buna fetelor , ce m-as face fara voi , va rog din inima sa-mi interpretati o analiza ca nu mai am rabdare pana ajung la medic , este vorba de spermograma sotului meu , care in vara anului trecut era dezastru
Aspect :opalescent alb cenusiu
PH - 7,6
timp de lichefiere :30 minute
numar de spermatozoizi : 46,4 mil/ml
Mobilitate : A (foarte mobili ) 50% A+B+C: 85%
Mobilitate : B (mobili) : 20%
Mobilitate: C (lenti): 15%
Mobilitate: D (imobili) 15%
leucocite : 1200/mm3
Morfologie: 80% forme tipice
5% amorfi
5%piriformi
5%microcefali
5%bicaudali
Concluzii : Parvisemie cu normospermie
Precizez ca analiza a fost facuta la Medsana
Dupa parerea mea cred ca este aproape buna , dar nu sunt sigura , sper sa nu fie cazul sa o repet , problema este la mine (amenoree secundara)
Va pup !
Laura, parvisemie inseamna ca e volumul prea mic (sub 2ml), normospermie ca totul e ok in rest.
Parvisemia se poate sa aiba legatura cu functionarea prostatei sau cu testosteron insuficient. Sau pur si simplu nu a fost suficient de mare pauza pana la analiza, incat sa se refaca "stocul" !
Mai multe nu stiu, doctorul iti va spune cel mai bine interpretarea.
Laura,
dupa parerea mea, e o spermograma foarte buna.
Mobilitate mare, forme normale in procent mare, e super ok. Asa cum a spus si Maria, o problema ar putea fi volumul mititel, dar sper sa fie din cauza perioadei de abstineta scurta si din alte motive mai serioase.
Oricum, dupa parerea si cunostintele mele, cu o astfel de spermograma nu ar trebui sa aveti probleme de conceptie. In fond, e nevoie de unul singur...
_
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Infertilitate cauze necunoscute
va multumesc pentru raspuns , m-am gandit eu ca este bine , dar am vrut sa stiu sigur parea voastra , am stat cu inima la gat .Problema de a ramane insarcinata este la mine ( amenoree secundara ), dar din cauza ca nu am avut o spermograma relevanta pana acum doctorita mea nu mi-a dat nici un tratament cu care as fi putut ramane insarcinata, urmeaza sa ajung la ea....
Si in legatura cu volumul mic cine stie, vom vedea , totusi pauza a fost de 2-3 zile