mi am facut niste analize de sange care au iesit bune in afara de calciu care are valori foarte scazute.
intrebarea mea este: cum sa imi ajut calcemia sa creasca?
surse medicamentoase de calciu stiti?
ce fel de calciu se asimileaza cel mai repede?
ce alimente contzin calciu?
remedii naturiste pentru aceasta problema sunt?
merci anticipat.
Draga danna, lucrurile stau asa: nici un calciu sub forma medicamentoasa nu ramane in organism. El acopera necesarul zilnic asa incat organismul nu trage calciu din rezerve (adica din oase) si se elimina repede.
Oricum, pentru o remediere de urgenta, organismul absoarbe mai bine calciu injectabil (ex.: gluconolactat de calciu si magneziu - zilnic, timp de 1 saptamana). Eu am incercat si pliculetele acelea efervescente de 1000 mg cu vitamina D si spun cu regret ca ma chinuiesc de 3 luni cu chestia asta cu gust chimic si tot la limita sunt, odata ce m-am dezechilibrat. Acum trec pe injectabile. Se mai face si intravenos, dar e destul de neplacut.
Eu zic sa faci repede o serie de GLUCONOLACTAT de Ca si Mg, se simte imediat. Apoi faci o pauza de vreo 10 zile si vezi ce mai zice si medicul. Vitamina D (oricare: D2, D3..) are rolul de a fixa Ca in oase si daca nu e inclusa in pastilele de Ca, se ia impreuna cu acestea. Vara nu, pentru ca soarele bronzeaza pielea si provoaca producerea vitaminei D si atunci excesul de vit. D duce la dizlocarea de Ca din oase si iar se pierde.
IMPORTANT: mananca zilnic lactate s.a., nu doar lapte caci aportul lui de Ca e mai mic decat se crede. Organismul isi retine doza necesara din alimentele naturale. Doar pe ele le recunoaste cu adevarat, restul, chimicalele sunt doar de urgenta, de intretinere. Lipsa de Ca si lipsa lui din alimentatie duce in timp la osteoporoza care inseamna rarefierea oaselor. Oasele nu isi mai refac structura pierduta, ci doar se poate consolida cea ramasa. Nu te speria, vei fi bine. Cred ca am exagerat cu informatiile astea.
Succes si actioneaza.