pot icasa banii de la casa de pensii?

pot icasa banii de la casa de pensii? | Autor: radu_mirela

Link direct la acest mesaj

astazi am terminat concediul de maternitate cele 120 de zile si tre sa fac cerere la firma unde am lucrat pana acum.numai ca......cei de acolo au spus ca nu am 10 luni lucrate consecutiv la ei(pe cartea de munca am)si nu vor sa-mi dea banii .ce fac? de unde iau banii?
pot face cerere la casa de pensii?sau cine-mi plateste mie indemnizatia pentru crestere copil daca firma in cauza nu vrea?
Mirela(neagra de suparare)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Buna Mirela, albeste-te nitel ca altfel rezolvi problema

1. Concediul de maternitate este de maxim 126 zile (calendaristice), deci teoretic mai poti lua 6.
2. cele 10 luni nu trebuie sa fie consecutive; trebuie sa fie 10 luni, cumulate, din ultimele 12 anterioare datei nasterii copilului; se vede simplu in lege, daca nu te descurci, spune;
3. daca nu este foarte complicat, cere de la fostulloc de munca o adeverinta cum ca pe perioada ... ti s-a retinut si virat contributia la CAS, impreuna cu contributia datorata de angajator; sa se specifice acolo si baza de calcul a contributiei datorate si platite pe lunile de care ai nevoie.

Fa o cerere scrisa la angajator, anexeaza adeverinta de mai sus, citeaza din legea 19, cere nr de inregistrare. Grabeste-te totusi, mai bine s-o faci inainte de inceperea CIC. Daca primesti raspuns negativ, in scris, e clar ca nu cunosc legea si poti apela la alte autoritati.

Sunt obligati sa-ti plateasca, din pacate casa de pensii nu poate sa-ti plateasca decat daca nu mai esti angajata niciunde. Insa poate sa-ti raspunda la o adresa scrisa in care sa intrebi si cu care te poti duce la angajator.

Bafta si lupta!

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu_mirela spune:

multumesc mult rozi
am rezolvat problema(contabila firmei nu prea stie de capul ei)
am vorbit cu patronul si el stia despre ce este vorba,am completat o cerere si de luna viitoare intru in CIC.

Mergi la inceput