Prietenii omului (9)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

in olanda nu le face asa...

le face un coctail la 9 sapt si apoi la 12 inca un vaccin si gata , asta e, in astea intra si anti rabia.

uite am cautat pasaportul lui tom, are abtibildurile lipite cu tot ce a facut:
deci are asa: DURAMUNE
apoi: NOBIVAC L + DHPPI
apoi :NOBIVAC LEPTO si NOBIVAC PPI

asta e tot ce se face aci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

... apropo de ziar ... si de corectie ....

citeam odata undeva ... nu mai stiu unde ... ca corectia (mai ales a unui caine care se vrea a fi "paznic") ... sa se faca cu un lucru ... care sa nu fie la indemana orisicui ... adica ... daca cainele prinde frica de ziar ... daca iti intra cineva in curte cu un ziar .... s-ar putea ca al tau caine sa se ascunda ...

deci corectati-va cainele cu "batatorul de covoare" ... cati isi mai bat covoarele in ziua de azi ?

Alina - cainele trebuie sa aibe apa la dispozitie ... macar el sa bea 2l pe zi ... si sa tina la silueta

ia dati-va cu parerea ... cum e corect "sa aiba" sau "sa aibe" ?

Maruta si bazdaganiile ... Aristotel Zamisar's , Dolly Mezel si Perusita Zapacita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Primel spune:

Salutare ,
n-am mai intrat de peste o saptamana pe forum (din cauza unei gripe cu nabadai ) si nu prea mai sunt la curent... Pana ma mai aduc la zi cu noutatile va trimit un tuturor si multe multumiri inca o data pentru informatiile de acum o saptamana legate de calatoria cu !

http://site.neogen.ro/argosargos/

"A gresi e omenesc; a ierta este divin." Alexander Pope

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annie_xtreme spune:

Sa aiba....
Si nu mi-as corecta cainele cu batatorul de covoare nici in gluma...Nici daca ar fi Terra Nova. Ma doare pe mine numa cat ma gandesc.
Parerea mea am mai spus-o: cainele nu trebuie batut never. Nici cu palma nici cu ziarul nici cu altceva. Metodele de "positive training" merg mult mai bine. Iar pentru cainii mai...recalcitranti asha, exista zgarda electrica (din povesti am inteles ca e foarte "umana", efectul e mai mult enervant decat dureros), respectiv zgarda de forta. Eu duc lupte acerbe cu mama sa nu mai trosneasca javra cu ziarul, nu de alta da oricum n-are nici un efect. Jazz paralizeaza efectiv de frica si nu te mai poti intelege cu el dup-aia.

Las-o bah, ca merge asha - ne-am obisnuit cu ea!
Protestez impotriva incurajarii lipsei de respect fatza de limba romana
Jazz marishor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Sunt de acord cu tine, Annie, cainele nu trebuie batut.
Zgarda cu soc este foarte buna pentru dresaj. Eu am folosit-o la Azara, care este extrem de incapatanata si ar dori ca de fiecare data ea sa aiba ultimul cuvant si pot spune ca a dat rezultate foarte bune.
Si eu am dus lupte la mine acasa cu ceilalti membri ai familiei care au dorit sa se impuna in fata Azarei cu metode de gen ziar, bat sau alte obiecte, la care ea nu avea decat o singura reactie – sa sara si sa muste.

www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Primel spune:

