col uterin deschis in timpul sarcinii
Buna tuturor!
Eu sint in saptamina 31 de sarcina si la ultimul control mi s-a spus ca am colul deschis (2 cm)
. Acum sint nevoita sa stau in pat si sa iau medicamente.
As dori sa aflu de la mamicile care trec sau au trecut prin asa ceva cum anume s-au descurcat in perioada asta si mai ales, as dori sa aflu de la cele care au scapat de problema, daca au reusit sa duca sarcina la termen?
Va multumesc mult tuturor si va doresc o sarcina usoara!
mihaela
Raspunsuri
DARAEL spune:
In primul rand, bine ai venit pe forum
!
Daca este corecta informatia ca s-a dilatat colul deja pana la 2 cm, nu prea mai ai ce sa faci (din cate stiu eu, doar inainte de dilatatie se putea preveni cu un cerclaj) decat repaus absolut preferabil pe partea stanga, cu ridicarea din pat doar atunci cand este neaparata nevoie – mancat, toaleta, etc.
In plus, este bine sa urmezi strict toate sfaturile medicului curant.
Ele urmaresc atat sustinerea sarcinii pana la un termen cat mai apropiat de cele 9 luni, cat si stimularea maturatiei pulmonare a ingerasului pentru a-l pregati in vederea unei eventuale nasteri premature.
Chiar daca ingerasul tau o sa vina in lume mai repede, nu trebuie sa te ingrijorezi.
Nu este ceva grav, dar trebuie tratat cu toata seriozitatea pentru a-l sprijini cat mai mult. Orice zi petrecuta in burtica il pregateste mai bine pentru pasul urmator – adaptarea la conditiile postnanale.
Sa ai grija de tine !
la burtica !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita!
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
hair spune:
am trecut exact prin aceeasi situatie la a 2-a sarcina, col dilatat de 2 cm, apoi 1 cm, si in ultimele 4 luni am stat in pat, ridicat numai pentru mers la toaleta. pozitia culcat, nu sezand. in plus parca am mai luat niste pastile contra contractiilor, de cate ori imi veneau, luam o pastila si se opreau, dar nu mai tin minte numele lor.
Nascut numai cu 2 saptamani mai devreme, ceea ce e normal. Din cate mi-a zis doctorita, chiar daca ma cosea, tot trebuia stat la pat, asa ca cel putin ea a zis ca nu mai e nevoie si de asta.
si la primul copil am avut aceeasi problema, dar numai ultimele 2 luni, am respectat repausul si totul a fost OK.
In plus, nu stiu daca din cauza asta, am avut nasteri f. rapide!
sanatate,
hair
mihaellaa spune:
Multumesc mult pentru sfaturile voastre. In mare au fost cam aceleasi pe care mi le-a dat si medicul meu, dar imi e asa de greu sa ma conformez...Stau in pat de trei zile si deja simt ca mi s-au tocit soldurile
, dar inteleg foarte bine importanta repausului asa ca...string din dinti si...ma rostogolesc pe partea ailalta si tot asa.
DARAEL, spune-mi te rog, de ce trebuie sa stau de preferat pe partea stinga?
Va doresc numai bine tuturor!
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by mihaellaa
DARAEL, spune-mi te rog, de ce trebuie sa stau de preferat pe partea stinga?
Va doresc numai bine tuturor!
Fata frumoasa,
E cea mai simpla intrebare care mi s-a pus de mult timp.
Pe partea stanga a corpului este aorta si pe dreapta vena cava inferioara.
Daca stai pe stanga, uterul va face compresie pe aorta si nu pe vena cava.
Cum aorta are pereti elastici, presarea ei de uterul gravid nu aduce modificari hemodinamice majore.... pe cand presarea venei cave in timpul pozitiei in decubit lateral drept poate duce la o scadere a intoarcerii venoase in partea inferioara a corpului = cresteri ale presiunii in partea inferioara a corpului = varice + edeme + alte probleme caracteristice....
Recomandarea clasica este sa stai cat mai mult pe stanga, dar NU NUMAI pe stanga ! Cat poti si te simti bine – nu trebuie sa fie o corvoada.
Gata, am fugit
sa fac
...
la burtica !Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita!
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
Andreutza spune:
Am avut si eu aceeasi problema ca si tine, dar a aparut ceva mai devreme cand era si mai periculos. In sapt 23 am fost diagnosticata cu col scurtat(din luna a cincea nu se mai face cerclaj ca e risc crescut de avort), care s-a tot scurtat si apoi a inceput sa se deschida. Din acea seara am stat numai in pat, culcata pe partea stanga mai mult, fara sa stau sprijinita in perna. Nu m-a duceam decat la baie, dusul era excursie, si mancam in pozitia culcat. A fost cel mai groaznit lucru prin care am trecut. Pe langa asta, nasterea a fost o usurare cu adevarat. Mergeam la medic culcata pe scaunul lasat pe spate. Am facut tot posibilul ca bb sa se nasca mai aproape de termen. Am luat constant No-spa, Duvadillan, Scobutil supozitoare si inca un medicament. Am facut crize de nervi dar tot am stat acolo. La 35 de sapt mi s-au fisurat membranele si am inceput sa pierd lichid cu picatura. M-am internat de 2 ori si mi s-a facut tratament pentru maturarea plamanilor copilului si prevenirea unei infectii. Am avut parte de o doctorita care a tras de fiecare zi cu dintii si nu m-a lasat la greu. Am rezistat 3 luni si am nascut foarte usor la 36 de sapt si o zi, iar bb a fost declarat la termen. Cand m-am dat jos de pe masa de nastere as fi luat-o la fuga. Eram in sfarsit libera sa merg, sa alerg si...sa iubesc. M-am ales cu niste vergeturi pe coapse absolut ingrozitoare si cu un bb minunat pentru care acum sunt mai puternica.
As mai vrea un copil si ma gandesc cu groaza la ceea ce s-ar putea intampla din nou. Sper ca nu va fi cazul.
Nu-ti face probleme pentru ca sarcina ta este deja avansata, bb este bine acum si intareste-te ca sa stai cat mai mult cu el in burtica.
Va urez din suflet toate cele bune. Daca te mai pot ajuta cu ceva...cu drag.
onnutz spune:
Salutare la mamici si burtici!
E prima data cand postez pe forum si chiar am niste intrebari fara raspuns, poate ati trecut prin asta si ma puteti ajuta...Am aproape 11 saptamani de sarcina (din care 2 am stat in spital, la inceput, pt ca mi-au spus ca pare a fi extrauterina
..). Am inceput sa am devreme contractii, dar fiind prima sarcina, m-am gandit ca poate fi orice altceva, pana saptamana trecuta, cand m-am simtit rau si am mers la urgente (pentru a mi se face un calmant, ma gandeam eu);a doua zi dimineata mi s-a facut cerclaj si mi s-a dat reteta clasica:stat in pat, utrogestan, stat in pat..Si stau eu, dar parca imi vine sa ma urc pe pereti..De fapt, intrebarea mea este daca mai am vreo sansa sa nasc normal (banuiesc ca nu)-- mi s-a spus ca firul de cerclaj va fi scos in luna a 8-a..
Sanatate si sarcina usoara!
Mirunaa spune:
Cerclajul n-are nici-o legatura cu modalitatea nasterii(naturale sau prin cezariana).Si eu am avut cerclaj facut si doctorul imi tot zicea ca o sa nasc normal.Asta pana in ultima clipa cand au constatat ca nu aveam contractii, dilatatie ....iar lichidul il "pierdusem" de aproape 24 de ore.Pana la urma am facut cezariana...dar in nici-un caz datorita cerclajului.
Asa ca daca este pregatita, apta sa nasti natural...asa o vei face.
Toate cele bune!