apoi choragon(pregnil).A fost prima incercare si a reusit.Dar mi-a recomandat dr. sa stau acasa in pat, si eu nu prea l-am ascultat.Dupa inseminare am ptimit 6 utrogestan vaginal/zi, acid folic si magne b6.Acum a tr sa luam 2 luni pauza, cica sa incercam spontan, pe cale naturala si apoi dc nu se intimpla nimic incercam o alta IA.In Ungaria protocolul zice ca se pot face 6 inseminari dupa care se trece la FIV.Eu sper sa nu ajung acolo pt ca analizele si hsg sunt bune doar ca ovulele mele nu ajung la maturitate.Pe un ciclu nat foliculul era de 14 mm max iar cu stimulatori am avut 2 foliculi mari(28 mm, respectiv 30 mm) iar endometrul de 11 mm.Sper sa nu stam prea mult aici nici una dintre noi.Va doresc noroc.
flavia ramona spune:
Ma inscriu si eu alaturi de voi.
Eu nu am reusit sa fac inseminarea . Luna aceasta in 14-15 trebuia sa fac si din pacate am facut o gripa urata cu febra mare 4 zile consecutiv si tuse asa ca dr nu mi-a mai facut nimic pt riscam o infectia intrauterina.
Am facut stimulare cu clostylbeghit si apoi injectii fostimon (astea le-am luat din Ungaria asa ca nu stiu varianta romaneasca). Vreau sa va intreb daca si voi v-ati simtitit ovarele umflate si cand v-a venit ciclul cum a fost, ciclu normal?
Si inca ceva, mi-e mi-a zis dr ca nu stie daca imi face luna urmatoare pt ca s-ar putea sa nu suporte ovarele stimularea din nou. Voi ce stiti? Pot aparea efecte negative din cauza tratamentului?
Referitor la numarul de inseminari cred ca depinde de fiecare caz in parte. Noua ni s-au recomandat 2 incercari, iar in cazul unor esecuri sa trecem mai departe la FIV.
Daciovi, am vazut ca si tu esti din Arad si daca am inteles bine si tu ai facut in Ungaria. Poti sa-mi dai mai multe detalii pe PM daca nu te superi.
Cum vine asta inseminare dubla?
Mersi.
Va pup.
Tia spune:
multe discutii despre IAS gasesti si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39282" target="_blank">aici la capitolul INSEMINARE ARTIFICIALA
succes!
26+