Fibrom uterin (7)
Raspunsuri - Pagina 13
Florinini spune:
Fetelor,
Kim, esti draguta si ai facut un pas in locul meu anuntand fetele. Mi-a dat un pic de curaj sa am putintica incredere in mine, dar eu tot sunt putin sceptica.
Asa dupa cum Kim a vazut si a spus aici, am si eu un test pozitiv. Sunt inca in ceata din cauza durerilor de spate si de burta, nu sunt insuportabile, dar exista, cateodata dispar. Spre exemplu azi noapte m-am trezit si am avut o durere foarte acuta si puternica in partea de jos a burticii si am crezut ca gata atat mi-a fost cu testul pozitiv, am mers la baie si am fost OK.Inca si acum ma duc si ma verific(chiar daca sunt in ziua 34, deci as avea cam 7 zile de intarziere dupa calculele mele, dar dupa fertility as avea doar 2 zile de intarziere). Inca nu stiu ce sa fac sa rad sau sa plang, mi-am facut programare la medic pe 2 iunie, cica nu te iau la consult pana in jur de 8 saptamani de la prima zi a UM. Pana atunci stau si sper ca testul sa fi fost adevarat si sa nu se intample nimic rau.
Mai mult acum sunt speriata ca Ale tot de la Endometru a avut si ea teste pozitive si cand si-a facut testul de sange a iesit negativ. Cand am vazut am crezut ca imi vine sa-mi iau campii eu, dar ea biata fata, care incearca de o groaza de vreme sa ramana gravida. Sincera sa fiu o inteleg perfect si stiu ce simte, si acum sunt ingrozita. Mai ales ca la mine situatia e mult mai dificila decat la fetele de la Endometru, mi-e teama sa nu-mi faca feste fibromul si sa ma induca in eroare indicandu-mi test pozitiv....
Kim, Arina va multumesc ca sunteti alaturi de mine.
Ce mai fac celelalte fete, nu mai stiu nimic de ele. Eu v-am tot citit, dar eram depasita de subiecte asa ca am stat deoparte. Ce fac Loma, Gabela, Rosa, Rachel(cred ca tu m-ai molipsit cu frumusetea ala de baietel tare scump si dregut e),nu mai stiu nimic de ele.
Miorita, Mary, Mada numai bine va doresc, cum sunteti?
Rachel tu ce simptome ai avut cand ai ramas gravida, ai avut dureri de spate si de burta?
Va pup pe toate si sper sa fie bine.
Florinini
kim spune:
Florinini, cuvantul de ordine e POZITIV, gandeste pozitiv, fa-ti si tu o analiza de sange ca sa te linistesti, si va fi bine. Gandeste-te la testul pozitiv. Eu cred ca o sarcina cu fibrom e o chestiune mai delicata, dar nu imposibila, vezi reusita lui Rici. Ai grija de tine, menajeaza-te cat poti, ia vitamine.
Sunt si eu, la randul meu, plina de indoieli, pt ca de vreo 4-5 zile am avut simptome de sarcina, asteptam ciclu ieri sau azi, azi am avut niste intepaturi prin burta si acum seara o scurgere maronie care mi-a cam taiat entuziasmul. Inca n-am dureri clare de ciclu, simt ca ma lucreaza, ma inteapa uneori dar; daca maine imi vine CM, e clar ca e avort spontan (menstrual) provocat de fibrom. Deocamdata nu stiu ce sa cred, eu sper pana in panzele albe... voi stiti...
Ingerilor mei pazitori:
Mersic, Arinna dragutzo, ca te gandesti la mine, si Mada, ca intotdeauna, care ma tine informata. Noroc cu voi fetelor, asa mergem inainte, pana reusim.
KIM
Florinini spune:
Kim, ai facut si tu un test de sarcina? sper ca petele maronii sa fie de la implantarea outului daca spui ca ai avut intepaturi. Si eu am avut tot felul de intepaturi mai cateva zile in urma, dar acum nu mai sunt, s-au transformat in crampe
. Acum de exemplu nu simt nimic, nici o durere,nici o tensiune ca mi-e si teama sa nu se duca la vale ceea ce e acolo. Deocamdata stau cuminte si sper din tot sufletul.
Doamne ajuta si la tine.
Pupici
.
Florinini
prettysunshine spune:
Fetelor,v-am citit dar n-am mai scris fiindca luna asta am zis ca iau o pauza de la bebe.Asta fiindca eram bolnava dinainte de ovulatie si incepusem sa iau pastile.Asa ca pana acum 2 zile n-a fost nimic nou.Insa nu mi-a venit ciclul nici acum,in ziua 28.Mie de obicei imi vine la 26 de zile,dar stiind ca m-am protejat,nu m-am ingrijorat,insa azi dimineata,in ziua 28 ma asteptam sa-mi vina si n-a venit.Am facut un test de sarcina si a iesit negativ.Nu stiu ce sa cred,nu vreau sa fie luna asta bebe,tocmai acum,cand am luat atatea pastile,ar trebui sa fac avort si nu stiu daca as suporta.Voi stiti ca ma chinui asa de cateva luni,incercand ca dupa ziua a zecea sa nu mai iau nici un medicament,cred ca v-am innebunit si pe voi.Insa acum,fiindca m-am pazit,am luat mai multe pastile:bromhexin de doua-trei ori pe zi,algozone vreo 3 zile-3 pastile,vreo 2-3 algocalmine si spirulina.Pur si simplu sunt distrusa.Mai astept si mai sper totusi sa nu fie decat o intarziere.
