foste "viitoare mamici"
Raspunsuri - Pagina 5
Jonica spune:
Nu avem animale de casa, dar totusi mi-am facut si analiza asta - negativa...
Si eu tot sper ca odata va fi bine si pentru noi.
quote:
Originally posted by Lidiutza
Ioana fiind patita adica tot cu analizele Ok atat ale mele cat si ale sotului, copilul dezvoltat normal, iti recomand mai ales daca ai animele in casa sa-ti faci toxoplamoza. In aceeasi grupa mai intra si listeria si inca una careia nu-i mai stiu denumirea.
Sper sa fie bine!
Libra spune:
Suntem 12
...
Gravidutele Amparo
si Mirela Anca
ne-au adus noroc. O aspiranta care bantuia pe-aici degeaba... "s-a molipsit".... cum era sa fim 13
?
_
"Un om destept invata si din greselile altora, unul prost nu invata nici dintr-ale lui"
lauricipani spune:
Libra mama, daca as astepta dupa ce spun medicii!!!
Si mie mi-au spus la fel (dupa toate sarcionile pierdute am facut curetaj mai putin avortul menstrual) insa de data asta m-am dus la medica mea hotarata sa-mi explice faza cu anticonceptionalele si...mi-a spus in felul urmator: OK daca nu vrei sa mai stepti, sa iei vitamine (de care vrei tu dar sa fie complex de vit+minerale) si acid folic 1/zi.
Acum, io nu zic ca neaparat fac bine dar nu vad motivul! Vreau sa spun ca mama mea a facut un numar imens de curetaje ( stiti cum era pe vremea lui Ceausescu) ea avand deja 4 copii. Era atat de rau ca ajunsese uterul subtire cat o foita de ceapa si cu ajutorul unui medic, care i-a facut legare de trompe, a reusit sa scape. Va imaginati cum se implanta bbul in acel endometru mic???
Ca sa nu mai spun de mine: am avut trei sarcini si pe toata perioada sarcinii nu am mai facut atat de multe analize!!! Am facut RH-ul ca asa trebuia si gata. La ultimul (care s-a nascut in Cipru) mi-au facut analizele si eu am nascut inainte de a lua rezultatele.
Am io senzatia ca de multe ori trebuie sa insistam pe langa medici sa faca si ce vrem noi. Poate gresesc dar timpul o sa arate.
Eu am spus un NU hotarat anticonceptionalelor!!!
Azi vad ca a ainceput cate o picatura sa curga deci...in max 24 ore vin rushii in toata splendoarea lor drept pentru care o sa incep analizele hormonale de rigoare (LH, FSH, ESTRADIOL, PROLACTINA, PROGESTERON) SI CONTINUI LUPTA.
Din toate analizele pe care le-am facut, hematologie, biochimie, coagulare, markeri hepatici, markeri tumorali, virusologie (cateva) toate au iesit perfect mai putin fibrinogenul care este putin ridicat!
Asa ca...voi ce credeti???
pup

