O noua speranta: hidrolaparoscopia

O noua speranta: hidrolaparoscopia | Autor: wilhelmina

Link direct la acest mesaj

Buna ziua dragele mele,
Sunt veche pe forum si totodata noua. Adica, va urmaresc cu atentie de multa vreme, ma bucur si ma intristez alaturi de voi. Nu am scris pana acum din diferite motive, care de care mai diverse: ba nu prea aveam timp, ba imi era prea lene, ba ..., etc.
Dar sa nu mai pierd timpul: am aproape 32 de ani si de 2 ani ne straduim sa facem un copil. Sunt de multa vreme pacienta Prof.Marinescu (despre care nici nu vreau sa aud ceva de rau) si avem o relatie speciala. E adevarat ca lucrez de ceva ani cu fiul dansului si mai nou si cu fiica.
In fine, introducerea fiind facuta, sa va spun ceea ce vreau sa va spun.
Saptamana trecuta am fost supusa unei interventii, hidrolaparoscopie, facuta la Giulesti de catre un medic belgian. Echipament ultraperformant, procedura absolut noua. Marea diferenta intre hidrolaparoscopie si laparoscopia clasica este ca ca prima se face fara nici o taietura, intepatura sau altceva de acest gen. Am fost anesteziata total, si in afara de senzatia de greata de dupa, nu am avut absolut nimic. Chiar nu ma doare nimic, si mi-au desfundat trompele, mi-au decorticat si intepat (o noua tehnica de stimulare ovariana) ovarele. E si o metoda foarte buna de diagnostic. Mi-au descoperit si un punct mic de endometrioza, pe care l-au rezolvat. Si totul s-a facut extrauterin, mai precis s-a explorat prin fundul de sac uterin Douglas si nu prin vagin si col.
Cam atat, daca aveti intrebari va stau la dispozitie.
Acum, nu mai trebuie decat sa "prestam". Poate, poate da bunul Dumnezeu. Va tin la curent si sper sa ma acceptati in grupul vostru de elita.
Va pup cu drag.[/font=Arial]

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luli spune:

Wilhelmina - cat costa tot procedeul (operatiunea in sine + spaga) si ce timp de spitalizare presupune?

Luli si ... atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wilhelmina spune:

Interventiile au fost prezentate medicilor de la noi intr-un program sponsorizat, adica au fost gratuite. Inca nu se fac la noi in mod curent, dar probabil in cel mai scurt timp, dupa ce medicii isi vor insusi procedeul, vor achizitiona aparatura si aceste interventii se vor face si la noi.S-au facut in decurs de 4 zile aproximativ 50 de operatii pentru pacientele Giulestiului. Eu personal nu am dat nici o spaga pentru ca pur si simplu nu a vrut nimeni sa ia: nici anestezistul, nici asistentele. De medici nici sa nu mai vorbim.Medicului belgian nici nu mi-ar fi trecut prin cap sa ii dau.
In concluzie, nu stiu la ce costuri s-ar putea ridica operatia, desi am inteles ca in strainatate e destul de scumpa. Dar nu are sens sa ne raportam la costurile interventiiilor chirurgicale din strainatate.
Oricum, eu v-am anuntat pe toate dintr-un singur considerent: urmariti momentul si locul in care vor incepe sa se faca aceste interventii. Sa speram ca va fi destul de curand, cateva luni spun medicii. Chiar meritam sa nu mai fim supuse taieturilor traumatizante si evolutiei postoperatorii dureroase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

In primul rand, bine ai venit la !
Si eu ii sunt recunoscatoare d-lui prof. pentru ca a fost primul care a descoperit problema mea, in 2001.
Concret, pentru ce ti-au facut hidrolaparoscopie?
Numai pentru diagnosticare? Mie in 2001 mi-a facut laparo pentru diagnosticare.
Metoda este cu adevarat noua, pentru ca am cautat pe google si nu am gasit mare lucru, iar ce am gasit nu era in engleza, ca sa inteleg si eu ceva.
Iti dai seama, ca intrebari sunt multe (in afara de costuri). De ce s-a apelat la hidrolaparoscopie si nu la laparoscopie?
Din ce motive au fost infundate trompele?
In ce conditii se face: adica ce se ia in considerare pentru hidrolaparoscopie, in plus fata de laparo?
si succes la "prestat", Beatrice