din nou,

====================
Salutare, iubitori de animalute , vaz ca se discuta pe aici de transportul patrupedelor.Cam aceeasi pb o am si eu, numai ca eu vreau sa scot pisicutele din Ro.Avem carnetel,vaccin, microcipul se rezolva repede, pb este aceea analiza care nu se face in tara.Am gasit unde sa recoltez probele, dar unii doar recolteaza si imi dau mie serul sa ma ocup ca in 72 de ore sa ajunga la un laborator din tarile UE(sunt doar 20), altii se ocupa, dar imi cer 150Euro de animal, mi se pare cam multicel.
Ar mai fi o posibilitate, sa le iau cu masina si sa icerc sa ies din tara cu el*nu-mi aduc aminte cine a facut asta dintre voi ),dar care sunt riscurile?
======================
mi-am adus aminte de acest mesaj si vreau sa dau cateva informatii pentru Tumpi... Eu sunt printre cei care au pus problema transportului animalelor si tot eu sunt cea care spunea ca a scos pisicutza din Ro mai pe ascuns ... S-a intamplat ca in cazul nostru sa mearga, insa nu indraznesc sa sfatuiesc pe nimeni sa faca la fel. Si noi (eu cu sotul) am avut totul in ordine cu pisicutza, doar acele pacatoase analize de sange nu le-am avut si nici nu ne-am facut griji pentru ele ca ne-am planificat intrarea in spatiul UE chiar in ajunul zilei in care intra in vigoare noua lege (31 sept. 2004)prin care se cerea aceste analize ... S-a intamplat sa nu ajungem la granitza pana in 12 noaptea si cand am trecut noi (la vreo ora dupa miezul noptii) deja intrase in vigoare noua lege. Asa ca am ales din start varianta sa nu aratam pisica si sa o "scaldam" cumva daca ne-o gasesc. Romanii nu au fost curiosi sa vada ce avem in masina, ne-au dat rapid pasapoartele si am trecut dincolo, la unguri! Aici a fost nebunie, ne-au dat jos absolut toate geamantanele din portbagaj si au cotrobait la sange! Ne-au pus sa desfacem absolut tot! A fost cumplit si nci nu vreau sa-mi mai aduc aminte de acest episod. Saraca pisicutza ramasese in masina, la picioare, cu o patura pe ea (era in cusca de transport si patura peste)! Am avut marele noroc ca vamesii au uitat pur si simplu sa ridice patura! Daca ne descopereau cu pisica, eram in stare chiar sa ne intoarcem in Ro. La vama din Austria n-am mai avut nici o problema. Asa ca, avand in vedere ca poate fi foarte riscant cu animalutzul la granitza, nu pot sa recomand ce am facut noi...
pana una, alta... mult succes si asteptam vesti

tuturor anumalutzelor

http://site.neogen.ro/argosargos/

"A gresi e omenesc; a ierta este divin." Alexander Pope

Mergi la inceput

Salut Maruto,
Corect este sa AIBA dar, si repet dar, in Ardeal se foloseste si sa aibe, la fel ca si dumineca in loc de duminica, desigur ca unui scriitor i se accepta folosirea lui sa aibe, dumineca, pt ca sunt regionalisme, se folosesc, in Cluj de ex nu o sa auzi pe nimeni aproape vorbind cu sa aiba ci cu sa aibe.La televizor , in DEX intalnesti sa aiba.

Tom ieri a vomat de 2 ori, nu-mi dau seama de ce.A facut si caca de 5 ori(afara) dar de obicei el face de 2 ori/zi.
Nu stiu ce sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

Maruta glumeata ... daca am si eu o rugaminte la voi e sa nu-mi spuneti Maruto! chiar daca este doar un pseudonim ... fiecare cu pasarica lui!

multam'

in principiu nu sunt de acord cu bataia ... dar in practica am mai facut apel la ea ... sa va vaz eu ca al vostru caine (care v-a scapat din lesa) fuge cu un pichinez in gura ... si atunci sa vedem ce faceti!

bun, deci pe ziua de azi am fost scriitoare ... hmmm ca sa nu zic ca mi's ardeleanca

mey io nu vaz pozele cu Tom ... pliiz olandezo ... baga niste poze la loredana.baltatu@hein.ro

cu sperante de a nu va fi enervat ...

annie ... asa serioasa esti tot timpul ?

Maruta si bazdaganiile ... Aristotel Zamisar's , Dolly Mezel si Perusita Zapacita

Mergi la inceput

Maruta imi placi, cum nu vezi poze cu Tom? La prima "pajina"(sa o enervam pe prietena noastra draga Annie) intra si vezi poze cu Tom, erau si cu mine dar mi le-am scos(le voi pune inapoi).
Pa,
te pup,
Sotu e innebunit dupa lighioanele tale,de unde Dumnezeu le-ai scos numele numai tu stii, sunt extraordinare.
Pupe,
Alina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Alina, nici eu nu pot vedea pozele cu Tom, din cauza faptului ca sunt puse filtre de catre firewall pe community.webshots.com
Asa ca daca se poate vreau si eu poze cu Tom, la dana.dogaru@computerland.ro

www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput