numele copilului in caz de divort

numele copilului in caz de divort | Autor: Anka M

Link direct la acest mesaj

Am 2 probleme:
1. As vrea sa stiu daca dupa divort, in cazul in care mama revine la numele ei de fata, copilul poate lua si el acelasi nume sau obligatoriu pastreaza numele tatalui (in codul familiei nu am gasit precizari legate de acest aspect);

2. Eu si sotul ne-am schimbat numele de familie din M.-Popescu in M. (Popescu venind de la o casatorie anterioara a sotului). Pana sa obtinem aprobarea de la politie s-a nascut copilul, care, evident, poarta numele vechi (M.-Popescu); ni s-a spus ca nu putem schimba numele lui decat pe cale administrativa (o procedura care necesita timp si nervi de otel). Din pacate tati nu are timp sa umble dupa actele necesare iar dupa divort nu stiu ce se va intampla cu numele copilului: va purta numele unuia dintre parinti (printr-o hotarare judecatoreasca) sau va ramane cu cel actual si va trebui schimbat tot pe cale administrativa?
Multumesc!
anka

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

este normal ca nu ai gasit in codul familiei nici o referire la numele copilului in caz de divort deoarece, de divortat divortati voi si nu copilul. mai mult, daca sotia ia numele sotului prin casatorie iar in caz de divort isi reia numele avut anterior (daca vrea, pentru ca, cu acordul sotului poate pastra numele), copilul are numele obtinut prin nastere si nu se poate modifica dupa divort. Concluzionand, copilul pastreaza numele din certificatul de nastere indiferent de divortul vostru.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)

Mergi la inceput