"Rau e sa dai gres dar mai rau e sa nu fi incercat sa faci ceva. Pe lumea asta, nu obtii nimic fara efort."
-Theodore Roosevelt
laurici
amparo spune:
Feteleor va mai vizitez din cind in cind!! Sper sa va molipsesc de ''boala''mea!
Lauricipriani,am o nelamurire in cazul tau!! Imi pare rau ca ai trecut prin atitea ghinioane,stiu ce inseamna si ai tot sprijinul nostru!Nelamurirea...daca analizele au fost ok dupa avorturi,deci nu sint astfel de probleme,atunci cind ai descoperit ca ai ramas insarcinata nu ai trecut URGENT pe tratament de sustinere a sarcinii??
Eu de exemplu,dupa 2 sarcini pierdute,cum am avut testul pozitiv doctora mea m-a pus pe Gravibinon injectii si Utrogestan 4/zi.Plus aspirina care o iau din prima zi a ciclului,ca sa elimini cauze de coagulare.
Sper sa iti fi fost de ajutor!
6+
lauricipani spune:
amparo, cred ca fiecare din noi greseste cateodata. Totul este sa inveti din greseli!!! La prima sarcina pierduta (chiar daca am avut 3 nasteri normale in viata) nici nu mi-am imaginat ca se poate intampla asa ceva! Deci atunci nu am avut timp sa reactionez.
La cel menstrual nici nu am stiut ca sunt gravida pentru ca a inceput sa curgaaaaa...ce sa mai, am ajuns la urgenta.
La av.spontan nr.2 si 3 au fost chestii diferite. La nr 2 am avut test de sarcina pozitiv in ziua 26, m-am dus ca omul la echo chiar din prima zi de intarziere si luam si Utrogestan(ce e drept cam tarziu, am inceput in ziua 26 cand a iesit si testul pozitiv)la echo insa nu s-a vazut decat uterul ingrosat. Si uite asa am ajuns sa ma duc aproape in fiecare zi si...nu se vedea decat uter ingrosat. Pana la urma au inceput sangerarile si curetajul aferent.
La av. nr3...am avut o mica chestie...am asteptat ziua 21 sa iau Utrogestan. Poate ca asta este de vina, nu stiu insa am senzatia ca si Utrogestanul asta este cu dus si intors, asta este parerea mea. Dupa fiecare avort am avut probleme mari cu sanii, dureri ingrozitoare si eu am banuit ca este de la surplusul de progesteron!
Acum sa vedem faza 4 cum o sa fie, daca este sa raman iar !!! Se pare ca am descoperit totusi un semn important pentru mine si care apare dupa calculele mele chiar in ziua fecundarii sa o zi dupa: durerile de sfarcuri.Este singurul semn care a aparut la fiecare sarcina pierduta si deci am sa-l folosesc ca referinta data viitoare ca sa iau Utrogestan.
Oricum, astept sa vad inca o data daca virusologia iese bine si atac iar.
pup

"Rau e sa dai gres dar mai rau e sa nu fi incercat sa faci ceva. Pe lumea asta, nu obtii nimic fara efort."
-Theodore Roosevelt
laurici
utocatalina spune:
Mai Lauricipanici zi-mi si mie cum e cu faza cu durerile de sfircuri...uite eu am dureri de sfircuri 1 zi sau 2 dupa ovulatie, ce sa cred ca stau prost la capitolul progesteron? Acum 2 luni cind mi-am facut progesteronul la Giulesti avusesem aceste dureri iar rezultatul a fost 3 cind limitele erau 3-25. Luna trecuta nu am avut dureri iar cind l-am facut la Medsana mi-a dat 18 iar limitele erau intre 3 si ceva si 36...Cum este pina la urma cu durerile de sfircuri? Te rog sa-mi raspunzi cit de repede poti ca deja eu sunt in a 2-a zi de dureri de sfircuri si prima sau a2-a de dupa ovulatie...am cam dat rateu cu luatul temp...pupici..
Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata
lauricipani spune:
Cata, sa ma ierte Dumnezeu dar nu sunt sigura ca este de la progesteron mic sau mare. Stiu un singur lucru: cand am ramas asta a fost unul din semnele fff clare. Mi-am dat seama abea la a treia sarcina ca asta este un semn. A mai fost cineva care spunea ca au durut sfarcurile cand a ramas.
Deci, controleaza despre ce este vorba, eu nu vreau sa te chinui cu povesti dar...la mine a fost semn ca sunt gravidutza. Poate ca era si un semnal de alarma ca n-am progesteron de ajuns?!?!
pup
-Theodore Roosevelt
laurici
Libra spune:
Luli... ne pare rau. Stii si tu cat de rau.
Iti urez multa sanatate si putere.
_
"Un om destept invata si din greselile altora, unul prost nu invata nici dintr-ale lui"
utocatalina spune:
Lauricipani m-ai pus pe ginduri
...de 8 luni de cind am renuntat la pastile majoritatea lunilor au fost cu dureri de sfircuri incepind cu prima luna in care am renuntat la pastile...initial am crezut ca este de bine, dar in luna in care m-au durut ultima data...acum 2 luni cind mi-am facut progesteronul a iesit prost rezultatul
...am crezut ca s-a gresit analiza si am repetat-o la Medasana luna urmatoare, cind nu m-au durut sfircurile si a iesit bine...Acum ma dor de ieri si nu mai stiu ce sa cred....daca durerea este de la insuficienta de progesteron?
Oricum la mine nu se pune problema de semne de sarcina...ca in lunile in care m-au durut nu s-a lasat cu ochisorii...cind am mai ramas acum 7 ani am avut dureri de sini dar dupa ziua in care trebuia sa-mi vina...oricum durerile de acum dureaza doar 1 zi sau 2 deci este cu totul altceva...ne mai poate ajuta cineva cu lamuriri?
Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

vin si eu alaturi de voi