Am o problema de interpretare legislativa: in urma meningitei grave de care a suferit, nepotica mea are acum dosar in regula de "handicap grav" . Deoarece sora mea - mama fetitei a lucrat la diversi "patroni" care nu au achitat datoriile catre stat, ea nu a putut intra in CIC, astfel ca sotul ei a intrat ( deoarece indemnizatia este mai mare decat salariul lui, numai in Romania se poate asta ...). In acest moment, sora mea are dreptul la salariu de insotitor de handicapat. INSA, se contracareaza acesta cu CIC, astfel incat atunc cand ea va fi declarata insotitor, sotul ei nu va ma putea fi in CIC?
Daca stiti pe cineva cu cunostinte de acest gen ( probabil de la Directia Muncii ), va rog mult sa ma indrumati.
Este important pentru ei, mai au inca o fetita de 7 ani, si au doar indemnizatia de crestere acum, deoarece mama nu poate lucra, fiind ocupata cu supravegherea 24h/24h.
Multumesc mult.
Nu interfereaza cele doua drepturi sociale deoarece se refera la asigurari diferite. CIC paternal se refera la tatal care nu merge la serviciu stand acasa cu un minor in timp ce asigurarea pentru handicap se refera la bonificatia primita de o persoana care insoteste o alta persoana cu handicap. Au dreptul la ambele sume de bani, una fiind finita in timp CIC in timp ce cealalta va continua su dupa doi ani.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Multumesc foarte mult!
Aura
Life is what happens to you while you're busy making other plans.