Mergi la inceput

Draga mea,
Stai sa le iau pe rand. Dupa cum spuneam, incercam de mai mult de doi ani sa facem un bebe. La mine nu a fost nici o problema hormonala, din fericire. Anul trecut in iulie, dupa cateva controale amanuntite am trecut si eu, ca si voi de altfel prin traumatizanta HSG, cu diagnostic:trompe partial permeabile dar filiforme. Dl.Prof.Marinescu a spus ca nu e f.grav si trebuie sa fac niste serii de instilatii. Am facut cateva, chiar acum la inceputul lui aprilie trebuia sa incep o noua serie. M-a sunat saptamana trecuta sa imi spuna de hidrolaparoscopie, ca e o ocazie extraordinara si pe care nu am voie sa o ratez. Spermograma sotului meu e perfecta, prin urmare...
Hidrolaparoscopia este aproape acelasi lucru ca si laparoscopia, doar ca, asa cum v-am spus nu este aproape deloc traumatizanta, cu exceptia anesteziei generale. In plus, medicul belgian, a "intepat" ovarele pentru o fertilizare optima. Maine o sa iau de acasa biletul de iesire din spital si o sa va spun exact ce scrie. In plus, dureaza mult mai putin, aproximativ 20 de minute (fata de 2-3 ore) si seara esti acasa (fata de 1 saptamana!). Mai mult decat atat...
Recunosc ca sunt o norocoasa si sunt convinsa ca de data asta se va intampla minunea si nu imi doresc decat sa fie cat mai multe fete care vor putea beneficia de un tratament uman. Nu puteam sa tin informatia asta doar pentru mine, nu ar fi fost corect stiind cate sunteti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

am si eu o intrebare: daca nu intra prin vagin-col-uter si nici prin exterior (la nivelul epidermei) pe unde "intra"? de ce se cheama "hidro", pentru ca desfundarea trompelor se face cu un lichid? de fapt vad eu ca sunt 2 intrebari de fapt prima este cea importanta...

merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chi spune:

Si procedura este valabila numai in perioada in care sta dr belgian, sau se va aplica si la noi ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chi spune:

Scuze, am vazut ca ai spus deja.

Inteleg ca procedeul e trasnet; din pacate,e mai mult decat probabil sa dureze destul pana se va face si la noi in mod curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Ma alaturi si eu intrebarilor lui Ardit...please amanunte Wilhemina!

Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

Mergi la inceput

Scuze fetelor ca am intarziat un pic cu raspunsurile si bineinteles ca am uitat biletul de iesire din spital acasa. Imi fac mea culpa.
In primul rand, hidro vine intr-adevar de la apa, de fapt de la serul fiziologic care se introduce inaintea instrumentelor. Fac o paranteza si va spun ca din cauza serului fiziologic introdus, imediat dupa operatie am avut o senzatie neplacuta de balonare, insa nimic grav.
Vreau sa imi cer scuze ca am facut o greseala. Am recitit primul mesaj si fara sa vreau v-am indus in eroare (una mica). Voiam sa spun prin interventie extrauterina, nu ca nu s-a explorat prin vagin-col-uter, bineinteles ca au fost explorate fiecare separat, dar in alt mod, adica: dupa anestezie, s-au introdus in vagin acele departatoare (bleah!) dar nu s-a intrat in uter direct prin col, cum se face de obicei si apoi prin trompe, ci s-a intepat colul si uterul prin fundul de sac uterin -asa am aflat si eu ca este foarte aproape de rect - si de acolo s-au investigat mai departe trompele si ovarele. Stiu ca mi s-a facut si proba cu albastru de metilen pentru a vedea permeabilitatea trompelor.
Cred ca metoda asta cu investigarea din exterior catre interior o fac pentru a depista si eventualele probleme pe care le am putea avea, de ex.endometrioza. Eu, nu stiam, de ex. ca endometrioza se poate intinde chiar si pe intestine!
Hai ca m-am zapacit de tot, dar stiti ce o sa fac? O sa ma uit la caseta cu interventia - desi am zis ca nu am sa fac asta - si va scriu pe urma exact, exact ce am vazut. Sper sa inteleg tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Wihelmina sa inteleg ca chiar daca am vrea nu mai putem sa facem aceasta hidrolaparoscopie...? As fi vrut sa stiu si eu din timp...acum e oare prea tirziu? Ca eu zic ca suna interesant si m-ar fi tentat si pe mine..ce zici?

Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

Mergi la inceput