pacientele dr. Mihalache -CFR2
Raspunsuri - Pagina 2
pmihaela spune:
Ma numar si eu printre pacientele dr. Mihalache si pot sa va spun ca este o persoana deoesbita, cu mult suflet. Eu merg cam de o jumatate de an la ea, apropo de paciente mai vechi, bineinteles pt. un BB, am deja 30 ani. Ce pot sa va spun, am inceput cu analize, eco, exament al trompelor, totul e OK. Problema se pare ca este la sotul meu, asa ca ne-a sfatuit sa facem inseminare artificiala. Am facut deja una si nimic, a fost insa o chestie cam ciudata, eu cred ca a fost ceva...Am facut inseminarea pe 27 ian, iar mie mi-a venit pe 26 febr, desi CM este f. regulat(28 zile)trebuia sa-mi vina cam in jur de 12 febr.In acest timp am facut beta HCG si a iesit 2,99 mi-a zis sa mai astept cateva zile, apoi am refacut si a fost zero. Inca nu m-am lamurit ce s-a intamplat, doamna dr. a zis ca e posibil sa fi fost. Se pare ca acest beta HCG nu este detectabil (0) daca nu esti insarcinata. Acum suntem in pauza, caci ovarele sunt prea stimulate de luna trecuta, dar mai incercam odata...
Daca poate cineva sa-mi spuna care sunt sansele, avand in vedere ca la sotul meu e asa cum e (nu prea bine) dar d-na dr. Matei a zis ca ea rezolva (sa separe ce e bun, pt. ca sunt cam lenesi baietii...)
Va pup pe toate...
Stepha spune:
Draga Misu,
Din pacate eu nu te pot ajuta cu mare lucru fiindca sunt abia la inceput de drum dar o informatie tot iti pot da, informatie pe care o am si eu de la MURA: da-i sotului tau Napraznic (este un medicament naturist - poti afla mai multe despre el pe www.naturaplant.ro) pentru a creste mobilitatea spermatozoizilor. Se pare ca da rezultate.
In plus mai poate lua si vitamina E forte. Oricum nu au ce sa-i strice dar poate o sa-l ajute.
Mult noroc data viitoare!
Cat au durat la tine investigatiile? Eu abia incep luna asta cu dozarile hormonale. Luna viitoare urmeaza restul analizelor de sange si histero. Asta inseamna 2 luni. Ai facut si monitorizare,nu? Cat timp?
pmihaela spune:
Pt Stepha!
Multumesc pentru raspuns si pt. promptitudine. Referitor la ce m-ai intrebat, sa stii ca totul merge foarte repede, histero trebuie facut cam pana in zilele 10,11 de la CM (trebuie sa nu mai sangerezi deloc), dar mie mi-a dat si ceva tratament (antibiotic)inainte de asta.Restul merge repede.Da, am facut si monitorizare, o sa-ti spun cum e ca nici eu nu prea stiam. Di a doua zi a CM am luat clostilbegit 1/zi, 5 zile.Apoi incepe de fapt monitorizarea, adica trebuie sa faci eco trans, cam in ziua urmatoare dupa ce termini pastilele. Apoi o sa te cheme cam la 2-3 zile, ca sa vada cum se dezvolta foliculii. La mine au fost 4, si in final au ramas 3, si aveau cam 20 si ceva mm. , dar tot degeaba.Cu 36 ore inainte de ziua cand o sa stabileasca ea ca o sa fie inseminarea eu am facut o fiola de pregnyl. Asta e tot, apoi astepti 2 saptamani.
Tine-ma la curent!
MURA spune:
Mihaela
Ce nu inteleg eu este de ce nu ti-a dat si tie Menogon injectii pentru ca am inteles ca sunt mult mai bune. Adevarul este ca sunt ceva mai scumpe dar.... si este mai eficient si pentru endometru pe care il face sa creasca mare si frumos
. Am inteles ca Costilbegit-ul este mai nasol si pentru ovare.
La mine si endometrul era problema, pentru ca in ziua 11 era de doar 6mm. Acum dupa cele 5 injectii cu Menogon in ziua 8 era de 6mm.
Astazi ma duc la o a doua ecografie sa vedem cat a mai crescut pentru ca am mai facut intre timp inca 2 injectii cu Menogon.
Ce concentratie avea fiola de Pregnyl? Mie inca nu mi-a spus de Pregnyl dar o sa intreb astazi.
Va pup
Kariris spune:
Mura, ce mai faci fata frumoasa?
N-ai mai aparut pe forum de foarte mult timp, m-am tot gandit la tine; tu vroiai sa faci inseminare de prin toamna parca, nu? parca mergeai la Ancar, daca imi aduc eu bine aminte... te-ai decis totusi sa faci inseminare chiar cu un potential risc de extrauterina?
Iti doresc numai bine si reusita in tot ce vei face. Eu de la Giulesti am trecut la Medsana la Ancar, l-am abandonat si pe el intr-o luna si m-am stabilit la Denisa Protopopescu tot la Medsana. Voi face fiv in vara.
Un pupic tie si Murei! (catelusa)
MURA spune:
MRL - multumim pentru incurajari.
La mine este intr-adevar prima inseminare si am niste emotii....
.
Poti sa tragi cu ochiul
pe la noi si poti sa ne si ajuti cu sfaturi daca tu ai facut inseminari.
Mihaela, am facut si eu intr-o luna analiza beta HCG pentru ca am avut eu asa o senzatie cum ca as fi ramas insarcinata, si intr-adevar a iesit 0 zero mare si urat
.
