Probleme in primul trimestru de sarcina
Buna dragelor mamicute,
Sunt Claudia din Petrosani, DPN 22.10.2005, 27 ani....Sa va povestesc ce am patit si poate ma ajutati cu ceva sfaturi......Acum am opt saptamani de sarcina iar sambata in timp ce ma aflam la biserica am simtit ca am ceva scurgeri.Am ajuns repede acasa si am vazut niste pete maronii si ceva lichid transparent.Mi-am sunat medicul .......m-am c-am speriat spunandu-mi ca sarcina s-ar putea sa fie compromisa, mi-a dat Dufaston si NOSPA si sa stau in pat. Ieri am fost la ginecolog si mi-a zis ca am uterul deformat si pana in luna a 4-a oricand pot sa am un avort spontan......si o sa continui cu medicamentele cate 3 pe zi, cam p
Incerc sa fiu optimista , eu si sotul meu ne dorim foarte mult acest copil este primul......acum ce-o vrea Dumnezeu. Va rog daca ati mai intalnit cazuri sa-mi spuneti si sa-mi impatrasiti din experientele voastre
Cu speranta in suflet....va pup
Raspunsuri
simodina spune:
Claudia, sa nu intri in panica! Au mai fost mamici care au avut aceste scurgeri in primele trei luni de sarcina si au trecut cu succes de ele.
Este important sa nu faci efort si sa stai cumintica in pat pana iti trec aceste sangerari. Ecografie ti-a facut ginecologul tau? Daca nu, eu te sfatuiesc sa te interesezi de un ecografist bun de la voi si sa mergi sa-ti faca o transvaginala! Este cea mai sigura la varsta aceasta de sarcina. Si cum adica ai uter deformat, chiar asa s-a exprimat medicul?
Iti tin pumnii!
Nadina
P.S. Acid folic nu iei? Nu are legatura cu sangerarea, dar este ft important pt. bb.
claudia_itza spune:
Multumesc Nadina pentru incurajari........
Da chiar asa mi-a zis si asa mi-a scris in "Carnetul gravidei"
doar dupa consultul ginecologic.......despre el se spune ca este cem mai bun medic in zona (Dr.Bogdan).....dar azi m-am programat la un ecograf bun transvaginal......sper sa-mi infirme diagnosticul....si de aseara nu ma mai avut nici scurgeri.......poate totul e OK
Mi-a parut bine......Te pup
Claudia
lucia_cs spune:
Claudita
Eu sunt insarcinata in 12 saptamani si nu am avut numai scurgeri ci sangerari puternice si bebe este foarte bine. 20% din femeile care sunt insarcinate au sangerari dintre care numai 50% se pot termina cu un avort spontan.
Niste picaturi de sange sau scurgeri marinii nu indica de obicei nici un pericol, este bine sa te duci la medic pentru linistea ta, dar de obicei este sigur ca numai de la atata bebe nu pateste nimic.
Cum am zis mai sus, eu am avut sangerari puternice. De 4 ori au fost puternice si ocazional se mai intampla sa ma mai patez seara si repet, bebe este bine.
Am sa-ti caut un subiect la care eu am cerut detalii si multe fete mi-au dat sfaturi si mi-au povestit experiente care m-au linistit mult.
Este bine sa nu te preocupi pentru ca prin acest fel poti ajunge cu adevarat sa-i faci rau bebelului.
Mult succes la ecograf astazi, ai sa-i auzi inima la bebel. ![]()
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire (12 sapt). 
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny 
lucia_cs spune:
Dupa cum ti-am promis, mai jos este subiectul de care ti-am spus.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44264" target="_blank">Sangerare pe timpul sarcinii, cat de grav?
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire (12 sapt). 
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny 
claudia_itza spune:

Multumesc pentru incurajari Lucia
Am fost la ecograf si se pare ca nu am uterul cu malformatii, ceva membrane au fost devina pentru scurgere.L-am vazut si pe bb dadea din manute si picioruse....si mi-a zis ca deoacamdata e ok.dar va trebui sa continui tratamentul pana la 4 luni ca inca e suspecta sarcina.
In alta ordine de idei cred ca e super acolo unde stai daca ai lacul asa de aproape........
Numai bine.......intregii familii
Claudia si bb