Florinini,iti tin pumnii sa fie bebe!
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)
http://community.webshots.com/user/ingridmavru
MadaS spune:
Ei, iaca, eu care intotdeuna ma laudam cu analize bune, fresh, azi dimineta nu m-am simtit tocmai bine.
Ma culcasem de seara cu un stomac cam balonat, dar nu ma durea, simteam doar tensiune. Se pare ca tensiunea asta nu i-a priit deloc fibromului meu extern, de dimineata, cand m-am sculat parca aveam o « gheara » in tot abdomenul. Simteam ca e ceva agatat de un nerv (asa cum dintr-o miscare gresita ti se blocheaza spatele, sau gatul)
Si cand m-am dus la baie, durerea se ascutise, si mi s-a facut rau : leoarca de sudoare, stare de voma, toate cele. Nu stiu ce sa zic , daca starea de rau a fost de la digestie sau declansata de durere, dar cand mi-am mai revenit si-am trecut in pat, aveam abdomenul inferior rigid, blocat efectiv si o durere ca de nerv prins. Durerea a cedat in timp, chiar si cand am ajuns la serviciu (fara sa intarzii !!!) mai aveam la palpare zona pelviana , a ovarelor, dureroasa. Nu stiu ce a fost cauza, dar cu siguranta am simtit ca am ceva in plus, agatat de un nerv. Din cate stiu eu, nu prea sunt printre fetele actuale pe site cu fibrom pedicular, dar la un moment dat dr. T mi-a spus ca in cazul meu, singura urgenta ar fi torsionarea fibromului (desi i-am spus ca e subseros, probabil baza mica de implantare pe uter, de numai 2 cm, il face sa incline un pic spre pedicular, eu asa stiam, ca numai cei pediculari se pot torsiona)
As lansa o intrebare : stie cineva cum sunt durerile de torsionare in cazul pedicularilor ? a auzit cel putin din relatarile altora? Sunt trecatoare sau o data instalate nu mai scapi decat chirurgical ? Nu inteleg ce-am avut, anemie n-am , am toate analizele (gicemie, calciu) bune, doar mutantul e in plus in mine, deci responsabil de tot ce-i rau. Acum sunt OK, dar ma ingrijoreaza, sapt viitoare plec din tara la un stagiu si n-as vrea sa se repete...
MadaS spune:
Cred ca-mi dau singura raspunsul.Am gasit pe un site descrierea torsionarii...mi-e teama ca asta corespunde exact cu ce am avut, nu intelegeam ce rol are senzatia de voma in tot jocul asta, dar se pare ca e caracteristica in astfel de crize
http://www.paris-nord-sftg.com/patients.fibromes.0105.htm
sper sa fie singura criza
se pare ca mi-e dat sa cunosc totul: necrozarea, torsiunea,
arinna spune:
Toate fetele suparate...
Madasa nu fie de la intestin...eu am de doua zile dureri destul de mari , am colon iritabil si trebuie sa am grija la ce mananc...de exemplu cartofii prajiti sunt otrava adevarata...Poate reusesti sa faci o vizita la medic urgent,la ginecolog, incearca, pana pleci...
Kimutza o sa reusesti pana la urma, o sa vezi...sigur ca mergem inainte, impreuna...
Rosadaca te-ai protejat, nu ai de ce sa-ti faci problee, si chiar daca ai luat medicamente, nu par a fi prea multe...
Florinini, imi pare rau ca ai dureri, cand faci analizele, sa ne dai vesti bune?
Sa vedem ce vesti am eu dupa embolizare...o sa ma programez la eco si aflu saptamana viitoare...oricum ciclurile s-au redus, si cantitativ si ca nr de zile, de la 7 la 5 ...de m-ar tine asa...
Va doresc sanatate, sa aveti vesti bune si mergem mai departe impreuna...
kim spune:
Sa ma scuzati fetelor ca nu-s de mare folos astazi... va imaginati in ce stare mi-am inceput ziua odata cu venirea nesuferitilor... Sa va mai spun ca am incercat totusi un test. Rezultatul... evident negativ. Am mai avut si o zi proasta la scoala ca sa puna capac, asa ca nu pot acum decat sa sper ca zilele urmatoare nu vor fii la fel...
Sanatate si sa veniti cu vesti bune!
KIM
arinna spune:
Kimutza,
ba esti foarte de folos, numai ca putin trista, ceea ce nu te caracterizeaza...Dupa CM o sa fii din nou 
si pana la urma o sa apara si ala mic...
kim spune:
Si uite-asa am realizat si eu cu adevarat semnificatia intrebarilor de genul: "Ce-i cu tine? Esti la ciclu?"...am trecut si eu prin toate starile

![]()

In fine, toate trec, noi mergem mai departe...Arinna stie...
Mada, cum esti? sper ca ai scapat de dureri.
Florinini, fericito, ar fi frumos sa deschizi tu urmatorul subiect. Apoi te lasam sa te duci la mamici.

KIM