conform Contractului colectiv de muncă unic la nivel național pe anii 2005-2006, la art.51,lit.c) se spune : "un salariu de bază, plătit de unitate mamei, pentru nașterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată, soțul acesteia beneficiază de plata unui salariu de bază".
nelamurirea mea este : numai unul dintre parinti poate beneficia de acest salariu???sotului i s-a spus inca de la angajare ca ii da, problema este, sa-mi mai depun si eu cerere la mine la servici??
pt ca daca ar fi sa ia decat unul dinter noi, el ar fi indicat sa ia, ca are leafa muuuult mai mare dacat a mea
cine ma poate ajuta, va rog???
multumesc
buna.am si eu o colega care urmeaza sa nasca, tocmai s-a dezbatut si la noi aceasta problema si am ajuns la concluzia ca in cazul in care mama este salariata ea beneficiaza de acel salariu.
pupici, micutza
Scrie clar ca mama beneficiaza daca este salariata doar in cazul in care NU este salariata poate beneficia sotul. NU este la alegere.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Se depune cerere si se ataseaza si copia dupa certificatul de nastere.
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05
quote:
Initial creeata de Liliann
[...] sotului i s-a spus inca de la angajare ca ii da [...]