Poate ai ramas si s-a pierdut, poate nu s-a prins bine.
Ai mai luat ceva dupa IAS? Adica utrogestan pentru ca am inteles ca asa trebuie dupa IAS sa pui in fiecare zi niste pastilute acolo pentru bebe ca sa se prinda bine.
Cat era endometrul tau la ultima ecografie (monitorizare) inainte de IAS?
Eu am luat de luna trecuta si Acid folic.
Stepha
... rabdare si sa ai multa incredere. Totul o sa iasa asa cum iti doresti.
Va pup
MURA spune:
Buna Lanchione, imi pare bine sa te "aud".
Intr-adevar am tras chiulul dar v-am citit in fiecare zi, numai ca am cedat nervos si oricum nu prea aveam noutati.
Am trecut de la Ancar la Tutunaru si trimisa de Tutunaru am ajuns la dr. Matei si cu ea la dr. Mihalache.
Riscul de extrauterina.... nu stiu ce sa zic. Am facut un calcul simplu. Dr. Moraru de la Caritas care mi-a facut HSG a spus ca e buna, apoi Niculescu (Giulesti) a zis ca e buna, apoi Ancar a zis o data ca e cu risc apoi a doua oara cand a vazut-o a zis ca e buna, apoi am fost la Tutunaru care a nici nu a vrut sa se uite la ea dar s-a uitat o alta doctora cu care era el si a zis ca e buna, apoi Dr. Matei a zis ca e buna, si in final Dr. Mihalache a zis si ea ca e buna. Intre timp am mai ajuns si pe la Lasermed pentru ca am facut un nodul la san si doctora de acolo s-a uitat si ea pe HSG si a zis ca e buna. Ufffff.......... ca la multi am mai fost.
Nu stiu ce sa zic. Eu am decis sa risc.
Ideea este ca in sfarsit am ajuns si eu la un dr. care sa imi dea niste raspunsuri logice si care sa vrea intr-adevar sa ma ajute.
Multa bafta la FIV sa fie cu ochisori.
Pupik
MURA spune:
Hello fetele,
Am fost la ecografie si.... am asa:
endometru 7mm;
ovar drept: foliculi de 18mm, 13mm, 12mm, 9mm, 7mm;
ovar stang: folicul de 13mm.
Maine o sa repet ecografia sa vedem cum mai cresc si cat.
Va pup
Natasha71 spune:
Mura, draga mea, dar sa stii ca ai dreptate, ai schimbat cativa doctori pana acum
, intr-adevar e greu sa gasesti un medic care sa aiba timp sa te asculte si sa nu te vada ca pe un obiect...
Inteleg ca ai facut stimulare cu menogon, eu am facut cu clostilbegyt si intr-adevar, endometrul a ramas mic... de aceea te-as ruga, poti sa-mi dai niste detalii in legatura cu menogonul, eu am cautat pe la prospecte medicamente si nu am gasit nimic... M-ar interesa cate injectii ai facut, in ce zile ale CM, la ce interval si in ce concentratie. Se fac intramuscular, ca si pregnylul?
Sa stii ca stai foarte bine cu foliculul acela de 18 mm si cu endometrul de 7 mm, cred ca esti foarte aproape de ovulatie. Iti tin pumnii, si asteptam vesti.
Pmihaela, si mie mi s-a intamplat dupa o stimulare sa fie BetaHCG mai mare ca 0 (34 parca) si apoi sa scada. Mie atunci mi-a zis medicul ca am avut avort menstrual. S-ar putea si la tine sa fi fost sarcina si sa nu se fi 'prins'. Este foarte important endometrul in cazul asta...Si al meu consort are
cam lenesi, te rog ai putea sa-mi spui ce tratament i-a prescris dr. Matei sotului tau si daca a avut rezultate? Am auzit de dansa, are o buna reputatie, asa ca daca ai putea sa-mi dai un pm cu un nr. de tel. sau unde o pot gasi, ti-as fi recunoscatoare...
Fetelor, va tin pumnii in continuare si va pup 
Natalia
pmihaela spune:
Buna fetele!
O sa incep cu Natasha prin a-i da niste relatii despre dr. Matei (persoana deosebita). O gasesti la CF2 in policlinica, et. 2, cam 17, este in spatele spitalului, treci un gang si vezi tu, telef. 0723210880.Sotului meu nu i-a dat nimic. A zis ca-i "aranjeaza" ea.Numarul e bun, dar mobilitatea 30%.
Stepha, iti urez multa bafta, sa stii ca toate investigatiile merg repede, mi-a placut chestia asta.
Mura sa stii ca endometrul a fost OK pe tot parcursul monitorizarii, iar pregnyl-ul a fost de 5000, unul singur. Dupa IAS am luat utrogestan 4/ zi pana la urmatorul CM si supozitoare scopantil vreo 5 zile, la inceput. Felicitari pentru cei 6 "mititei", eu am avut 4, iar pana la sfarsitul monitorizarii au ramas 3. Eu cred ca e foarte bine, asa ca bafta multa.
Am fost intrebata daca am ovulatie. Da! Nu stiu de ce mi-a mai facut stimulare, probabil ca fiind mai multi sunt sanse mai mari, altfel ar fi fost numai unu, nu? Eu asa cred, poate ne ajuta cineva care stie mai multe. Credeti ca sunt sanse cu 30% mobilitate, nr. bun si la mine OK?
Va pup pe toate si la fiecare sa vi se implineasca o dorinta...