remedii impotriva diareei

remedii impotriva diareei | Autor: nicoleta-carmen

Link direct la acest mesaj

Desi presupun ca s-a mai scris pe aceasta tema, revin si eu cu cateva intrebari
1.A folosit cineva PLANTAVOREl? Am inteles ca este un antidiarein pe baza de plante dar nu stiu de la ce varsta se poate administra.
2. ENTEROL se poate folosi pe perioada cat copilul are diaree (scaune moi si in numar de 4 in 24 ore, cam de 3 zile incoace) sau sa treaca intai diareea? Noi am folosit ECOFLORINA acum 2 saptamani cand a facut tot o enterocolita cu scaune urate rau si d-na doctorita ne-a administrat antibiotic.
Acum luam Debridat, smecta alternativ cu calciu carbonic si regim (orez, banane, morcov fiert, carne de pui fiarta si pe gratar)
3. Ceaiul de stejar, menta, coada racului, cimbrisor, turita mare (combinate) are vreun efect sau vreo contraindicatie referitor la varsta copilului?Baietelul meu are 15 luni
Merci mult!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pusa spune:

Ma pregateam sa-ti dau link-ul la prospectul de la Debridat, dar vad ca l-ai folosit.
Noua ne-a mers tare bine cu el. Am folosit si ECOFLORINA, dupa o tura de antibiotic, cand nu a fost chiar OK cu burtica si s-a rezolvat.
Cred ca este bine ce folosesti, plus regimul.
De ceaiurile acelea nu stiu.

Sanatate si
Pusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

se da Humana pt diaree nu mai stiu indicativul oricum se gaseste in farmacii, Calciu Carbonic, Furazolidon pt copii sau smecta, daca are si febra - Electrolyt tot de la Humana.

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Incearca si formula de lapte HN 25 de la Milupa sau Humana. Enterol luam si noi acum in peroada asta bb are diaree. Ce este cel mai important sa nu ii dai lapte in timpul regimului, iar dupa revi treptat la alimentatia normala. Eu n-am stiut lucrul asta si dupa ce bb a fost OK la burtica i-am dat lapte direct si am luat-o de la capat

tnicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoleta-carmen spune:

Cam acum 3 saptamani a facut enterocolita virala. Am scos laptele (bea Fulga sau Brenac) si am introdus Nan fara lactoza (cam 1 saptamana). Atunci a luat ampicilina si i-am dat Ecoflorina si Debridat. Bineinteles smecta si invariabilul regim.... Norocul nostru ca e "setos" asa ca ceaiul de menta neindulcit sau doar cu putina miere si apa de orez chioara nu erau o problema pentru el.
Cand s-a reglat scaunul am introdus treptat laptele lui, am oprit Debridatul (am inteles ca poate da o dependinta in sensul ca la intreruperea lui poate aparea costipatia??) si am reintrodus, tot treptat, celelalte alimente.
Pana duminica cand a reinceput cu scaunul moale.... Dupa ce am treas atat am crezut ca nu e adevarat. I-am facut si examen parazitologic, rezultat negativ.
Care e parerea voastra? Sa incerc si cu Enterolul?
Ceaiul l-am incercat. Pana acum e OK. Are insa o stare de agitatie, de "maraiala", nu-i convine cam nimic.... Pun asata pe seama problemelor de la burtica, cred!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Cred ca i-ai dat prea putin timp laptele fara lactoza si te-ai grabit sa revii la alimentatia normala. Dupa o enterocolita stiu ca este bine sa tii cat mai mult timp regimul alimentar (chiar si o luna). Parerea mea este ca te-ai grabit putin si copilasul nu avea stomacul complet refacut.
Revino la alimentatia de regim, mergi cam 2-3 saptamani cu lapte fara lactoza si continua cat mai mult regimul alimentar. La copilasul nasei mele numai asta a functionat (si a folosit si ea o groaza de medicamente)
Sanatate multa la copilas!

