cicatrici postoperatorii

cicatrici postoperatorii | Autor: energy

Link direct la acest mesaj

fetelor, cu ce sa ma dau va rog sa-mi treaca "frumos" cicatricile???

mi-au dat kelosoft si gel cu aloe vera, dar mi se par ambele frectzie la picior de lemn. As vrea sa nu ramana urme (deh, peste un an sa zicem), dar in timpul asta ar trebui sa am grija sa ma ung cu diverse. Voi ce experientze avetzi??

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

N-am inteles despre ce fel de cicatrice este vorba, dar poate experienta mea post-cezariana iti foloseste.
Am avut atunci grija sa nu rup crustele inainte de a cadea singure. apoi m-am uns tot timpul cu un unguent de la Plafar, nu mai stiu cum se chema (si oricum, sunt aproape noua ani de atunci), dar stiu ce continea: propolis si extract de galbenele. Inainte, ma spalam cu un "dus" de ceai din scumpie si musetel, acelasi in care ii faceam baie puiului (adica aceeasi compozitie, nu acelasi ceai)! Dupa un an se mai vedea doar o dungulita alba,cat o trasatura de creio, iar dupa inca o jumatate de an a disparut complet, nu se mai vede deloc, se confunda cu pliurile pielii. Daca e vorba de cezariana, atentie insa la muschiul care "cade" (fiind taiat, trebuie sustinut cu exercitii. Mai stiu ca pentru cicatricile lasate de rupturile sau taieturile de la nasterile pe cale inferioara, se face la un moment dat asa-zisa cecizare (sper ca termenul e corect), adica se decupeaza oarecum cicatricea. Oricum, medicul tau stie cu siguranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Energy, eu am folosit pt cicatricea de la cezariana unguent cu galbenele.

Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 11 luni) si Ramona (2 ani si 10 luni)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss spune:

Cicatrene crema!

Sanatate

Criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

sincer sa fiu eu am dat de cateva ori cu crema de corp peste cicatrice si...acum dupa 4 luni nu e decat o linie rosiatica.

gemenusilor BIANCA si TUDOR - 03.11.2004

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

crema de galbenele si o crema de la plafar cu bitter suedez.

la fel, acum am o dunga alba cam groasa, dar arata extraordinar de bine.

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

mie in maternitate mi-au dat sa-mi dau la cezariana cu lioton gel.

Eliza si Mara (24.01.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Depinde mult de calitatea cusaturii si de firele folosite, de asemenea daca apar complicatii dupa.

Eu am folosit un unguent cu sunatoare. oricum cicatricea este foarte jos, nu se vede si ultimele urme vor fi "acoperite" de cicatricea de la noua cezariana ce va acompania venirea pe lume a lui bb2.

Pupici,

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 22 saptamani + (DPN 1 august)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

Eu una am niste cheloizi de toata uratenia pe abdomen de la cele patru operatii de pana acum (si cine stie cate ma mai asteapta!) si stiu ca (la mine,cel putin)n-o sa iasa decat cu bisturiul! Am incercat o gramada de creme si unguente atunci cand erau cicatricile proaspete (adica acum 12 ani!),unele chiar foarte bune(cica),nemtesti, de reepitelizare si vorba voastra parca au fost frectie la un picior de lemn! Nu stiu ce as putea sa mai incerc,dar nici nu mai sper ca sunt foarte vechi si intinse....
Pupici si sa auzim de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Fetelor,eu am nascut acum 7 ani prin cezariana,nu m-am dat cu nimic,de fapt n-am stiut ca ceva m-ar ajuta in sensul asta,insa am o cicatrice abia vizibila,este ca o linie trasata,foarte subtire si alba;nu se vede decat daca te uti foarte atent,eu cred ca tine mult si de pielea pe care o ai,mie mi-a spus medicul cand am mers la controlul de 6 saptamani ca am o piele care se vindeca foarte repede,cred ca ajuta si aplicarea de creme,dar nu cred ca sunt esentiale.Mai depinde si de felul in care a fost facuta operatia,de modul in care a fost cusuta pielea si ata care s-a folosit.Eu am avut o cusatura intradermica,asa mi-a spus medicul,cica ar fi in avantajul pielii si refacerea este mult mai buna,asa ca puteti sa soliciati medicului inaintea unei cezariene programate,sa va faca o astfel de cusatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ely_S spune:

Buna fetelor.

Energy vreau sa te intreb de cat timp ai operatia?

Si eu am avut niste operatii de facut,le-am facut si dupa mi-au recomandat si mie Kelosoft,Mederma si mai era una.

Eu am incercat o crema la recomandarea unei doc. si a dat rezultate cat n-au dat astea in 3-4 ani(nu le-am folosit prea mult) dar daca e sa fac o comparatie...de trei ori m-am operat(si cam timp de o luna dupa fiecare operatie m-am dat cu cremele astea aproape in fiecare zi si dupa o luna cand imi mai aduceam aminte si nu au fost rezultate prea bune..deci inteleg "frectia la picior de lemn")-si m-am dat cu crema asta timp de o luna,o luna jumate in ficare seara(trebuie s-o lasi sa actioneze timp de juma de ora si dupa se sterge cu hartie si nu e nevoie sa-ti faci masaj in mod special) si mi s-a retras cheloidul cam 95%,deci eu sunt foarte multumita de rezultat in comparatie cu celelalte creme.

Deci astept sa-mi zici de cat timp ai operatia(cand ai avut ultima interventie) si dupa iti dau un raspuns.

Pt. Mishulina,nu cred ca trebuie sa-ti pierzi speranta ca si la tine cred ca se poate rezolva chiar daca au trecut atatia ani.

Va pup.

Mergi la inceput