Concediu de nunta??
Raspunsuri - Pagina 3
olim spune:
Dragele mele, sa stiti ca cele 5 zile sunt obligate sa vi le dea atat firmele private cat si de stat.Nasa me imi spunea ca ea i-a dat 5 zile unei fete care munceste cu ea, ca o obliga statul( si e firma particulara), asa ca nu renuntati la dreptul vostru.
Aici se dau 15 zile libere platite, iar noi le-am luat cu cele 30 de zile de vacanta care le avem pe an, asa ca o sa ne ducem acasa o luna si jumatate.Si eu am avut mici dificultati, dar daca statul ii obliga macar atat sa faca si ei.
Cat despre cei 200 de euro se dau din 2006( cel putin asa spunea cineva pe aici).
Bafta multa cu sefii, ca uneori sunt
dianette spune:
eu am auzit mai recent ca daca te duci inainte de nunta la un consilier premarital, primesti nu stiu ce beneficii (2 salarii minime/medii pe economie - tot zic sa caut pe net si nu mai apuc:( )
Voi stiti ceva?
Pupici pt. miresici!
DIANE
Degetzel spune:
Si eu stiu ca cele 5 zile se dau Obligatoriu (nu doar daca sunt mentionate in contractul colectiv de munca al societatii). Exista situatii cand aceste zile sunta stabilite prin lege. De ex, chiar i mama a beneficiat de la servici de 2 zile libere pentru ca i se casatorea copilu'
m_monique spune:
orice firma e obligata sa acorde 5 zile libere platite pt. casatorie. unele firme mai acorda si ajutoare banesti.
eu am solicitat efectuarea acestor zile cam la o luna dupa casatorie, pentru ca in perioada casatoriei m-am programat in concediu de odihna.
http://photos.yahoo.com/micumonica
numeioana spune:
Asa e! Cand te lupti pt drepturile tale castigi! Mi-am luat 2 saptamani de concediu si cele 5 zile bonus:)
Ioana
http://community.webshots/user/numeioana/
Catalin spune:
Subiect initial: "5 zile concediu pt casatorie"
postat de ancasoare, 12/06/2005, 19:58:55
Stiu ca exista o prevedere legala conform careia cei care se casatoreau aveau dreptul la 5 zile de concediu, 3 zile pt deces in familie, rude de gradul X, etc... Acum cateva zile o clega mi-a spus ca aceasta lege a fost abrogata Stiti cumva daca mai e in vigoare sau nu aceasta lege?
Imi fac planificarea pt nunta si mi-ar fi de mare folos aceste 5 zile!
cu drag,
Ancuss
raspuns postat de kriss79, 12/06/2005, 20:21:34
Ancasoare>eu stiu ca da,sunt in vigoare.
raspuns postat de Darria, 12/06/2005, 22:18:11
http://www.dsclex.ro/coduri/cm2003.htm#t3
Art. 147. - (1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariatii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite si numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Art. 148. - (1) Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileste prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Mai este in vigoare. Si eu stiam de 5 zile lucratoare.
raspuns postat de nushulica, 12/06/2005, 22:29:39
stai linistita ca este sigur in vigoare sunt contabila si stiu cat de cat legile...cel putin cele care ma intereseaza
raspuns postat de ralnied1, 26/07/2005, 00:36:28
O colega are sambata cununia civila+nunta si prin lege i s-a acordat dreptul de a beneficia de cele 5 zile libere... In schimb, viitorului sot i s-a spus de catre patron ca nu ii acorda asa ceva si ca daca lipseste, o face pe propria raspundere... El oricum are de gand sa lipseasca de la munca, asa i se pare normal...
Sa inteleg ca fiecare patron/sef sau ce o mai fi, face dupa bunul sau plac???
A... si daca eu am beneficiat anul acesta de cele 5 zile (la cununcia civila), la anul, cand fac nunta, mai am dreptul oare la alte 5 zile???
raspuns postat de Darria, 26/07/2005, 07:07:43
Cred ca da, este un eveniment.
raspuns postat de cornelianeli, 26/07/2005, 08:37:23
eu beneficiez de cele 5 zile lucratoare libere conform contractului colectiv de munca cu ocazia marelui eveniment
si mai imi dau si bani,cica din partea sindicatului.....
ooana spune:
.....si eu beneficiez de 5 zile de concediu si de un ajutor de casatorie.........conform contractului de munca!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
Oana & Marius
Wedding Day
ralu_trancu spune:
Sant foarte curioasa daca imi dau si mie 5 zile de concediu in plus. Cred ca daca le cer si le si arat legea imi dau.
poze
Iubirea este singurul lucru care poate fi impartit la infinit fara sa se micsoreze