Alina si puiul Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Noi de duminica trecuta ne chinuim cu scaunele moi.Pur si simplu nu-i trece.Duminica a tras 10 scaunele.L-am trecut pe regim alimentar si tratament, dar presupun ca am renuntat prea devreme.Marti facea scaune normale,i-am dat papa normala si a luat-o de la capat.Acum trecem la analizat "importantul" sa vedem daca nu exista o cauza.Prin lapte fara lactoza va referiti la lapte formula?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otis41 spune:

Nicoleta,
Asa cum spunea si Alina ai tinut regimul cam putin timp trebuie sa bea lapte fara lactoza mai mult timp cel putin o luna pana cand vezi ca se regleaza dupa mai multe zile de cand s-a reglat revii treptat la laptele cu lactoza, tot pe NAN fara lactoza si alimentatie fara regim, daca vrei si alte remedii vezi ca este la index despre diaree.e bun si enterolul pentru diaree.
enterol. este pentru enterocolita si e f.f.bun, sunt pliculete cu acest praf.
se da de doua ori pe zi, cate un plic pe zi, si ii poti da 2 saptamani la nevoie, pana vezi ca se intremeaza.

in plus, da-i ercefufryl. este ca un detergent cu spectru larg total digestiv, de doua ori pe zi. ercefuryl, sunt foarte bune si se iau 1 la 12 ore. smecta este util daca bebe are diaree si varsaturi, ajuta la re-hidratarea corpului

smecta, e prea bland si prea putin.

neaparat in paralel da-i vreo luna de zile fermentii lactici din ecoflorina, cate o pastila pe zi, pui praful ala in mancare, ca sa ii refaci flora intestinala ca de aia face moale in continuare, caci nu e refacut puiutul la intestine.

ca meniu, iti recomand orez fiert si morcov la greu.

Recomandari:
-regim alim. fara lactoza si amidon
-Ecoflorina-1 fl/zi 21 de zile
-Debridat 2,5 ml de 3 ori/zi
-Ercefuril
Kreon 1/zi

amidonul e prezent in orez,paine,cereale,biscuiti......
banana si/sau mar copt cu branza de vaci,supica de legume mai groasa din morcov,albitura,dovlecel
Dovlecel umplut cu branza de vaci/marar... curacan/morcovi si orez, sau vitelul cu morcovi, chiar daca e super pasat, dar intareste garantat.
Sanatate multa!
Cu respect,
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

quote:
Originally posted by otis41

Nicoleta,
Asa cum spunea si Alina ai tinut regimul cam putin timp trebuie sa bea lapte fara lactoza mai mult timp cel putin o luna pana cand vezi ca se regleaza dupa mai multe zile de cand s-a reglat revii treptat la laptele cu lactoza, tot pe NAN fara lactoza si alimentatie fara regim, daca vrei si alte remedii vezi ca este la index despre diaree.e bun si enterolul pentru diaree.
enterol. este pentru enterocolita si e f.f.bun, sunt pliculete cu acest praf.
se da de doua ori pe zi, cate un plic pe zi, si ii poti da 2 saptamani la nevoie, pana vezi ca se intremeaza.

in plus, da-i ercefufryl. este ca un detergent cu spectru larg total digestiv, de doua ori pe zi. ercefuryl, sunt foarte bune si se iau 1 la 12 ore. smecta este util daca bebe are diaree si varsaturi, ajuta la re-hidratarea corpului

smecta, e prea bland si prea putin.

neaparat in paralel da-i vreo luna de zile fermentii lactici din ecoflorina, cate o pastila pe zi, pui praful ala in mancare, ca sa ii refaci flora intestinala ca de aia face moale in continuare, caci nu e refacut puiutul la intestine.

ca meniu, iti recomand orez fiert si morcov la greu.

Recomandari:
-regim alim. fara lactoza si amidon
-Ecoflorina-1 fl/zi 21 de zile
-Debridat 2,5 ml de 3 ori/zi
-Ercefuril
Kreon 1/zi

amidonul e prezent in orez,paine,cereale,biscuiti......
banana si/sau mar copt cu branza de vaci,supica de legume mai groasa din morcov,albitura,dovlecel
Dovlecel umplut cu branza de vaci/marar... curacan/morcovi si orez, sau vitelul cu morcovi, chiar daca e super pasat, dar intareste garantat.
Sanatate multa!
Cu respect,
Otilia

mancarica de dovlecei este iarasi indicata in diaree.
ii mai poti face orez fiert cu piept de pui fiert si date prin masina de tocat si batut un ou desupra si bagat la cuptor . asa faceau si in spital pt. cei cu diaree

Andreea mami lui Theo & Florin poze

Salvati-l pe Mihaita!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38225

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Si noi ne luptam cu diareea de vreo 2 sapt. Dr ne-a spus ca s-ar putea sa fi facut o intoleranta la laptic, avand in verede ca in momentul cand am revenit la laptic am luat-o de la capat.
Dar in afara de orez, morcov, carne, dovlecel, banana ce mai papa bb.
Fructe are voie? De care? Braza? Si mai ce ca eu nu stiu si nici nu am de unde sa ma documentez.
Ca de lapte ne-am lamurit o sai dau HN 25 vreo luna.

tnicoleta

Mergi la inceput